Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért könnyebb irigykedni és...

Miért könnyebb irigykedni és haragudni a másikra mint tenni valamit az illetőnek önmagáért?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekelt mindig is a pszichológia, az emberek viselkedése,s persze önmagam keresését, önismeretét is fontosnak tartom.Tudom, sokszor egyénileg kell meghatározni, viszont általában hasonló dolgok miatt lesz vki ilyen v olyan.

Pl.magamról tudom, h régbben azért nem értem el szakmai sikereket mert nem volt elég önbizalmam, mióta törődök magammal, beismertem, h néha igenis gyáva stb vagyok, és elkezdtem magamon dolgozni, azóta nagyon sok pozitív változás történt velem.Főként az érdekelne, h sokan miért nem tesznek önmagukért, miért könnyebb szenvedni, panaszkodni mint tenni valamit?S általában azt is megfigyeltem, ezek az emberek másokat irigyelnek s haragszanak rájuk amiért ők nem ott tartanak, mondván annak könnyű..pedig nekem se volt hátterem, a szüleim nagyon önbizalomhiányosak a mai napig, s pénzt se kaptam soha senkitől, mégis 24 évesen egy szinte tehermentes lakást gazdálkodtam ki magamnak, igaz, nagyon keményen dolgoztam szinte éjjel nappal, a tanulásról nem is bezsélve.

Szoktam mondani, tnaácsot adni ha vki pl a barátaim közül megtorpant, de sokszor nem segít rajtuk, nekik könnyebb tényleg így élni mint tenni??Szerintem az ország helyzete is, a gazdasági válság is mind mind morális okok miatt történt..Szinte minden visszavezethető erre!S most az megy, h mindenki hibás ugye, mindneki segítsen, de az illető nem néz magába, h neki ebben mi a felelőssége.Miért nem látják ezt be az emberek és én mit tehetnék értük?El kell fogadni,h ők ilyenek és kész?

2010. febr. 11. 20:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
36%
Tudod,én erre szoktam aztmondani hogy mindenki maradjon a saját nyomorában. Magadon dolgozz,az a legfontosabb,leirtad egyébként a kulcsszót : BEISMERTED.te jöttél rá,villámcsapásként hasitott az agyadba,vagy lassan alakult ki teljesen mindegy..de másoknak nem hittél te sem,nem akartál.Egyszerűbb üldögélni a meleg szarban,igaz hogy büdös de legalább meleg hogy Csernust idézzem:D A változáshoz dolgozni kell,az embereknek meg büdös a munka. Könnyebb siránkozni (akár itt is) ,egymásra licitálni hogy ki a szegényebb,kinek van szarabb élete,és némi sajnálatért kuncsorogni ..
2010. febr. 11. 20:45
 2/19 anonim válasza:
Szia! Nekem is ilyen problémám van, sajnos még most is tart, bár nem annyira "sanyarú", mint két éve, amióta elköltöztem "kedves" szüleimtől. Ők eléggé pesszimisták voltak velem és mindenkivel, mindennel kapcsolatban. Nekem meg akarták mondani, hogyan éljem az életem, kiskoromtól kezdve minden mozdulatomat, gondolatomat befolyásolták, és amikor egyedül kellett döntenem, nehéz volt olyan döntést, hozni, hogy jó süljön ki belőle. Tehát nagyon magukhoz akartak láncolni. Most 23 éves vagyok, és egészen 20 éves koromi dirigáltak, aminek vége, és most itt vagyok, készülök az esküvőmre. :) Szerintem, ha valaki akar, tud változtatni az életén!
2010. febr. 11. 20:52
 3/19 anonim ***** válasza:
26%

"pénzt se kaptam soha senkitől, mégis 24 évesen egy szinte tehermentes lakást gazdálkodtam ki magamnak,"

És miből gazdálkodtál ki? Nem tudod hogy emberek milliói élnek magyarországon akinek a megélhetésre nem elég a pénze nemhogy kigazdálkodjon magának bármit.Majd ha annyit kereselhogy 2,8%-os tejre nem futja csak 1,5-ösre akkor majd meglátom mit tudsz kigazdálkodni.És itt olyanokról van szó akik munkája hasznos az ország javára.Ami a gazdasági válságot illeti észrevehetnéd hogy nem magyar probléma.Mi is van a görögökkel? Olympiát lehet rendezni általános megélhetést javítani nem? A Vancuveri olympián indulnak a kanadai hajléktalanok is, lecsúszásban fognak versnyezni.

2010. febr. 11. 21:07
 4/19 anonim ***** válasza:

Ez egy elég szélsőséges dolog.Nem "tépem a szám",de ezen nehogy már marakodjatok,mint egy előző kérdésben :/

