Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért könnyebb irigykedni és...

Miért könnyebb irigykedni és haragudni a másikra mint tenni valamit az illetőnek önmagáért?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekelt mindig is a pszichológia, az emberek viselkedése,s persze önmagam keresését, önismeretét is fontosnak tartom.Tudom, sokszor egyénileg kell meghatározni, viszont általában hasonló dolgok miatt lesz vki ilyen v olyan.

Pl.magamról tudom, h régbben azért nem értem el szakmai sikereket mert nem volt elég önbizalmam, mióta törődök magammal, beismertem, h néha igenis gyáva stb vagyok, és elkezdtem magamon dolgozni, azóta nagyon sok pozitív változás történt velem.Főként az érdekelne, h sokan miért nem tesznek önmagukért, miért könnyebb szenvedni, panaszkodni mint tenni valamit?S általában azt is megfigyeltem, ezek az emberek másokat irigyelnek s haragszanak rájuk amiért ők nem ott tartanak, mondván annak könnyű..pedig nekem se volt hátterem, a szüleim nagyon önbizalomhiányosak a mai napig, s pénzt se kaptam soha senkitől, mégis 24 évesen egy szinte tehermentes lakást gazdálkodtam ki magamnak, igaz, nagyon keményen dolgoztam szinte éjjel nappal, a tanulásról nem is bezsélve.

Szoktam mondani, tnaácsot adni ha vki pl a barátaim közül megtorpant, de sokszor nem segít rajtuk, nekik könnyebb tényleg így élni mint tenni??Szerintem az ország helyzete is, a gazdasági válság is mind mind morális okok miatt történt..Szinte minden visszavezethető erre!S most az megy, h mindenki hibás ugye, mindneki segítsen, de az illető nem néz magába, h neki ebben mi a felelőssége.Miért nem látják ezt be az emberek és én mit tehetnék értük?El kell fogadni,h ők ilyenek és kész?

2010. febr. 11. 14:32
 1/1 anonim válasza:

Sajnos a velünk hordozott rossz tulajdonságainktól nagyon nehéz megszabadulni. Máshol, ahol az emberek már abba a rendszerbe születtek, ahol ma is élnek, kicsit könnyebb dolguk van. A szüleink lehetőségei borzasztóan be voltak határolva, nem nagyon volt kitörési lehetőség. Sajnos ezt az értékrendet kaptuk meg tőlük, miközben már a világ egy hatalmasat fordult.

Azt gondolom, kicsit rossz irányból közelíted meg a kérdést. Nem lehet az a megoldás, hogy mindenki tanul, és tesz magáért. Erre egyes emberek képtelenek. Nézzük, pl. USA-ba hogy is van ez. Ott sem mindenki "tülekedik", van, aki beéri egy jó szakmával. Legyen az tömegközlekedési járművezető, csatornás, Vízműves, akármi. Mi a tapasztalat? Hogy tisztességesen meg tud belőle élni. Nálunk is igaz ez? Hát, nem. Szerintem itt van az alapvető probléma.

Még annyit fűznék hozzá, hogy az én foglalkozásomban Németországban a nettó fizetés 3300 Euró, míg a '20-'30-as években (mikor az a nóta volt a sláger, hogy : Havi kétszáz Pengő fixszel, az ember könnyen viccel), 380 Pengő keresetem lett volna. Igen, volna.

2010. febr. 11. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!