Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért rettegek a 16. szülinapo...

Miért rettegek a 16. szülinapomtól?

Figyelt kérdés
Mindig ezen aggódom, mert annyira furcsa, ahogy elteltek az évek és már 16(!) leszek. Már nem fognak kislánynak hívni és nem tartanak majd gyereknek. Nem viselkedhetem majd úgy, mint a gyerekek. Ha elvesztem a szüzességem, már nem fogják azt mondani, hogy hú, ez korán volt. Ha bulizni járok majd, nem mondják, hogy ez még korai. Bocsi, hülye példák, a lényeget gondolom értitek. Azt sem tudom, hogy egy 16 évesnek mit szabad és mit nem..egyáltalán van olyan még, ami korai ebben a korban? Úgy értem, bulizni már megy szinte mindenki, isznak, cigiznek, szexelnek sokan. Úgy össze vagyok zavarodva, mert pl. a környezetemben ezt csinálják, felnőttek azt mondják, ez nem helyes, de a fene se tudja már, hogy egy 16 évesnek hol kéne tartania az életben. 13v évesen még játszottam, 14 évesen kezdtem kialakítania saját stílusomat, 15 évesen barátokat szereztem és volt egy barátom, de nem tudom, hogy 16 évesen mit fogok tenni. Lehet, hogy hülyeség, de úgy félek, hogy az idő elszalad és megöregszem. Rendesen pánikolok ettől az egésztől, mert nem akarok felnőni és még akarom, hogy azt mondják "ez még korai, te még ehhez fiatal vagy". Mit tegyek, hogy elfogadjam, hogy 16 leszek? Biztos, hogy sokan nem értik, de én ezen stresszelem magam és talán a pszichológus segítene. Nagyon össze vagyok zavarodva, mert nem tudom, hogy egy 16 évesnek már mit kéne tennie.
2010. febr. 11. 22:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
a 16 éves még gyerek... próbálj még pár évég gyerekként élni ..ne akarj "túl" korán felnőni
2010. febr. 11. 22:42
 2/17 A kérdező kommentje:
én nem akarok, csak az idő iszonyú gyorsan telik
2010. febr. 11. 22:44
 3/17 A kérdező kommentje:
mármint múlik
2010. febr. 11. 22:44
 4/17 anonim ***** válasza:
16 évesen még simán élhetsz gyerekként. Nem vagyok sokkal több, 19 vagyok, amikor dolgozom, vezetek felnőttként kell viselkedni, de ha a párommal, vagyok gyerek vagyok még mindig, talán túlságosan is. 17-18 éves koromban kezdtem talán megkomolyodni, a "talpamra állni", addíg még mások irányítottak, most már én irányítok.
2010. febr. 11. 22:50
 5/17 anonim ***** válasza:
:) még fiatal vagy ... lesz még időd ezen gondolkodni hidd el /előző voltam/
2010. febr. 11. 22:50
 6/17 anonim ***** válasza:
mármint az első ^^
2010. febr. 11. 22:51
 7/17 anonim ***** válasza:

Bizony, gyorsan telik, de ezzel még jó párszor fogsz szembesülni az életben... A 18. év, 20. év, 30., ... mind-mind vízválasztók lesznek még.

Az is biztos, hogy nem könnyű egy mai 16 évesnek lenni... Olyan mintákat, "példaképeket" kap a társadalomból, médiából, ismerősök köréből, amik sokfélék, és nem feltétlenül helyesek.

Ez a "nem akarok felnőni" dolog picit sántít, mert ez nem egy hirtelen állapotváltozás, hanem egy komplex folyamat, mely az élettapasztalatok útján alakul ki.

Habár nem vagyok nálad sokkal idősebb a magam 19 évével, de kijelenthetem, hogy szinte többet "fejlődtem", változtam ezalatt a 3 év alatt, mint addig...

Ügyesen kell megtalálni az utadat, mert ilyenkor alakul ki sok minden egy emberben, gyakorlatilag most dőlnek el a felnőttkori jellemed alapjai.

Próbáld meg mindig azt tenni, amit jónak látsz, és legyen az a célod, hogy minél jobb ember lehess, a lehető legtöbb értelemben.

Mindannyian mások vagyunk, ki-ki a saját értékrendje szerint cselekszik. Valaki úgy él, hogy heti háromszor lerészegedik valami füstös szórakozóhelyen, és ettől érzi magát felnőttnek, valaki pedig okos, kulturált, társaságkedvelő ember lesz, és ettől.

Ezeket a döntéseket neked kell meghoznod, változtatni sosem késő, csak dönteni nehéz...

Ez voltam én, picit hosszú lesz, de ha elolvasod, akkor már megérte leírnom. :)

Egy 19 éves fiú.

2010. febr. 11. 22:55
 8/17 anonim ***** válasza:
nyugi, még gyerek vagy, élvezd ki :) én egészen 19 éves koromig gyereknek éreztem magam teljes mértékben és úgy is kezeltek...most érzem azt, amit te :( nem akarok továbblépni, úgy érzem, jobb volt gyereknek lenni, és nagyon szomorú vagyok, amiért így száguld az idő...mindig azt mondják, hogy a 20-as évek a legjobbak egy ember életében...hát, én jobban éreztem magam tizenévesen, olyan rossz kimondani, hogy ebben az évben már 21 leszek :(
2010. febr. 11. 22:58
 9/17 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2010. febr. 11. 22:59
 10/17 anonim ***** válasza:
Én is 21 leszek (20/F), és nagyon visszavágyom a 16-17 éves létemet, mert akkor még gyerekebb és idealistább is voltam. Tényleg a tinédzser éveink a legszebbek (meg a legnehezebbek is).
2010. febr. 11. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!