A magyarok miért nem tudják, hogy hogyan megy a pontozás? 10/10
A magyar internetes oldalakon szinte kivétel nélkül mindneki ilyeneket ír, hogy "10/8", meg hasonlók. Nem tűnik fel nekik, hogy ez az értékelés tulajdonképpen egy osztás, amelnyek a lényege, hogy egy 0 és 1 közötti szám jöjjön ki, amely (százzal megszorozva) százalékos aránnyá alakítható át? A 10/8 így 8-as skálán 10-es, azaz 10-es skálán 12,5-ös.
Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy azok milyen hülyék meg műveletlenek, de milyen érdekes: ők tudják. Meg nemcsak ők, hanem kb. mindenki más a magyarokon kívül.
Mielőtt elindulna a flame: nem vagyok matematikus, utáltam világ életemben a matekot, de tudom, hogy mi a számláló és a nevező.
Beláthatnád végre a tévedésedet. Csak hát eleve magas lóról indítottál, onnan pedig nehéz, ezt elismerem.
Sokan leírták már szépen, értelmesen, hogy miért tévedés százalékokban gondolkodnod. Miért nem tudod elfogadni. El sem gondolkodol rajta.
A magyar nyelv szemlélete eltér az angoltól, némettől. Nem a magyarok a hibásak, senki nem hibás, buta. A nyelv szerkezete, a gondolkodásmódunk tér el.
Tudod mi a számláló és mi a neve. Ez alapkövetelmény mindenki számára. De nincs szó egyikről sem. Szövegben néha írunk ilyent is: és/vagy. És osztva vaggyal az mennyi? Én is leírom, de alighanem hiába: nem osztást jelöl a 10/8, hanem a tízből nyolcat helyettesíti. (Nem tíz mínusz nyolc!).
"Lehet, hogy megkönnyíti, de attól még helytelen. Majd ha szeptemberben visszamentek az iskolába, kérdezzétek meg a tanító nénit/bácsit, ő majd felvilágosít titeket..."
Nagy gondban vagyok. Én tanárbácsi vagyok. Már jó régen. Téged megbuktatnálak, de mi lesz velem?
"Hol látok olyant, amit írtam? Pl. itt, ezen az oldalon. Íme:
Gratulálok, ezzel is rávilágítottál, hogy NEKEM van igazam. A nevező (gyangébbek kedvéért: a jobb oldalon) a nagyobb szám, hiszen az az ÖSSZES választ jelöli, míg a bal oldali szám, a számláló pedig az AKTUÁLIS választ, amely szükségképpen kisebb vagy egyenlő az összes válasz számával... Általános iskola 5. osztály.
Remélem, azért egyikőtök sem kapott szívrohamot... Ezért tart ott Magyarország, ahol tart, mert tele van ilyen műveletlen alakokkal, mint ti. Egyébként nem is lenne akkora gond, hiszen senki sem tudhat mindent, de az, ahogy foggal-körömmel ragaszkodtok a saját téveszméitekhez, és itt hisztiztek, mert rávilágítottam erre, az szánalmas.
Kérek még egy pár hisztérikus hangnemű személyes üzenetet, eddig volt elég!
Neked megártott a sok matematika.
Ha egy képet vagy valami mást értékelünk 10-ből 8-ra és azt 10/8 formában írjuk le az nem egy matematikai műveletet jelöl.
Te magad is használod a jelet pl. tanító bácsi/neni.
Akkor most elosztjuk a tanerőt nemek szerint?
Ez a / jel nemcsak osztást jelöl, ahogy a : sem
Túl korlátolt vagy!
Ezek szerint édes egy komám, a 37/38 nem azt jelenti, hogy a 38 eddigi kérdésből az a 37., hanem azt, hogy az a kérdés 0,97368421052631578947368421052632.
Igen-igen nagy öröm nekem, hogy erre rávilágítottál! Köszönöm szépen. Én is írok neked számokat: Nézd csak: +36-1 210-0330/51100
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!