Számotokra nem ijesztő, mikor egy 1-2 éves gyerek már profin használja az okostelefonokat?
Én 15 éves ként mondom azt hogy inkább eleserítő..
Sajnos nekem is az életem részévé vált..
Bár én nem nagyon játszom rajta de a facebookon képes vagyok órákig rajta lenni..
Szerintem alapvetően nem ijesztő, a gyerekek könnyen tanulnak, sajátítanak el készségeket, elég ha 1-2x látják valakitől. Inkább azt mondanám ijesztőnek, amikor kisiskolás gyerekek új ájfónnal rohangálnak.
Az, hogy egy 1-2 éves gyerek látta és tudja használni egy más kérdés. A sógornőm kisfia (1,5 éves) is kioldja, benyomja a videókat, és 20 évvel ezelőtti rajzfilmet néz rajta. Mindezt úgy, hogy előtte 2x nézték meg vele a telefonon! Onnantól kezdve magától is meg tudta csinálni.
"Úgy használta, mint akármelyik más felnőtt ember."
Talán olvasni is tud? :)
Olyan 1-2 évest még nem láttam, aki profin tudja használni, vagy is tudja mi mire jó. Olyat igen, aki eltudta indítani magának a kedvenc játékát pl.
Nem tartom ijesztőnek, haladni kell a korral. A mai gyerekek ebbe születtek bele, amikor mi voltunk gyerekek még talán hírből sem volt tábla, ma már mindkét 6-8 éves unokaöcsémnek van és talán profibbak benne, mint én. Ilyen a világ, haladni kell a korral.
Számomra inkább az az elkeserítő, hogy a szülők nagy részének egyszerűbb leültetni a gyereket az okos telefon, vagy tábla elé játszani, mint lefoglalni őt valami értelmes programmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!