Nem szálltam ott ringbe,de a tanultak legynek kedvesek nem a fejükhöz vágni a nem tanultnak,hogy ott a lehetőség.Nem egészen úgy van az.Én pl elég okos lettem volna továbbtanulni,de apumnak nem volt egy nyomorék petákja se befizetni a tanulmányomat,egyedűl nevelt.Jókora öklöst mutattak neki mikor segitséget kért.Elvágták a lehetőségemet,maradt nekem 15 évesen a güri,hogy ki általános iskoláztassam a kisebbik tesóimat.Azóta meg azért nem tanultam mert meló mellett nem volt idő rá,dögfáradtan,a pénz meg nem arra kellett,hogy iskolapénzt fizessek,hanem villanyra meg cipőre.Mostmeg már azért nem tanulok,mert elment az idő,gyerekeim lettek,ikrek,dolgozok,nevelek,háztartást vezetek,és örülök ha likas fél órám marad kikapcsolódni,ez a NET(!)de legalább átvészeltem a gyerekkoromat,segitettem a tesóimat,ami az öregemnek egyedül nem ment.Ez lett az ára..szóval ne szóljatok meg senkit,mindenki szerintem tudja a magáét,és biztos vagyok benne,hogy nem én vagyok egyedül a sorsommal,így jártunk mi.Önhibánkból kívűl.És bizony úgy érzem,hogy Én is megérdemelném a havi félmillát amit tettem,és amire képes vagyok,de ez a dombon vonyitó vadászebet nem érdekli,mert nincs róla papirom..

Összegezve a dolgot,ne vegyetek egy kalap alá senkit,mármint itt a hozzászolókat...szerintem

2010. febr. 11. 21:09
 5/19 anonim ***** válasza:
ez nem megy egyik napról a másikra. én pl. visszaeső vagyok. nincs önbizalmam a pattanásaim miatt. ha meglátok egy szebb nőt, azonnal beindul az irigymirigy.szerintem az emberekkel is pont ezért vagyok barátságtalan és kritikus. és vszínű ezért nincs pasim, mert nem hinném, hogy tetszenék vkinek, illetve nekem se tetszik senki. nehéz elfogadnom a külsőmet,ha másokkal vagyok társaságban tök jó minden, vígkedélyű vagyok baráti körben, de csak ott, máshol magamban viszont nem. nekem emiatt nincs önbizalmam, mert mindig másokhoz mérem magam. az emberek közt igen is van egyfajta hierarchia. én sosem leszek elégedett magammal, én így élek ezt szoktam meg, nem hiszem h. valaha változna. ez is hozzám tartozik. ez is én vagyok. nincs az a tudomány vagy pszichológia ami kihuzna ebből. vannak ilyen emberek én is ilyen vagyok. ez van.
2010. febr. 11. 21:11
 6/19 anonim ***** válasza:
Mert ha meg változtatni akarok,az a baj, h mit képzelek magamról, én se vagyok jobb mint más, nekem úgyse sikerül semmi, nem fogom vinni semmire se az életben. Így már én is úgy érzem,h én ezt nem érdemlem h nekem valaha is jobb legyen! Pedig jó volna.:'(
2010. febr. 11. 21:12
 7/19 A kérdező kommentje:

Jézusom...ha att írjátok nem akarok, ilyen maradok, nekem úgyse lehet stb, akkor ilyen is marad az életetek mint most.De akkor ne siránkozzatok.

Egy hozzásóló kérdezte, miből gazdálkodtam:eleinte 12-24-be dolgoztam minimálbérért, aztán pályáztam multihoz ahol fel fel lépegettem, és közben végeztem a sulit, úgy, h este értem haza!!És én is dögfáradt voltam, sokszor 4 órákat aludtam s úgy kezdtem korán reggel a napot, estig..hétvégén suli 8-20ig, ja és a nyelvvizsgát is megcsináltam tudod mikorra jártam órára?Reggel 6ra!

2010. febr. 11. 21:25
 8/19 anonim ***** válasza:

"Majd ha annyit kereselhogy 2,8%-os tejre nem futja csak 1,5-ösre akkor majd meglátom mit tudsz kigazdálkodni."

erről beszéltem pontosan.. a licitálás megkezdődött Hölgyeim és Uraim! Lássuk ki az ország legszegényebb,elgnyomorúltabb embere. Egy kis büszkeség azért szorulhatna beléjük,egy kis emberi tartás..az nem kerül 1 kúrva forintba se

2010. febr. 11. 21:26
 9/19 anonim ***** válasza:
Csak a büszkeségből nem lehet megélni!
2010. febr. 11. 21:32
 10/19 anonim ***** válasza:
46%
A licitálás két irányban működik. Az egyik fajta ember arra licitál, hogy kinek nehezebb az élete (l. a 2,8%-os tejet író), a másik meg arra, hogy ki szedett össze több pénzt rövidebb idő alatt (l. kérdező). Mindkettő ugyanolyan gáz, ugyanannak az éremnek a két oldala. Mindketten elismerés-hiányból fakad. Az elismerés-hiány pedig vagy kisebbrendűségi (l. 2,8%-os tejes) vagy felsőbbrendűségi (l. kérdező) komplexushoz vezet. Ne hasonlítgassátok magatok máshoz, nem láttok bele a másik életébe. Ezen kívül mindenki máshogy reagál a problémákra, máshogy oldja meg a helyzetét. Vannak kevésbé teherbíró, vannak túlérzékeny emberek, vannak olyanok is, akiknek más értékrendje van, más dolgokat tart fontosnak (és lesz.arja hogy van-e 24 évesen tehermentes lakása, stb. - ezt most ne vedd magadra, kérdező, csak példának írtam). Az általánosítás és az olyan jellegű kérdések, hogy "miért ilyenek meg olyanok az emberek" mindig belső problémákat takar. Szerintem mindenki foglalkozzon a saját belső problémáival, a többiekét hagyja meg nekik.
2010. febr. 11. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!