Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarok miért nem tudják,...

A magyarok miért nem tudják, hogy hogyan megy a pontozás? 10/10

Figyelt kérdés

A magyar internetes oldalakon szinte kivétel nélkül mindneki ilyeneket ír, hogy "10/8", meg hasonlók. Nem tűnik fel nekik, hogy ez az értékelés tulajdonképpen egy osztás, amelnyek a lényege, hogy egy 0 és 1 közötti szám jöjjön ki, amely (százzal megszorozva) százalékos aránnyá alakítható át? A 10/8 így 8-as skálán 10-es, azaz 10-es skálán 12,5-ös.

Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy azok milyen hülyék meg műveletlenek, de milyen érdekes: ők tudják. Meg nemcsak ők, hanem kb. mindenki más a magyarokon kívül.

Mielőtt elindulna a flame: nem vagyok matematikus, utáltam világ életemben a matekot, de tudom, hogy mi a számláló és a nevező.

2014. júl. 22. 14:29
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
0%

Előző vagyok, még egy ilyet találtam:

[link]

2015. jún. 18. 13:36
 62/66 anonim ***** válasza:
51%

Ennyi ésszel felvettek az egyetemre? Féléves kérdéshez írtál semmit. Már meg lett válaszolva, de csak neked.

Gipsz Jakab - magyar

Jakab Gipsz - nem magyar.

Húsz oldalból ez a második - magyar

Ez a második a húsz oldalból - nem magyar

2015. június 18. - magyar

18. június 2015. - nem magyar

2015. jún. 18. 14:07
 63/66 anonim ***** válasza:
18%

Ennyi ésszel... Tagja vagyok a Mensa HungarIQa-nak, annyira hülye nem lehetek. Szerintem azok az igazán buták, akik nem gondolkodnak el a dolgok értelmességén. A magyar nyelv például kifejezetten logikus és színes nyelv, ezért szerintem jogos felvetés, hogy ragaszkodjunk ennek megőrzéséhez.

Ki beszélt itt a dátumokról? A többiek, csak nem én.

Miért kell sértegetni? Mert érzelmileg fejletlenebb vagy, mint amit a kedvességre való képesség megkövetelne.

Érdekes, amikor csajokat pontoznak, sose mondják, hogy "tizenegy per tízes", hacsak nem azt akarják kifejezni, hogy olyan jó a csaj, hogy értékelése nagyobb, mint a skála maximuma. Mint amikor valaki 110%-ot teljesít.

Port.hu-n:

A film értékelése: 8,4/10

Én maradok ennél a stílusnál, mások meg veszekedjenek, hogy a csaj 110%-os vagy 90,909090909090909090909090909091%-os.

És még valami, hogy miért nem hitt nektek a kérdező:

1) "ad hominem, olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, vagy személyes érdekeit veszi célba, esetleg cselekedeteit, szavait használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít"

A kérdező NEM állította, hogy a dátumokra is, a házszámokra (pl. 14/B) is és a könyvekben való navigálásra (pl. 36/2, azaz 36. oldal 2. feladat) is igaz lenne. Olyat cáfoltok, amit nem állított.

2) Valaki írta is kb. azt, hogy "jaj, de nem érted, ez csak egy könnyítés a magyaroknak", illetve senki sem másolt be egy helyesírási szabályzatrészletet, hogy megtudjuk végre, mi a hivatalos szabály, és nem pedig az, hogy mi a könnyebb a magyaroknak. Nem mellesleg, a magyarok többsége borzalmas akcentussal beszél idegennyelveket. A kiejtést nem nagyon tanítják itthon.

Másik: A "féltékeny vagyok a pasimra" és a "féltékeny vagyok a lányra, aki szerelmes a pasimba" pont ilyen. Az első értelmesen hangzik, a második nem. Akkor a másodikat inkább úgy kéne mondani, hogy "féltékeny vagyok a lánnyal szemben, aki szerelmes a pasimba". Különben honnan lehetnénk biztosak abban, hogy a pasimat akarom magamnak, vagy a lányt akarom magamnak? Ezek is mind szövegkörnyezetben nyernek csak egyértelmű értelmet, ahogy a 8/10 és a 10/8 mint pontozás is (nem dátum, nem oldalszám, nem házszám!).

De persze, nem vagyok nyelvújító, csak mondom.

Én pl. helytelenül mindig névelőt teszek személyek neve elé: "A Zoli meghívott egy buliba." De látható, hogy ez semmit sem ront az érthetőségen, míg a számok ismeretlen sorrendje igen.

2015. jún. 19. 14:11
 64/66 anonim ***** válasza:
0%

Ja, látom, le is pontoztál. Igazi úriember/úri hölgy vagy. Az a tipikus személyiség, aki mások önbizalmát rombolva próbálja növelni a sajátját. Az apám is ilyen, és most egyik gyereke sem áll vele szóba. Milyen érdekes.

Féléves kérdéshez is akkor írok, amikor akarok. Főleg, mivel nem avult el a téma. Nem így lenne, ha "a nagypapi temetésével" kapcsolatban kérdeztek volna. Az már biztos lezárult volna, és tényleg értelmetlen lenne később írni. Vagy szerinted jogosan degradálsz? Nem hinném. Simán rossz viselkedésmintákat űzöl, aminek ha javítási szándékával kiírsz egy kérdést gyk-n, fél év múlva is biztosan aktuális lesz a kérdés, mert változni nehéz. Helyesen írni sem könnyű, az ember mindenhonnan hall mindenfélét, szóval hagyd meg nekem az örömöt, hogy informálódjak. Köszi.

2015. jún. 19. 14:20
 65/66 anonim válasza:

Teljesen logikus amit a kérdező ír, de az a válasz, hogy "Ez 10 BŐL 8" vagy hogy "10-es SKÁLÁN 8". Már a "cáfolásotok" khmm... Megcáfol titeket. Vagyis a ből az a kivonást jelzi, míg a skála pedig önmagát (keressetek rá:10-es skála). A 8/10 tényleg egy törtet mutat. Dolgozatnál mondhatod azt hogy 10 pontból nyolcat szereztél, de a pontozás leírása az nem ez. Egy hibátlan dolgozat az 1 a teljesen hibás vagy üres dolgozat a nulla. Szlengnek én csak akkor nevezném ezt ha mindenki tudatában lenne a helyes írásával, vagy legalább azzal hogy amit ír az direkt módon helytelen. Magyar nép szokása?! Inkább hülyesége. Azért, mert a szegediek Szögednek mondják a városukat attól még hivatalosan Szeged.

Normálisan cáfoljuk meg egymást légyszíves, hogy mindenki megtalálja a helyes megoldást. (Én is matek tagozatos vagyok, de nem hiszem hogy több biztosságot adna a mondandómnak.)

2019. jan. 9. 13:16
 66/66 anonim válasza:
Remélem a kérdező már nem tartózkodik ezen a planétán.
máj. 9. 18:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!