Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elítélendő, ha valaki így...

Elítélendő, ha valaki így használja a nevét?

Figyelt kérdés

Ha valaki a Felvidékről származik, szlovák iskolába jár, majd kimegy külföldre, akkor szlovákosan használja a nevét?

Pl ha Iván Krisztina a neve, és a személyigazolványában, bizonyítványain mindenen Kristína Ivánová van (amiből német nyelvterületen automatikusan Kristina Ivanova-t csinálnak) elítélendő, ha bemutatkozni is így fog?

Ha nincsenek szlovák ősei, színmagyar, csak épp szlovák területen nőtt fel.

Ti lenézitek az ilyet?

2015. jan. 26. 12:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ő dolga.

A születési anyakönyvi kivonatában mi szerepel.

2015. jan. 26. 12:47
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Aki emiatt elítél egy másik embert, azzal baj van. Mindenki úgy használja a saját nevét, ahogy akarja, régen rossz, ha ebben is másoknak "kell" megfelelni.
2015. jan. 26. 12:48
 3/21 A kérdező kommentje:

Szlovákul szerepel, természetesen, mint minden hivatalos dokumentumban.

Csak nemrég kaptam magyar illetőtől egy durva beszólást, hogy szégyen gyalázat, hogy egy magyar asszimilálódik a "retkes szlávok közé".

2015. jan. 26. 12:50
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
Az a neve, ami a személyigazolványában van.
2015. jan. 26. 12:51
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha én a helyében lennék, akkor hivatalos helyen úgy mutatkoznék be, ahogyan az irataimban szerepel, de baráti társaságban magyar néven.

Amúgy más embernek nem sok köze van hozzá, elég undorító volt az a beszólás, amiről a 3. hsz-ban írtál, kérdező.

2015. jan. 26. 12:55
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert akkor mindenkinek magyarazkodnod kene, hogy "Ivan Krisztina vagyok, de a nevem hivatalosan Kristina Ivanova, mert Szlovakiaban nottem fel, de magyar vagyok stb". Senki nem kivancsi bemutatkozas mellett az elettortenetedre, szerintem te csinalod jol. A hozzad kozel alloknak meg elmagyarazhatod kulon.
2015. jan. 26. 12:56
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy bajok lehetnek annál, aki azért ítél el valakit, mert a saját nevét használja.
2015. jan. 26. 13:13
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélem el. Ez nem asszimilálódás, hanem egyszerűen így kell használnia, ha így van a hivatalos iratokban.

De ha kéred a magyar állampolgárságot, akkor abban nyilván magyarul lesz.

Aki ezért elítél, az buta és tudatlan.

Egyébként sok határon túli magyart ismerek és legtöbbjük sokkal többet tud a magyar történelemről, szokásokról, mint az átlag itthon élő, és sokkal erősebb magyarság tudatuk van, büszkébbek.

2015. jan. 26. 13:18
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
A neve mindenkinek az, ami az igazolványában szerepel.Másként bemutatkozni értelmetlen dolog és nem is joszerpü
2015. jan. 26. 13:18
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a neve, ami a személyijében ill. az anyakönyvi kivonatában van.

Ha ez Kristína Ivánová, akkor az a neve, és nem "Iván Krisztina". Az maximum a magyaros változata a nevének, de neki akkor sem az a hivatalos neve.

Az meg rá van bízva, hogy hogyan mutatkozik be. Mondhatja akár azt is, hogy Böbe. Az ő dolga.

2015. jan. 26. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!