A magyarok miért nem tudják, hogy hogyan megy a pontozás? 10/10
A magyar internetes oldalakon szinte kivétel nélkül mindneki ilyeneket ír, hogy "10/8", meg hasonlók. Nem tűnik fel nekik, hogy ez az értékelés tulajdonképpen egy osztás, amelnyek a lényege, hogy egy 0 és 1 közötti szám jöjjön ki, amely (százzal megszorozva) százalékos aránnyá alakítható át? A 10/8 így 8-as skálán 10-es, azaz 10-es skálán 12,5-ös.
Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy azok milyen hülyék meg műveletlenek, de milyen érdekes: ők tudják. Meg nemcsak ők, hanem kb. mindenki más a magyarokon kívül.
Mielőtt elindulna a flame: nem vagyok matematikus, utáltam világ életemben a matekot, de tudom, hogy mi a számláló és a nevező.
Osztod azt észt, közben olyan sületlenségeket hordasz össze, hogy ihaj!
10/8 azt jelenti, hogy a tíz adható pontból 8-ra lett értékelve.
8/10 azt jelenti, hogy 8 pontot kapott a lehetséges 10-ből.
Szemléletbeli eltérés van.
Holnap azzal jössz majd, hogy a dátum is úgy helyes, hogy 15. május 2014 vagy május 15. 2014 a helyes?
Meg a forintot is rosszul írjuk, mert az is Ft100 lenne, nem 100 Ft.
Ha csöndben maradtál volna...
Az a helyzet, hogy magyarországon ez így alkakult ki.
Nem tudom, kérdező, feltűnt-e már, hogy a világ más tájain például az embererek a keresztnevüket írják előre. Akkor mi, magyarok mind hülyék vagyunk?
Sőt, továbbmegyek: vannak országok, pl. az USA, ahol a dátumot hónap/nap/év formátumban írják. Aztán ott vannak a németek, akik nap/hónap/év formátumot használnak. Na melyik a hülye? A magyar, aki év/hónap/napot használ? Vagy az amerikai? A német? Esetleg a Denveri Musztángok bajnokcsapata?
Azt kéne elfogadnod, hogy egy sima pontozásnak nem sok köze van a százalékszámításhoz. Mert pl. ha 25 pont az adható maximum, akkor máris nem érsz semmit a százzal szorzásoddal.
Látom, igazi egységfront alaklut ki. Még gyűlölködő üzeneteket is kaptam! Nemcsak műveletlenek, iszonyú szánalmasak vagytok emberileg is.
"Írhatom azt is, hogy 184/95. Azaz a 184 oldalas könyv 95.-ik oldala"
Ilyet HOL látsz, mondd már el?! Minden olyan helyen, ahol csak egy kicsit is adnak a pontosságra, a nevező adja a 100%-ot, míg a számláló az aktuális számot/oldalt/pontot, ami tetszik. Megnézheted az online könyvtárakat, a szövegszerkesztőket, de akár a több oldalas szeződések láblécét is. És még nektek áll feljebb, mekkora szánalom.
Nem volt semmi gyűlölködés abban az üzenetben, csak tanács. De nem hallgatsz rá, s megfejeled még egy butasággal.
Görcsösen ragaszkodsz az osztáshoz, de nincs szó róla.
Világosan leírtam mit jelent a törtvonal előtti és mögötti érték. 8/10= nyolc a tízből, 10/8=a lehetséges tízből nyolc.
Az osztás így nézne ki: 10:8 vagy 8:10.
Hol látok olyant, amit írtam? Pl. itt, ezen az oldalon. Íme:
A 14 óra 29 percet ügye nem akarod elosztani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!