A magyarok miért nem tudják, hogy hogyan megy a pontozás? 10/10
Figyelt kérdés
A magyar internetes oldalakon szinte kivétel nélkül mindneki ilyeneket ír, hogy "10/8", meg hasonlók. Nem tűnik fel nekik, hogy ez az értékelés tulajdonképpen egy osztás, amelnyek a lényege, hogy egy 0 és 1 közötti szám jöjjön ki, amely (százzal megszorozva) százalékos aránnyá alakítható át? A 10/8 így 8-as skálán 10-es, azaz 10-es skálán 12,5-ös.
Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy azok milyen hülyék meg műveletlenek, de milyen érdekes: ők tudják. Meg nemcsak ők, hanem kb. mindenki más a magyarokon kívül.
Mielőtt elindulna a flame: nem vagyok matematikus, utáltam világ életemben a matekot, de tudom, hogy mi a számláló és a nevező.
2014. júl. 22. 14:29
11/66 anonim válasza:
mit kell ezen osztani szorozni? a vaki is látja hogy ez egy mutató szám
12/66 A kérdező kommentje:
Ez nem nyelvészeti kérdés, hanem matematikai. Elképesztő műveletlenségről tesz tanúbizonyságot az, aki ezek után azt állítja, hogy én beszélek hülyeségeket.
2014. júl. 22. 14:37
13/66 anonim válasza:
Aha, csak tudod megkönnyíti az értelmezést ha a szemünk azt látja hogy 10/8, mivel ezt úgy mondjuk magyarban, hogy tízből nyolcas.
14/66 anonim válasza:
Ja csak most értettem meg mit akar mondani..:D akkor vegyük úgy hogy mi hülye magyarok azt mondjuk hogy: tizes skálán nyolcas, az okos amerikaiak meg hogy: 8as a tizes skálán.
15/66 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy megkönnyíti, de attól még helytelen. Majd ha szeptemberben visszamentek az iskolába, kérdezzétek meg a tanító nénit/bácsit, ő majd felvilágosít titeket...
2014. júl. 22. 14:40
17/66 anonim válasza:
Épp ezért nyelvi sajátosság! Igen abba igazad van hogy 10/8 az 1,25 azaz 125%-ra értékelt, a 8/10 = 0.8 azaz 80%-os matematikailag, de mondom így egyszerűbb.
18/66 anonim válasza:
Én értelek tesó :D 10/1-et kapsz tőlem.
19/66 A kérdező kommentje:
Oké, jöjjenek az ad hominem érvek, ezaz. És még nekem van nehéz életem...
2014. júl. 22. 14:41
20/66 anonim válasza:
de nem értem a kérdezőt miért kell mindenkit lehülyézni mert neki nem tetszik a rendszer.. most köss bele abba hogy a méter mért nem 101 centi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!