Miért rettegek a 16. szülinapomtól?
A 16 csak egy szám, és soha ne érdekeljen, hogy mások szerint mit kéne tenned!!!
Ne igyál és semmiképp se cigizz! Ha van kedved akkor szexelj, az mindig isteni, de NEM kötelező!
A kor semmit sem jelent és nem is kötelez! Túl sokat aggódsz feleslegesen!
Egy szülinap, jóllehet megüllepeljük, nem jelent semmit a világon. Semmit nem "kell" tenni egy 16 évesnek. Na jó, a tanuláson kívül.
Ne parázd túl, igazából foglalkozni sem kell a dologgal. Nem fogsz felnőni csak azért, mert ennyi vagy annyi idős lettél. Legalábbis amíg nem akarsz vagy valamilyen külső körülmény rá nem szorít (ezek általában tragédiák, pl ha a szülők nem tudnak eltartani és dolgozni kell menned). Én 22 évesen sem vagyok felnőtt. Pontosabban ha muszáj, akkor felnőttként viselkedem és gondolkozom, de csak amíg feltétlen muszáj, aztán vissza a játékaimhoz :)
Velem pontosan ugyan ez volt. És depressziós voltam a szülinapomon is, mindenki hülyének nézett:)
És úgy érzem, hogy most hirtelen nagyon begyorsultak az események. A kishúgom osztálytársa csókolommal köszönt (elsős). A legjobb barátomnak jogsija van. Az egyik 18 éves barátommal sört vettünk és szó nélkül kiadták. Az egyik jóbarátom a mekiben dolgozik és én is fogok nem sokára. Középfokú nyelvvizsgára készülünk. Az apám életemben először pálinkával koccintott velem. És néha most is úgy érzem, hogy neeeem, én ezt nem akarom, inkább lennék megint másodikas. De néha meg tök jó, hogy számít a véleményed és komolyan vesznek.
16,25L:)
U.i:És szerintem maradhatunk még gyerekek, én éppen tegnap vettem elő a polcról a Mézga Géza és a Süsü kazettát, hogy a hugimmal nézzem, és nagyon nagyon jó volt.. Küldhetsz privit, és beszélgethetünk, ha szeretnéd.:)
Ha már a felnőttéválás szóba került: Onnantól kezdesz el felnőni, mikortól elkezdesz felelősséget vállalni a tetteidért. Amikor azt mondod hogy "Én vagyok a felelős!"
Persze 16 évesen még nem tartasz ott.
Én 12 évesen én is aggódtam, hogy milyen lesz amikor nagy leszek (16 éves). Aztán utána, már nem foglalkoztam vele. Valahogy csak átvészeltem, mivel már 27 vagyok. :)
Most azon agyalok hogy nem akarok 30 lenni, még vagy 15 évig! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!