Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cigányok miért büszkék...

A cigányok miért büszkék arra, hogy cigányok?

Figyelt kérdés
Legalábbis az én környezetmben, a cigányok nagyon büszkék a származásokra, és még mindket fehéreket néznek le. Nem vagyok rasszista de ez nekem kicsit sok. Mire büszkék de most komolyan? Arra, hogy rajtunk élősködnek, mert saját országuk nincsen, és megkeserítik rengeteg magyar életét? Vagy mégis mire??
2008. szept. 12. 18:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
89%
Nem lenne baj a cigányokal ha nnem ilyen beállítottságúak lennének! Ők mondanak minket fajgyűlölönek,pedig ha meg figyeltétek volt rá példa,hogy a tv-ben a kamera előtt le rohadt Magyaroztak vagy büdös parasztnak neveznek minket. Gyerekkoromban olyan helyen laktunk ahol több volt a cigány mint a magyar és láttam pár dolgot és volt mikor hozzánk is volt pofájuk betörni és lopni amit láttak. Pár éve kocsival mentem az egyik Pest megyei településen egy aránylag normális környéken és elém ugrott egy cigány srác kb 15-17 éves a kezében egy lapát és felszólított,hogy adjak neki benzint. Akkor már több roma is ott termett felnőttek,gyerekek egyaránt. Benzint nem volt szándékomban adni,de a tudtomra adták,hogy ha nem adok szétverik a kocsimat. Volt más választásom? Hát nem és hagytam, hogy leszívják a benzint. A másik dolog meg az,hogy van okom haragudni a cigányokra mert a családunkba húszon éve befurakodta magát egy cigány csaj vagyis hozzánk házasodott be és nálunk lett belőle ember és lett valaki, mi tanítottuk vagyis az szüleim tanították meg mindenre. Belőlünk élt stb és ő semmizett ki az örökségből teljesen. Minden az övé lett. Van eszük az ilyesmihez! A budapesti romák főleg a nyolc kerületiek meg szánalmas kis bajkeverők. Játszák az agyukat, hogy ilyen olyan kemények,de csak bandában van nagy pofájuk,de ha egyedül kószál az utcán bármelyik is azok közül akik keménynek mondják magukat,akkor fosnak egytől egyig! Tapasztalatból írom le mert sajnosvolt rá példa,hogy ketten voltunk a haverral és nyolcan szarrá vertek mert kértek pénzt tőlünk és nem adtunk,de mikor pár hétre rá összefutottunk az egyik tagal, aki egyedül volt nagy ívben kikerült és szedte a lábait nehogy utána menjünk. Nem bántom a romákat mert valahol irigylem azt az összefogást,összetartást amit a Magyarok nem tesznek meg egymással. Ha baj van összetart a roma de a Magyar sajnos a bajban inkább oldalra fordítja fejét.
2008. szept. 13. 02:10
 22/65 anonim ***** válasza:
24%
de benak sok idiota parasztok !! rettenetesen nagy sajnos magyarorszagon a raszizmus de mit varhat sok kocsog buzi parasztoktol az ember? irigyek,szelhamosok, en kulfoldon elek itt is vannak magyarok, de mar az amerikaiak is tudjak hogy a magyarok irigyek egymasra!! szepek vagytok:S:S:S
2008. szept. 13. 03:51
 23/65 anonim ***** válasza:
84%
De szebbek mint te! Sok mocsokságot tűrünk mi Magyarok, sokan belénk rúgtak és még mindig tűrünk,amíg Amerika hisztizik,hogy az Ikertornyokban 3000 halottja lett sajnálatos módon, közben meg olyan suta, hogy kiküldi meghalni a katonáit igegen földekre! Erről ennyit!
2008. szept. 13. 05:59
 24/65 anonim ***** válasza:
85%

Nem olvastam végig a válaszokat , csak bele-bele olvastam. De ha a rövid kérdésedre akarok válaszolni, vagyis arra, hogy miért büszkék a származásukra a cigányok? Függetlenül attól,hogy milyenek.

