Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarok miért nem tudják,...

A magyarok miért nem tudják, hogy hogyan megy a pontozás? 10/10

Figyelt kérdés

A magyar internetes oldalakon szinte kivétel nélkül mindneki ilyeneket ír, hogy "10/8", meg hasonlók. Nem tűnik fel nekik, hogy ez az értékelés tulajdonképpen egy osztás, amelnyek a lényege, hogy egy 0 és 1 közötti szám jöjjön ki, amely (százzal megszorozva) százalékos aránnyá alakítható át? A 10/8 így 8-as skálán 10-es, azaz 10-es skálán 12,5-ös.

Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy azok milyen hülyék meg műveletlenek, de milyen érdekes: ők tudják. Meg nemcsak ők, hanem kb. mindenki más a magyarokon kívül.

Mielőtt elindulna a flame: nem vagyok matematikus, utáltam világ életemben a matekot, de tudom, hogy mi a számláló és a nevező.

2014. júl. 22. 14:29
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
66%

"Ezért tart ott Magyarország, ahol tart, mert tele van ilyen műveletlen alakokkal, mint ti."

Ne nagyon zavarjon, hogy minden válasz kellően alá volt támasztva, még a tévesek is! És még a téves válaszokban is sokkal több logika van, mint a te felvetésedben. Ideje lenne takarodót fújnod, mert eddig csak nevetséges voltál, de most már szánni való.

2014. júl. 23. 09:49
 52/66 anonim ***** válasza:
70%
Nem, nem jár érte köszönet. Nem világítottál rá semmire, hanem mint egy régi, átszakadt hanglemez, szakadatlanul nyomod a hülyeséget.
2014. júl. 23. 11:46
 53/66 anonim ***** válasza:
77%
Már eleget etettétek ezt a trollt. Szerintem hagyjátok rá, mert soha nem lesz vége.
2014. júl. 23. 11:47
 54/66 anonim ***** válasza:
64%

Már ott elkövetsz egy hibát, hogy az internetre hivatkozol. Lehet, a te műveletlenséged, csak arra terjed ki, de mindenhol "fordítva" írjuk. Tudod miért? Mert semmiféle osztásról nincs szó, s mert a magyar szemléletnek ez felel meg. Ez a helyes sorrend.

Mint a személynevek. Mi magyarok - tudtommal egyedülállóként - azt is másképpen írjuk.

Miért?

Mert mi így gondolkodunk:

A Horváth család Lacikája. Mások meg a Lacika Horváthéktól.

2014. júl. 23. 12:01
 55/66 anonim ***** válasza:
63%
Még egy dolgot nem sikerült megfejtenem. Mi köze van ennek az egésznek a gyakorihoz?
2014. júl. 23. 13:14
 56/66 anonim ***** válasza:
Egyébként japánban is fordítva írják a neveket.
2014. júl. 23. 23:37
 57/66 anonim válasza:
74%

A kérdező azt várja boruljunk térdre intelligenciája és műveltsége eme fantasztikus tündöklésének fényében. Mi egyszerű földi halandók nem érhetjük fel ésszel az ő zsenialitását, arra kárhoztunk, hogy örök sötétségben és tudatlanságban éljük övéhez képest jelentéktelen porszemnyi életünket hisz olyan nyilvánvalóan ostobák vagyunk, hogy nem ismerünk fel egy egyszerű osztást, - ami ugyan nem is osztás de ez lényegtelen hisz a kérdező szólott. - ( ezen fantasztikus írásművön keresztül kívánom szemléltetni, a kérdező égbekiáltó idiotizmusát)

Dear questioner, I think you need a high-five. In the face, with a rocket launcher.

2014. júl. 24. 08:59
 58/66 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a kérdező ezt matekpéldaként fogja fel. Ez nem matekpélda. Igen, ezt előttem már sokan elmondták, de talán segít megérteni ez:

148./16., --> 146. oldal 16. feladat

II/2. --> második emelet 2. ajtó

12./A --> a 12.-es osztályok közül az a jelű

Ezek mind kiválasztások. Melyik 16. feladat, melyik csoport a 12-esek közül, melyik emeleten a 2. ajtó? Stb.

A / jel itt tulajdonképpen a "-ból" utótagot helyettesíti.

2014. júl. 24. 10:54
 59/66 anonim ***** válasza:
14%
Nekem is böki a csőröm. :) A magyarok ilyen hülyék, ennyi. Ez a mi imperialista rendszerünk. Mindenki csak írogatja, amit a másik anélkül, hogy előtte gondolkozna. Ezért vannak olyan közhelyek, mint pl. "kivétel erősíti a szabályt", és az emberek ezt el is hiszik.
2014. aug. 6. 14:27
 60/66 anonim ***** válasza:
0%

Én teljesen egyetértek a kérdezővel. Igaz, hogy én fizikusnak tanulok, szóval elfogult vagyok, de már 9 évesen sem értettem, hogy miért írja a tanárnő úgy a dolgozathoz, hogy 10/9. Tíz per kilenc... Engem is zavart, ezért kerestem rá a neten, hogy "perjel pontozás", hátha valahol olvashatok róla egy rendes szabályleírást. De lehet, hogy ez olyan, mint az "eszek" vs. "eszem". Az egyetemen minden tanár úgy pontoz, hogy pl. 15/20. Nem fontos, úgy látom, itt mindenkit lepontoztak, aki egyetértett a kérdezővel.

Minden jót.

24/N

2015. jún. 18. 13:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!