A cigányok miért büszkék arra, hogy cigányok?
Na aztán jól megaszontad a magadét. De sok mindent egyoldalúan a magad szemüvegén keresztül vagy csak nézni és nem a kérdésre válaszolsz. Az igaz,hogy 15.század óta eltelt idő óta nem illeszkedtek be a társadalmunkba. De mért tudtod te valójában? NEM. Azért mert a cigány egy nomád nép. S egy nomád népet arra kényszeríteni,hogy letelepedjen olyan m int egy húsevő ragadozót arra kényszeríteni, hogy legeljen. Nem fog menni. Ezt pl az angolok belátták. Nálunk miért nincs cigány kérdés? Miért nincs cigány bűnözés? Mert hagyják élni őket. Ott sem elfogadottabbak, de élhetik az életüket. Hogyan nem letelepíteni akarják őket, hanem kaptak lakókocsikat és vándorolhatnak az országban.
Tudod te ,hogy a mi kis hazánkból hová tűntek a cigány mesterségek? Hol van az üst foltozó készítő tóth, hol van a muzsikus cigány, hol van az egyéb kisiparos? Azt mondták neki az átkosban ez hülyeség erre senkinek nincs szüksége menj a gyárba dolgozz ott. Igen ám de a gyárban olyan munkarend és fegyelem volt mai nem a cigánynak való. Hol van a cigány napszámos? Sehol mert senki nem veszi fel napszámba egy üveg borét, vagy éppen 5000 ft-ért mert ma már mindenki félti a magáét és( joggal) maga műveli géppel. Mit tud tenni a cigány ha nem tud úgy élni mint régen? Szerényen sok gyerekkel .Valamit tennie kell az alja lop a többi próbál beilleszkedni a kevés meg iskoláztatja a gyerekét és ők lesznek az elrugaszkodott felsőfokú diplomával rendelkező cigányok akik megmondják a többieknek, hogy hogyan kell fogni a villát. Mikor az a szerencsétlen már tudja hogyan csinálja, csak azt nem tudja hol csinálja. Szóval lehet itt mindenféle sarat dobálni és rasszistázni. Meg egoistázni.
De ha egy néptől mindent elvesznek ne csodálkozunk rajta ha a többség bűnözővé válik. Ráadásul egy olyan társadalomban ahol már a többségnek ( nekünk) is az a dicséretes ha lop, csal ,hazudik ,hagyja magát hülyére venni. Hiszen ez a társadalmunk erre felé züllik. hála a felsőbb vezetőknek és a többi birkának aki még bólogat és odaszavaz ahová mondják gondolkodás nélkül.
S miért van az, hogy becsülete van a segély kéréskor a 10 gyerke3s romának de nincs becsülete a magyarnak? Lehet gondolkodni.
S ennek ellenére azt mondom,hogy ami a származásra való büszkeséget illeti joggal büszkék a kultúrtájukra, hagyományaikra és arra,hogy nem hagyják magukat. Nekünk sem kellene hagynunk,hogy mindenféle nagy és a kis hatalmak átsöpörjenek rajtunk. Hagyni, hogy Eu tönkre tegye a mezőgazdaságot, az kis kormány meg az ipar és eladja az áramot, a vizet, majd egyszer csak azt vesszük észre, hogy a saját lakásunkba is csak bérleti díj ellenében mehetünk haza ha egyik reggel elmentünk. Jó ez nekünk? És mire leszünk akkor büszkék mint nemzet? Semmire mert nem leszünk sehol. Csak egy nagy sz.r globális Európában leszünk EU polgárok öntudat nélkül. Ezt akarjuk? Vagy felébredünk.
Hm, azért írtam a nem fogom hagyni, mert nem érdekel, ha kimoderálnak vagy leugat pár cigány.
Pff háromszor odaadták a helyüket, jajj de kedvesek és akkor is mikor 90 éves öreg bácsikat vernek szét az otthonukban aztán elveszik az összes nyugdíjukat, amiért 30 évig dolgoztak, de ők csak a 30 éven keresztül nem dolgoztak csak a segélyt kapták. Ehhez aztán nagy bátorság kell! Őszintén sajnállak, hogy nem ismered a cigányok valódi énjét. Nekik jár a támogatás az iskolába, de látod mégse élnek velük.. más országokban minden állampolgárnak adnak pénzt ha jól tanul, de nálunk CSAK a cigányoknak. De legalább látják ha tanulnak kapnak pénzt.
Egyébként én sem utálok minden cigányt, csak aki úgy viselkedik, és elég sokan ÚGY viselkednek.
Nem tudom ki hogy van ezzel. De én KEDVES KÉRDEZŐ itt berekeszteném valahogy a vitát, mert ez már nem a kérdésedről szól.
Örülnék ha lehetőség lenne az ilyen embereket kirúgatni innen. Mindkét oldalról.
Há dik má! Márádjá má tee! Leszedem á fejedet büdös párászt! Ne cigányozzá me megkésellek párászt! Csicská! Ezek vágytok mind egytől egyig! Büdös csicská párásztok!
A párászt az nem ember! Mi Romák jobbak vágyunk nálátok párásztok! Megbászom az ányádat büdös párász! Á holló márjá ki á szemedet párászt! Á ló legeljen á sírodon,koporsóban fogsz feküdni párászt!
Csak egy rövidke idézetek azokból,amiket nekem és az édesanyámnak mondtak. Erről ennyit. Kúltúrálatlan a cigány és kész! Nincsen mit ezen vitázni. Gyerekkoromban egy cigány kést szorított a testemhez. A volt barátnőmre egy cigány maroklőfegyvert fogott. Honnan tudd azt eldönteni,hogy valódi volt vagy sem a lőfegyver! Általános iskolás koromban egy cigány kiütötte a fogam mert rá mertem nézni és ez ok volt arra,hogy belém kössön és közben le parasztozott! Pesten szemtanúja voltam annak, hogy egy nőt kizsebelt három cigány és az egyik látta, hogy nézem őket ,erre végighúzta a mutatóujját a nyakán azzal közölve velem, hogy el lesz vágva a torkom. Szintén Pesten a Blala lujza téri metró aluljáróban egy cigány akarta kihúzni a zsebemből a pénztárcámat,de nem sikerült neki mert észrevettem és még ő volt felháborodva. Szintén Pesten a Zách utcában, tizedik kerületben lakó cigányok az utcában lévő kocsikat sorban törték fel. Ezt onnan tudom, hogy ott volt egy Katonai laktanya és abban az időben ott teljesítettem katonai szolgálatot. És még sorolhatnám mert lenne mit. De már ott tartok, hogy bebizonyítsam milyenek a cigányok egy rejtett kamerával végigmennék az egyik kerületben vagy faluban valahol az országban és a történteket odaadnám az egyik kereskedelmi csatornának, hogy adják csak le. Mert biztos vagyok benne, hogy nem úsznám meg kötöszködések és beszólások nélkül! De meg is fogom tenni ezt a rejtett kamerás dolgot! Ne a Magyar alkalmazkodjon a Magyar földön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!