Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért rettegek a 16. szülinapo...

Miért rettegek a 16. szülinapomtól?

Figyelt kérdés
Mindig ezen aggódom, mert annyira furcsa, ahogy elteltek az évek és már 16(!) leszek. Már nem fognak kislánynak hívni és nem tartanak majd gyereknek. Nem viselkedhetem majd úgy, mint a gyerekek. Ha elvesztem a szüzességem, már nem fogják azt mondani, hogy hú, ez korán volt. Ha bulizni járok majd, nem mondják, hogy ez még korai. Bocsi, hülye példák, a lényeget gondolom értitek. Azt sem tudom, hogy egy 16 évesnek mit szabad és mit nem..egyáltalán van olyan még, ami korai ebben a korban? Úgy értem, bulizni már megy szinte mindenki, isznak, cigiznek, szexelnek sokan. Úgy össze vagyok zavarodva, mert pl. a környezetemben ezt csinálják, felnőttek azt mondják, ez nem helyes, de a fene se tudja már, hogy egy 16 évesnek hol kéne tartania az életben. 13v évesen még játszottam, 14 évesen kezdtem kialakítania saját stílusomat, 15 évesen barátokat szereztem és volt egy barátom, de nem tudom, hogy 16 évesen mit fogok tenni. Lehet, hogy hülyeség, de úgy félek, hogy az idő elszalad és megöregszem. Rendesen pánikolok ettől az egésztől, mert nem akarok felnőni és még akarom, hogy azt mondják "ez még korai, te még ehhez fiatal vagy". Mit tegyek, hogy elfogadjam, hogy 16 leszek? Biztos, hogy sokan nem értik, de én ezen stresszelem magam és talán a pszichológus segítene. Nagyon össze vagyok zavarodva, mert nem tudom, hogy egy 16 évesnek már mit kéne tennie.
2010. febr. 11. 22:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A 16 csak egy szám, és soha ne érdekeljen, hogy mások szerint mit kéne tenned!!!

Ne igyál és semmiképp se cigizz! Ha van kedved akkor szexelj, az mindig isteni, de NEM kötelező!

A kor semmit sem jelent és nem is kötelez! Túl sokat aggódsz feleslegesen!

2010. febr. 11. 23:28
 12/17 anonim válasza:
én is úgyanigy vagyok,ahogy te. félek az elmúlástól...egyszerűen csak megállítanám az időt.azthiszem az lenne a legjobb.
2010. febr. 11. 23:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Hosszú távon nem lenne az olyan jó, mert a múlton való rágódás és a jövő hiánya miatt belefásulnál a jelenbe...
2010. febr. 11. 23:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Egy szülinap, jóllehet megüllepeljük, nem jelent semmit a világon. Semmit nem "kell" tenni egy 16 évesnek. Na jó, a tanuláson kívül.

Ne parázd túl, igazából foglalkozni sem kell a dologgal. Nem fogsz felnőni csak azért, mert ennyi vagy annyi idős lettél. Legalábbis amíg nem akarsz vagy valamilyen külső körülmény rá nem szorít (ezek általában tragédiák, pl ha a szülők nem tudnak eltartani és dolgozni kell menned). Én 22 évesen sem vagyok felnőtt. Pontosabban ha muszáj, akkor felnőttként viselkedem és gondolkozom, de csak amíg feltétlen muszáj, aztán vissza a játékaimhoz :)

2010. febr. 12. 09:25
 15/17 anonim ***** válasza:

Velem pontosan ugyan ez volt. És depressziós voltam a szülinapomon is, mindenki hülyének nézett:)

És úgy érzem, hogy most hirtelen nagyon begyorsultak az események. A kishúgom osztálytársa csókolommal köszönt (elsős). A legjobb barátomnak jogsija van. Az egyik 18 éves barátommal sört vettünk és szó nélkül kiadták. Az egyik jóbarátom a mekiben dolgozik és én is fogok nem sokára. Középfokú nyelvvizsgára készülünk. Az apám életemben először pálinkával koccintott velem. És néha most is úgy érzem, hogy neeeem, én ezt nem akarom, inkább lennék megint másodikas. De néha meg tök jó, hogy számít a véleményed és komolyan vesznek.

16,25L:)

U.i:És szerintem maradhatunk még gyerekek, én éppen tegnap vettem elő a polcról a Mézga Géza és a Süsü kazettát, hogy a hugimmal nézzem, és nagyon nagyon jó volt.. Küldhetsz privit, és beszélgethetünk, ha szeretnéd.:)

2010. febr. 12. 17:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha már a felnőttéválás szóba került: Onnantól kezdesz el felnőni, mikortól elkezdesz felelősséget vállalni a tetteidért. Amikor azt mondod hogy "Én vagyok a felelős!"

Persze 16 évesen még nem tartasz ott.

Én 12 évesen én is aggódtam, hogy milyen lesz amikor nagy leszek (16 éves). Aztán utána, már nem foglalkoztam vele. Valahogy csak átvészeltem, mivel már 27 vagyok. :)

Most azon agyalok hogy nem akarok 30 lenni, még vagy 15 évig! :)

2010. febr. 13. 01:13
 17/17 anonim ***** válasza:
2010. okt. 9. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!