Miért könnyebb irigykedni és haragudni a másikra mint tenni valamit az illetőnek önmagáért?
Nagyon érdekelt mindig is a pszichológia, az emberek viselkedése,s persze önmagam keresését, önismeretét is fontosnak tartom.Tudom, sokszor egyénileg kell meghatározni, viszont általában hasonló dolgok miatt lesz vki ilyen v olyan.
Pl.magamról tudom, h régbben azért nem értem el szakmai sikereket mert nem volt elég önbizalmam, mióta törődök magammal, beismertem, h néha igenis gyáva stb vagyok, és elkezdtem magamon dolgozni, azóta nagyon sok pozitív változás történt velem.Főként az érdekelne, h sokan miért nem tesznek önmagukért, miért könnyebb szenvedni, panaszkodni mint tenni valamit?S általában azt is megfigyeltem, ezek az emberek másokat irigyelnek s haragszanak rájuk amiért ők nem ott tartanak, mondván annak könnyű..pedig nekem se volt hátterem, a szüleim nagyon önbizalomhiányosak a mai napig, s pénzt se kaptam soha senkitől, mégis 24 évesen egy szinte tehermentes lakást gazdálkodtam ki magamnak, igaz, nagyon keményen dolgoztam szinte éjjel nappal, a tanulásról nem is bezsélve.
Szoktam mondani, tnaácsot adni ha vki pl a barátaim közül megtorpant, de sokszor nem segít rajtuk, nekik könnyebb tényleg így élni mint tenni??Szerintem az ország helyzete is, a gazdasági válság is mind mind morális okok miatt történt..Szinte minden visszavezethető erre!S most az megy, h mindenki hibás ugye, mindneki segítsen, de az illető nem néz magába, h neki ebben mi a felelőssége.Miért nem látják ezt be az emberek és én mit tehetnék értük?El kell fogadni,h ők ilyenek és kész?
"És miből gazdálkodtál ki? Nem tudod hogy emberek milliói élnek magyarországon akinek a megélhetésre nem elég a pénze nemhogy kigazdálkodjon magának bármit.
Az élethez sok minden kell. KEMÉNY MUNKA, ész, találékonyság, szerencse, megy egy csomó más. Én azért megnézném azoknak az embereknek a millióit, akiket emlegetsz. Amit én látok, a leggyakoribb hiányosság a kemény munka, aztán pedig az ész.
Az ismerősök közt van bőven nagyon szegény, de ha megnézem a sorsát, mind maga választotta, még ha utólag meg is bánta.
És nem tudom mit pattogsz itt, hogy összegyűjtött kemény munkával egy lakásra valót. Inkább örülni kéne, hogy valaki végre nem vinnyog ebben az országban.
"Mindkettő ugyanolyan gáz, ugyanannak az éremnek a két oldala"
Hát szerintem nem. A siránkozás sokkkal gázabb.
"Ne hasonlítgassátok magatok máshoz, nem láttok bele a másik életébe"
Ez egy fórum, ahol mindenki a saját történetét mondja el a másik történetének relációjában. Ha nem így lenne, nem lenne fórum, mindenki nézné a tévét.
"Ezen kívül mindenki máshogy reagál a problémákra, vannak olyanok is, akiknek más értékrendje van, más dolgokat tart fontosnak"
Igen, de ha a bulizás/italozás/nemtanulás kényelmesebb, akkor ne panaszkodjon hogy nincs pénze semmire, és nem ér el semmit az életben.
"Szerintem mindenki foglalkozzon a saját belső problémáival, a többiekét hagyja meg nekik"
Tisztelt Gyakorikérdések, kérjük zárják be a fórumot!
Nos, igen ez nagyon tipikus.
Nekem is volt egy ismerősöm, tele volt adóssággal, nem bírta a megrendeléseit, meg az alkalmazottait kifizetni, erre vett 400e-ért GPS-t, ami nemcsak felesleges, hanem sokkal olcsóbban is kapható. Bakker! Eszet sajnos nem adhatok!
Aztán ugye jön a "Másoknak milyen könnyű"...meg a "Milyen nehéz az életem"....
Ez butaság, mindenkinek arra van pénze, amire akarja, hogy legyen! Anyukámék mindig sírnak, hogy nem tudják kifizetni apukám 150 eFt nyugdijából a vizet, a villanyt, a rezsit (negyed magukra; azt is hozzátenném, hogy a tesóm mindennap 3szor füdik, és órákig, a másik hajnalig égeti a villanyt, mégha nem is kell neki, kertesházban laknak), de mikor megmondom nekik, hogy a másik kezecskéjére lehet verni, ha ilyet csinál, akkor én vagyok leugatva. Ne szóljak bele, mert én már nem élek otthon, és nekem jó életem van. Mondom, persze, 4-en lakunk ugyan úgy, de összesen nem keresünk annyit, mint apukám nyugdíja. Szóval, mindenhol más és más a helyzet, és másfajta hozzáállás szükségeltetik.
23 éves vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!