A cigányok miért büszkék arra, hogy cigányok?
Nem olvastam végig a válaszokat , csak bele-bele olvastam. De ha a rövid kérdésedre akarok válaszolni, vagyis arra, hogy miért büszkék a származásukra a cigányok? Függetlenül attól,hogy milyenek.
Nagyon egyszerűen és szomorúan úgy tudnám megfogalmazni,hogy azért amiért mi nem vagyunk büszkék arra,hogy magyarok vagyunk. Nekik még van nemzeti öntudatuk, tartoznak valahová, van egy közösség ami megvédi őket. Minket hazánkban élő magyarokat a kutya sem tart fontosnak, Nem vagyunk magunk büszkék arra, hogy 1000 éves múltunk van, hogy olyan királyink voltak mint szent István, mint szent László, mint Mátyás ,volt Törökvész amiből felálltunk, volt '48 és legutóbb '56
S ezeket miért nem tudjuk? Mert hagyjuk birkaként,hogy elfelejtessék velünk. elfelejtjük,hogy mi vagyunk Európa kapuja és,hogy ezt előnyünkre kéne kihasználni és nem hagyni,hogy átgázoljanak rajtunk. Ezért tudom becsülni azokat a kisebbségeinket és itt élő nemzeteket akik büszkék származásukra. Mert mi tanulhatnák tőlük néhány dologban. S mielőtt nekem rohannátok,hogy ne ám már a cigányoktól tanuljunk. Akkor mondom nézd meg a hazánkban élő nemzetiségeket ( a cigányok nem kisebbségi nemzetiség, ők hazánkban élő nemzet)a szlovákokat, svábokat, horvátokat, hogy ők mennyire összetartanak őrzik a hagyományaikat stb..
"Szociális helyzetük, életesélyeik eltérő mértékben, de rendre rosszabbak, mint nem cigány társaiké."
Érdekes, egyre inkább látni fukszos romákat luxusautókban, nem tudom mire alapoz ez a cikk... és most ne gyertek azzal, hogy azt a pénzt amiből azokat az autókat/egyéb értékeket teljesen legális módon keresték meg, mert ilyen nincsen.
off: Én jelenleg nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok. A személyi igazolványomon az áll, igen, és? Sokkal inkább lennék egy fejlődő, kulturált társadalom tagja, mint egy ilyen alpári "népnek". Nem kell messze mennünk, hogy ilyet lássunk. Jó példa erre a szomszédos Szlovákia, régebben még jóval le voltak maradva tőlünk, mégis most már még a minimálbér is magasabb, mint hazánkban. Ott már nem ennyire "gyerekes" a politikai helyzet, hogy az ellenzék akkor is fikázza a jelenleg hatalmon lévő kormányt, ha még jól is teszi (ezzel nem akarok utalni a magyar helyzetre, mert egyik nagyobb pártnak sem vagyok híve), hanem kisebb vitákat félretéve egyetértésben vezetik/fejlesztik az országukat.
Még tovább megyek: már a keleti szomszédunk, Románia is előrébb van, mint mi, valószínüleg az euro-t is hamarabb vezetik be, mint hazánkban.
Most lehet nyugodtan mondani, hogy akkor takarodjak innen, ha már nem szeretek itt élni, el is fogok, mihelyst lesz rá lehetőségem, azonban párszor visszatérek majd, mert Magyarország tényleg gyönyörű hely, ragyogó turisztikai célpont lehetne a többi európai országban is 10-15 éven belül, ha végre nem csak egy helyben állna, hanem elindulna a fejlődés irányába is.
on: A cigány kérdés tényleg egyre nagyobb problémákat vet fel Magyarországon. Míg cigány gyermekből egyre több születik, addig magyarból egyre kevesebb, mivel a cigánynak oly mindegy, hogy mit eszik, hogyan él az a szerencsétlen gyermek (aki semmiről sem tehet, ahogy arról sem, hogy a nevelés hiányából fakadóan később ő is olyan lesz, mint a tulajdon szülei). Na most azok a cigány gyerekek, akik később felnőnek, majd hasonló módon léhűtő életet fognak élni, mint egykoron szüleik nem hiszem, hogy fognak dolgozni azért, hogy más esetleg meg tudjon élni, főleg nem azért mert már megszokták, hogy otthon ülnek aztán jön a segély.
Lehet mondani, hogy rasszista vagyok, de én legalább reálisan látom a dolgokat, nem csak azt szajkózom, hogy őket segíteni kell minden áron, főleg mikor látom, az egyik szomszédot, ahogy szinte minden másnap részegen dülöngél haza a kocsmából, persze mindig másból, mert már sehol sem adnak neki további hitelt. Tény, vannak rendes cigányok, Ők megsínylik ezt a megkülönböztetettséget, de amikor látom a híradóban, hogy halálra vernek egy tanárt csak azért, mert elsodort egy kislányt és vállalta a felelősséget, nem hajtott el, mint egyesek (ahol ráadásul nem is volt gyalogos átkelőhely, gondolom nem is nézett szét alaposan) akkor ez valahogy nem tud érdekelni.
Már ide is befészkelte magát a cigány, meg a liberalista kis köcsögök egyesülete? Istenem..
Az előző válaszolónak: Ne lopj magyar? :D inkább ne lopj magyar cigány. Egyik magyar sem irigy, a cigányok mostani "kultúrájára"(Régen irigyek lehettünk, lásd pl. Gábor Áron ágyúkészítő..) de most, mégis miről beszélsz? A bokorbaszarásról, a tóbahugyozásról vagy a kocsma és börtöntöltelékségről?! Csak pár "szakma" ami a cigányok 95% jellemző, most jöhettek, hogy rasszista paraszt vagyok, meg, hogy ne általánosítsak, ha cigányok vagytok
úgyis véditek a fajtátokat, hameg "mindenki egyenlő" gyertek le vidékre, budáról a villátokból! Jah, azzal is szoktak érvelni, hogy ugyannyi magyar is segélyezett mint cigány.. Csak mégis mi 10-szer többen vagyunk. Elegem van az oldalra járó barmokból, hogy jajj a cigányok jók a cigányok különlegesek.. Ja, azok voltak 50 évvel ezelőtt. Érvelhettek, hogy vannak jó cigánycsaládok, de azokban is benne van a cigányvér, nem sok kell, hogy előjöjjön belőlük.. és még a magyar nép buta, hogy lenéz egy ISMERETLEN társadalmat? Ittis elvagy tévedbe, itt vagytok 400 éve, azóta nem tudtok beilleszkedni semmilyen társadalomban! De mégis mit várjon az ember egy cigánytól? Csak lopni, csalni, hazudni meg késelni tud.
Jöhet a lepontozás nem érdekel, nem fogom hagyni, hogy itt istenítsítek a cigányokat, hogy ők milyen jók, aztán meg az utcán megkéselnek. A magyar nép, nem fogja tovább tűrni, hogy mi fizetjük a segélyeteket, és öltök is minket?
Na bye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!