A magyarok miért nem tudják, hogy hogyan megy a pontozás?
10/10
Figyelt kérdés
A magyar internetes oldalakon szinte kivétel nélkül mindneki ilyeneket ír, hogy "10/8", meg hasonlók. Nem tűnik fel nekik, hogy ez az értékelés tulajdonképpen egy osztás, amelnyek a lényege, hogy egy 0 és 1 közötti szám jöjjön ki, amely (százzal megszorozva) százalékos aránnyá alakítható át? A 10/8 így 8-as skálán 10-es, azaz 10-es skálán 12,5-ös.
Mindenki szidja az amerikaiakat, hogy azok milyen hülyék meg műveletlenek, de milyen érdekes: ők tudják. Meg nemcsak ők, hanem kb. mindenki más a magyarokon kívül.
Mielőtt elindulna a flame: nem vagyok matematikus, utáltam világ életemben a matekot, de tudom, hogy mi a számláló és a nevező.
41%-os, szerintem inkább ne szólj többet. Nekem tetszik a rendszer, te csak egyszerűen nem érted.
2014. júl. 22. 14:42
22/66 anonim válasza:
értjük mi éppenséggel a szöveget, és azt is, amiről beszélsz. legalábbis én biztosan :D csakhogy ez egy aaabszolút értelmetlen kérdés volt, hiszen itthon ígyis-úgyis ez lesz a bevett szokás, hiába pattog bárki is ezen. pláne, hogy ahogyan az utolsó is mondja, ez a magyar anyanyelvűeknek egy könnyítő dolog, kényelmesebb a szemnek mondhatni :D szóval, végső soron a kérdésedre válaszolva és egyben összefoglalva mondandómat: lehet, hogy tudják azok a magyar gyerkőcök, csak egyszerűen így a kényelmes. magyarok vagyunk, ez van :D
2014. júl. 22. 14:43
23/66 anonim válasza:
mi nem vagyunk annyira hülyék hogy elosszuk a két számot, itt szó nincs matematikáról ez egy érték mutató szám
2014. júl. 22. 14:43
24/66 anonim válasza:
matek szakos vagyok, általában én is a ?/10 pontozást választom, mert én a matekot látom benne. de a válaszokból nekem az jön le, hogy a legtöbb embernek ez nem matek, hanem nyelvtan, és szerintem ez is egy teljesen korrekt hozzáállás. más kultúra, más szokások. a magyarok ebben egy teljesen más utat követnek :)
2014. júl. 22. 14:47
25/66 anonim válasza:
Irigylem a problémádat. Azért ha tíz millából nyolcat kapok, egész más, mintha nyolc millka ez enyém a tízből.
2014. júl. 22. 14:47
26/66 A kérdező kommentje:
És még én vagyok a hülye. :D Basszus, ez rohadt jó. Elképesztő sötétség a fejekben. A 100% MINDIG a nevező, ami jelen esetben a 10. Olvass utána, vagy tényleg kérdezz rá a tanárodnál, engem nem érdekel.
Azt állítani, hogy nem matematikai dolog, meg egyenesen hülyeség, hiszen két számról, illetve egy osztásjelből áll az egész formula.
2014. júl. 22. 14:49
27/66 anonim válasza:
Értem a kérdést és logikus.
De nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne különösebben, hogy a 8-as és a 10-es közül melyik van baloldalon, melyik jobboldalon. Tudjuk, hogy 10 pontból 8, akárhol is legyen a 8-as.
Nem hinném, hogy ettől lesz műveletlen valaki, ha ezt nem tudja. A műveltséghez sok minden hozzá tartozik (pl. idegen nyelvek ismerete, hangszeren játszás, egyéb ismeretek), de ez nem nyom akkorát a latba, hogy aki nem tudja, az műveletlennek számítson, attól függetlenül, h egyéb területeken mennyire tájékozott.
2014. júl. 22. 14:49
28/66 A kérdező kommentje:
Ezzel az erővel a muszáj ugyanúgy hangzik, mint a "muszály", és mindenki tudja, hogy mire gondol a másik, ha így írja. Viszont pont ettől lesz műveletlen valaki.
2014. júl. 22. 14:51
29/66 anonim válasza:
Szerintem ne szívjál annyi spurit és ha lejössz az anyagról egy orvoshoz azért sétálj el. Hidd el értelmesebbek is vannak a diliházban.
2014. júl. 22. 14:57
30/66 anonim válasza:
igazad van, csakhogy nem egy egész ország használja a muszályt, hanem valóban a műveletlenek. viszont a kérdésed témájában ez nem így van, hanem mondhatni ez nálunk már-már népszokás :D hiába nem felel meg a matematikai előírásoknak. vegyünk egy másik példát... mondjuk a szlengeket. tegyük fel, hogy ez a pontozási rendszer nálunk olyan, mint azok. nem felelnek meg a magyar nyelvtan szabályainak, mégis használjuk őket. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!