Nagyon egyszerűen és szomorúan úgy tudnám megfogalmazni,hogy azért amiért mi nem vagyunk büszkék arra,hogy magyarok vagyunk. Nekik még van nemzeti öntudatuk, tartoznak valahová, van egy közösség ami megvédi őket. Minket hazánkban élő magyarokat a kutya sem tart fontosnak, Nem vagyunk magunk büszkék arra, hogy 1000 éves múltunk van, hogy olyan királyink voltak mint szent István, mint szent László, mint Mátyás ,volt Törökvész amiből felálltunk, volt '48 és legutóbb '56

S ezeket miért nem tudjuk? Mert hagyjuk birkaként,hogy elfelejtessék velünk. elfelejtjük,hogy mi vagyunk Európa kapuja és,hogy ezt előnyünkre kéne kihasználni és nem hagyni,hogy átgázoljanak rajtunk. Ezért tudom becsülni azokat a kisebbségeinket és itt élő nemzeteket akik büszkék származásukra. Mert mi tanulhatnák tőlük néhány dologban. S mielőtt nekem rohannátok,hogy ne ám már a cigányoktól tanuljunk. Akkor mondom nézd meg a hazánkban élő nemzetiségeket ( a cigányok nem kisebbségi nemzetiség, ők hazánkban élő nemzet)a szlovákokat, svábokat, horvátokat, hogy ők mennyire összetartanak őrzik a hagyományaikat stb..

2008. szept. 13. 10:15
 25/65 anonim ***** válasza:
93%
Az előző válaszoló jó dolgokat írt, de a "nemzet" kifejezést szerintem ebben az esetben túlzás használni. Beszéljünk inkább cigány társadalomról... és "nemzeti öntudat" helyett összetartásról. A cigányság nem alkot egy nemzetet, hanem egy kisebbségi csoportot a magyar nemzeten belül.
2008. szept. 13. 10:26
 26/65 anonim ***** válasza:
96%

"Szociális helyzetük, életesélyeik eltérő mértékben, de rendre rosszabbak, mint nem cigány társaiké."

Érdekes, egyre inkább látni fukszos romákat luxusautókban, nem tudom mire alapoz ez a cikk... és most ne gyertek azzal, hogy azt a pénzt amiből azokat az autókat/egyéb értékeket teljesen legális módon keresték meg, mert ilyen nincsen.

off: Én jelenleg nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok. A személyi igazolványomon az áll, igen, és? Sokkal inkább lennék egy fejlődő, kulturált társadalom tagja, mint egy ilyen alpári "népnek". Nem kell messze mennünk, hogy ilyet lássunk. Jó példa erre a szomszédos Szlovákia, régebben még jóval le voltak maradva tőlünk, mégis most már még a minimálbér is magasabb, mint hazánkban. Ott már nem ennyire "gyerekes" a politikai helyzet, hogy az ellenzék akkor is fikázza a jelenleg hatalmon lévő kormányt, ha még jól is teszi (ezzel nem akarok utalni a magyar helyzetre, mert egyik nagyobb pártnak sem vagyok híve), hanem kisebb vitákat félretéve egyetértésben vezetik/fejlesztik az országukat.

Még tovább megyek: már a keleti szomszédunk, Románia is előrébb van, mint mi, valószínüleg az euro-t is hamarabb vezetik be, mint hazánkban.

Most lehet nyugodtan mondani, hogy akkor takarodjak innen, ha már nem szeretek itt élni, el is fogok, mihelyst lesz rá lehetőségem, azonban párszor visszatérek majd, mert Magyarország tényleg gyönyörű hely, ragyogó turisztikai célpont lehetne a többi európai országban is 10-15 éven belül, ha végre nem csak egy helyben állna, hanem elindulna a fejlődés irányába is.

on: A cigány kérdés tényleg egyre nagyobb problémákat vet fel Magyarországon. Míg cigány gyermekből egyre több születik, addig magyarból egyre kevesebb, mivel a cigánynak oly mindegy, hogy mit eszik, hogyan él az a szerencsétlen gyermek (aki semmiről sem tehet, ahogy arról sem, hogy a nevelés hiányából fakadóan később ő is olyan lesz, mint a tulajdon szülei). Na most azok a cigány gyerekek, akik később felnőnek, majd hasonló módon léhűtő életet fognak élni, mint egykoron szüleik nem hiszem, hogy fognak dolgozni azért, hogy más esetleg meg tudjon élni, főleg nem azért mert már megszokták, hogy otthon ülnek aztán jön a segély.

Lehet mondani, hogy rasszista vagyok, de én legalább reálisan látom a dolgokat, nem csak azt szajkózom, hogy őket segíteni kell minden áron, főleg mikor látom, az egyik szomszédot, ahogy szinte minden másnap részegen dülöngél haza a kocsmából, persze mindig másból, mert már sehol sem adnak neki további hitelt. Tény, vannak rendes cigányok, Ők megsínylik ezt a megkülönböztetettséget, de amikor látom a híradóban, hogy halálra vernek egy tanárt csak azért, mert elsodort egy kislányt és vállalta a felelősséget, nem hajtott el, mint egyesek (ahol ráadásul nem is volt gyalogos átkelőhely, gondolom nem is nézett szét alaposan) akkor ez valahogy nem tud érdekelni.

