Miért könnyebb irigykedni és haragudni a másikra mint tenni valamit az illetőnek önmagáért?
Nagyon érdekelt mindig is a pszichológia, az emberek viselkedése,s persze önmagam keresését, önismeretét is fontosnak tartom.Tudom, sokszor egyénileg kell meghatározni, viszont általában hasonló dolgok miatt lesz vki ilyen v olyan.
Pl.magamról tudom, h régbben azért nem értem el szakmai sikereket mert nem volt elég önbizalmam, mióta törődök magammal, beismertem, h néha igenis gyáva stb vagyok, és elkezdtem magamon dolgozni, azóta nagyon sok pozitív változás történt velem.Főként az érdekelne, h sokan miért nem tesznek önmagukért, miért könnyebb szenvedni, panaszkodni mint tenni valamit?S általában azt is megfigyeltem, ezek az emberek másokat irigyelnek s haragszanak rájuk amiért ők nem ott tartanak, mondván annak könnyű..pedig nekem se volt hátterem, a szüleim nagyon önbizalomhiányosak a mai napig, s pénzt se kaptam soha senkitől, mégis 24 évesen egy szinte tehermentes lakást gazdálkodtam ki magamnak, igaz, nagyon keményen dolgoztam szinte éjjel nappal, a tanulásról nem is bezsélve.
Szoktam mondani, tnaácsot adni ha vki pl a barátaim közül megtorpant, de sokszor nem segít rajtuk, nekik könnyebb tényleg így élni mint tenni??Szerintem az ország helyzete is, a gazdasági válság is mind mind morális okok miatt történt..Szinte minden visszavezethető erre!S most az megy, h mindenki hibás ugye, mindneki segítsen, de az illető nem néz magába, h neki ebben mi a felelőssége.Miért nem látják ezt be az emberek és én mit tehetnék értük?El kell fogadni,h ők ilyenek és kész?
"pénzt se kaptam soha senkitől, mégis 24 évesen egy szinte tehermentes lakást gazdálkodtam ki magamnak,"
És miből gazdálkodtál ki? Nem tudod hogy emberek milliói élnek magyarországon akinek a megélhetésre nem elég a pénze nemhogy kigazdálkodjon magának bármit.Majd ha annyit kereselhogy 2,8%-os tejre nem futja csak 1,5-ösre akkor majd meglátom mit tudsz kigazdálkodni.És itt olyanokról van szó akik munkája hasznos az ország javára.Ami a gazdasági válságot illeti észrevehetnéd hogy nem magyar probléma.Mi is van a görögökkel? Olympiát lehet rendezni általános megélhetést javítani nem? A Vancuveri olympián indulnak a kanadai hajléktalanok is, lecsúszásban fognak versnyezni.
Ez egy elég szélsőséges dolog.Nem "tépem a szám",de ezen nehogy már marakodjatok,mint egy előző kérdésben :/
Nem szálltam ott ringbe,de a tanultak legynek kedvesek nem a fejükhöz vágni a nem tanultnak,hogy ott a lehetőség.Nem egészen úgy van az.Én pl elég okos lettem volna továbbtanulni,de apumnak nem volt egy nyomorék petákja se befizetni a tanulmányomat,egyedűl nevelt.Jókora öklöst mutattak neki mikor segitséget kért.Elvágták a lehetőségemet,maradt nekem 15 évesen a güri,hogy ki általános iskoláztassam a kisebbik tesóimat.Azóta meg azért nem tanultam mert meló mellett nem volt idő rá,dögfáradtan,a pénz meg nem arra kellett,hogy iskolapénzt fizessek,hanem villanyra meg cipőre.Mostmeg már azért nem tanulok,mert elment az idő,gyerekeim lettek,ikrek,dolgozok,nevelek,háztartást vezetek,és örülök ha likas fél órám marad kikapcsolódni,ez a NET(!)de legalább átvészeltem a gyerekkoromat,segitettem a tesóimat,ami az öregemnek egyedül nem ment.Ez lett az ára..szóval ne szóljatok meg senkit,mindenki szerintem tudja a magáét,és biztos vagyok benne,hogy nem én vagyok egyedül a sorsommal,így jártunk mi.Önhibánkból kívűl.És bizony úgy érzem,hogy Én is megérdemelném a havi félmillát amit tettem,és amire képes vagyok,de ez a dombon vonyitó vadászebet nem érdekli,mert nincs róla papirom..
Összegezve a dolgot,ne vegyetek egy kalap alá senkit,mármint itt a hozzászolókat...szerintem
Jézusom...ha att írjátok nem akarok, ilyen maradok, nekem úgyse lehet stb, akkor ilyen is marad az életetek mint most.De akkor ne siránkozzatok.
Egy hozzásóló kérdezte, miből gazdálkodtam:eleinte 12-24-be dolgoztam minimálbérért, aztán pályáztam multihoz ahol fel fel lépegettem, és közben végeztem a sulit, úgy, h este értem haza!!És én is dögfáradt voltam, sokszor 4 órákat aludtam s úgy kezdtem korán reggel a napot, estig..hétvégén suli 8-20ig, ja és a nyelvvizsgát is megcsináltam tudod mikorra jártam órára?Reggel 6ra!
"Majd ha annyit kereselhogy 2,8%-os tejre nem futja csak 1,5-ösre akkor majd meglátom mit tudsz kigazdálkodni."
erről beszéltem pontosan.. a licitálás megkezdődött Hölgyeim és Uraim! Lássuk ki az ország legszegényebb,elgnyomorúltabb embere. Egy kis büszkeség azért szorulhatna beléjük,egy kis emberi tartás..az nem kerül 1 kúrva forintba se
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!