A magyarok miért nem tudják, hogy hogyan megy a pontozás? 10/10
A magyar internetes oldalakon szinte kivétel nélkül mindneki ilyeneket ír, hogy "10/8", meg hasonlók. Nem tűnik fel nekik, hogy ez az értékelés tulajdonképpen egy osztás, amelnyek a lényege, hogy egy 0 és 1 közötti szám jöjjön ki, amely (százzal megszorozva) százalékos aránnyá alakítható át? A 10/8 így 8-as skálán 10-es, azaz 10-es skálán 12,5-ös.
Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy azok milyen hülyék meg műveletlenek, de milyen érdekes: ők tudják. Meg nemcsak ők, hanem kb. mindenki más a magyarokon kívül.
Mielőtt elindulna a flame: nem vagyok matematikus, utáltam világ életemben a matekot, de tudom, hogy mi a számláló és a nevező.
"Ezért tart ott Magyarország, ahol tart, mert tele van ilyen műveletlen alakokkal, mint ti."
Ne nagyon zavarjon, hogy minden válasz kellően alá volt támasztva, még a tévesek is! És még a téves válaszokban is sokkal több logika van, mint a te felvetésedben. Ideje lenne takarodót fújnod, mert eddig csak nevetséges voltál, de most már szánni való.
Már ott elkövetsz egy hibát, hogy az internetre hivatkozol. Lehet, a te műveletlenséged, csak arra terjed ki, de mindenhol "fordítva" írjuk. Tudod miért? Mert semmiféle osztásról nincs szó, s mert a magyar szemléletnek ez felel meg. Ez a helyes sorrend.
Mint a személynevek. Mi magyarok - tudtommal egyedülállóként - azt is másképpen írjuk.
Miért?
Mert mi így gondolkodunk:
A Horváth család Lacikája. Mások meg a Lacika Horváthéktól.
A kérdező azt várja boruljunk térdre intelligenciája és műveltsége eme fantasztikus tündöklésének fényében. Mi egyszerű földi halandók nem érhetjük fel ésszel az ő zsenialitását, arra kárhoztunk, hogy örök sötétségben és tudatlanságban éljük övéhez képest jelentéktelen porszemnyi életünket hisz olyan nyilvánvalóan ostobák vagyunk, hogy nem ismerünk fel egy egyszerű osztást, - ami ugyan nem is osztás de ez lényegtelen hisz a kérdező szólott. - ( ezen fantasztikus írásművön keresztül kívánom szemléltetni, a kérdező égbekiáltó idiotizmusát)
Dear questioner, I think you need a high-five. In the face, with a rocket launcher.
Az a baj, hogy a kérdező ezt matekpéldaként fogja fel. Ez nem matekpélda. Igen, ezt előttem már sokan elmondták, de talán segít megérteni ez:
148./16., --> 146. oldal 16. feladat
II/2. --> második emelet 2. ajtó
12./A --> a 12.-es osztályok közül az a jelű
Ezek mind kiválasztások. Melyik 16. feladat, melyik csoport a 12-esek közül, melyik emeleten a 2. ajtó? Stb.
A / jel itt tulajdonképpen a "-ból" utótagot helyettesíti.
Én teljesen egyetértek a kérdezővel. Igaz, hogy én fizikusnak tanulok, szóval elfogult vagyok, de már 9 évesen sem értettem, hogy miért írja a tanárnő úgy a dolgozathoz, hogy 10/9. Tíz per kilenc... Engem is zavart, ezért kerestem rá a neten, hogy "perjel pontozás", hátha valahol olvashatok róla egy rendes szabályleírást. De lehet, hogy ez olyan, mint az "eszek" vs. "eszem". Az egyetemen minden tanár úgy pontoz, hogy pl. 15/20. Nem fontos, úgy látom, itt mindenkit lepontoztak, aki egyetértett a kérdezővel.
Minden jót.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!