Szerintetek gáz, hogy egyetlen "barátom/barátnőm" se jött el apukám temetésére?
Nezd, en az egyik nagyapam temetesen voltam eloszor es utoljara. Szornyu volt. Nyilvan nem egy oromunnep, de nekem borzalom volt latni a sokkot kapott orjongo nagyanyamat, a sajat arcat veresre maro apamat es a tobbi magan kivul levo gyaszolot. Soha tobbe nem megyek temetesre, barkie is legyen az. Meg is beszeltuk ez utan a temetes utan a csaladdal. Soha, senkitol nem szabad elvarni, hogy ilyenre elmenjen kenyszerbol.
De en pl sosem nyilvanitok reszvetet sem. A reakcio legtobbszor a zokogas, a sebek felszakadasa. Kinek kell az? Senkinek, de foleg enm a gyaszolonak. Lehet azt erezteni szavak nelkul is. Latod, itt kapod a reszvetemeket. Van ertelme? Vadidegen, nem ismer se teged, se edesapadat. Nem tud veled egyutt erezni. Nem segit semmiben.
Nem gáz. Ha az én barátom meghívna a rokona temetésére, zavarban lennék. Ha van, ami családi esemény, akkor a temetés mindenképp az. Nagyon kellemetlenül érezném magam idegen zokogó emberek társaságában, ahol én nem biztos, hogy sírnék.
A legjobb barátnőm édesapjának temetésén ott voltam, mert vele többször beszélgettem, nagyon kedves volt mindig, nyaraltam is velük gyerekként.
Eszembe sem jutna meghívni barátaimat a szüleim temetésére.
Az apum temetésén valamennyi barátom ott volt, még olyanok is eljöttek, akikkel valami miatt korábban már megszakadt a kapcsolatom, de megtudták. Nekem ez akkor nagyon jól esett.
A sok lepontozónak viszont nem szívesen lennék a barátja.
Ezt most nem bunkóságból kérdezem de milyen temetések vannak egyeseknél , hogy meghívót küldenek? Ahol én élek itt úgy szokták , hogy kiírják a városban a halottas táblára meg a temetőben lévő halottas táblára , hogy kinek mikor lesz a temetése és aki látja , meg el akar jönni az eljön. Mindegy , hogy nem is ismerjük az illetőt.
Am szerintem is elég nagy tiszteletlenség , hogy a "barátaid" nem mentek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!