2008. szept. 13. 11:23
 27/65 anonim ***** válasza:
22%
hány magyar sír trianon miatt?az a nagy baja a közép-kelet európai népeknek,hogy képtelenek annak örülni,hogy nem szóródtak szét a világban,hogy van még közös jelenük,amit úgy alakíthatnának,hogy büszkék legyenek rá.csak a múlton rágódnak és széthúznak.
2008. szept. 13. 12:37
 28/65 anonim ***** válasza:
43%
Az első három lepontozott válaszoló, és a nemzet kifejezéses válaszoló irta meg jól a választ a kérdésre. Bár mind le lett szólva. Igenis a cigányok hosszú évtizedek óta őriznek hagyományokat KÚLTÚRÁT és egy nagyon összetartó nép. Mind cigányság büszkék is lehetnek magukra, nem csak Magyarországon hanem a világ minden pontján ahol csak léteznek és ezt a kúltúrát mindneki tudja és ismeri róluk. A magyarok kúltúráit hol ismerik? Nem baj hogy a szomszédos nyaraló országokban már ki van irva hogy NE LOPJ MAGYAR! ? Azt hiszem a legnagyobb probléma az a nemzetünkkel hogy az irigység, és az hogy másokkal vagyunk mindig elfoglalva már elhatalmasodott rajtunk és nem őriztük meg a saját magyar kúltúránkat. Miért gondolják azt egyesek, hogy ha vkit megvernek, kirabolnak, stb, az csak a cigányság rovása? Cigányban is van betyár, de ugyanúgy magyarban is, ez nem lehet faji kérdés. Magyar is ölt rabolt, hazudott, stb. Mi akkor a különbség ezen a téren? Nem hiszem hogy a magyarokon élősködnek a cigányok. Magyar állampolgárok ők is, és ugyanúgy helyük van itt, mint nekünk. ŐK IS MAGYAROK! Ha tetszik ha nem. Nem kell nekik külön ország, a magyarok csak irigylik hogy nekik még megvan a kúltúrájuk és őszintén szólva az a véleményem, hogy a magyar nép annyira buta hogy inkább lenéz egy ISMERETLEN társadalmat és FÉL tőlük ismeretlenül láttatlanban kohol elllenük vádakat, ahelyett hogy megismerkednének a cigányok kúltúrájukkal, a népükkel, és egyből más véleményen lehetnének. Persze ott is vannak lopók, csalók, élősködök, de nem jobban mint a magyarok közt.
2008. szept. 13. 14:56
 29/65 anonim válasza:
48%

Már ide is befészkelte magát a cigány, meg a liberalista kis köcsögök egyesülete? Istenem..

Az előző válaszolónak: Ne lopj magyar? :D inkább ne lopj magyar cigány. Egyik magyar sem irigy, a cigányok mostani "kultúrájára"(Régen irigyek lehettünk, lásd pl. Gábor Áron ágyúkészítő..) de most, mégis miről beszélsz? A bokorbaszarásról, a tóbahugyozásról vagy a kocsma és börtöntöltelékségről?! Csak pár "szakma" ami a cigányok 95% jellemző, most jöhettek, hogy rasszista paraszt vagyok, meg, hogy ne általánosítsak, ha cigányok vagytok

úgyis véditek a fajtátokat, hameg "mindenki egyenlő" gyertek le vidékre, budáról a villátokból! Jah, azzal is szoktak érvelni, hogy ugyannyi magyar is segélyezett mint cigány.. Csak mégis mi 10-szer többen vagyunk. Elegem van az oldalra járó barmokból, hogy jajj a cigányok jók a cigányok különlegesek.. Ja, azok voltak 50 évvel ezelőtt. Érvelhettek, hogy vannak jó cigánycsaládok, de azokban is benne van a cigányvér, nem sok kell, hogy előjöjjön belőlük.. és még a magyar nép buta, hogy lenéz egy ISMERETLEN társadalmat? Ittis elvagy tévedbe, itt vagytok 400 éve, azóta nem tudtok beilleszkedni semmilyen társadalomban! De mégis mit várjon az ember egy cigánytól? Csak lopni, csalni, hazudni meg késelni tud.

Jöhet a lepontozás nem érdekel, nem fogom hagyni, hogy itt istenítsítek a cigányokat, hogy ők milyen jók, aztán meg az utcán megkéselnek. A magyar nép, nem fogja tovább tűrni, hogy mi fizetjük a segélyeteket, és öltök is minket?

Na bye..

2008. szept. 13. 16:15
 30/65 anonim ***** válasza:
57%
Ez az! Mondd meg a frankót! Ilyen emberből kéne a szép Magyar hazánkba több millió! Helyes! Én sem mondtam volna szebben!
2008. szept. 13. 16:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!