Miért rettegek a 16. szülinapomtól?
Bizony, gyorsan telik, de ezzel még jó párszor fogsz szembesülni az életben... A 18. év, 20. év, 30., ... mind-mind vízválasztók lesznek még.
Az is biztos, hogy nem könnyű egy mai 16 évesnek lenni... Olyan mintákat, "példaképeket" kap a társadalomból, médiából, ismerősök köréből, amik sokfélék, és nem feltétlenül helyesek.
Ez a "nem akarok felnőni" dolog picit sántít, mert ez nem egy hirtelen állapotváltozás, hanem egy komplex folyamat, mely az élettapasztalatok útján alakul ki.
Habár nem vagyok nálad sokkal idősebb a magam 19 évével, de kijelenthetem, hogy szinte többet "fejlődtem", változtam ezalatt a 3 év alatt, mint addig...
Ügyesen kell megtalálni az utadat, mert ilyenkor alakul ki sok minden egy emberben, gyakorlatilag most dőlnek el a felnőttkori jellemed alapjai.
Próbáld meg mindig azt tenni, amit jónak látsz, és legyen az a célod, hogy minél jobb ember lehess, a lehető legtöbb értelemben.
Mindannyian mások vagyunk, ki-ki a saját értékrendje szerint cselekszik. Valaki úgy él, hogy heti háromszor lerészegedik valami füstös szórakozóhelyen, és ettől érzi magát felnőttnek, valaki pedig okos, kulturált, társaságkedvelő ember lesz, és ettől.
Ezeket a döntéseket neked kell meghoznod, változtatni sosem késő, csak dönteni nehéz...
Ez voltam én, picit hosszú lesz, de ha elolvasod, akkor már megérte leírnom. :)
Egy 19 éves fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!