Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz, hogy egyetlen...

Szerintetek gáz, hogy egyetlen "barátom/barátnőm" se jött el apukám temetésére?

Figyelt kérdés

2014. jún. 30. 18:58
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
42%

Nezd, en az egyik nagyapam temetesen voltam eloszor es utoljara. Szornyu volt. Nyilvan nem egy oromunnep, de nekem borzalom volt latni a sokkot kapott orjongo nagyanyamat, a sajat arcat veresre maro apamat es a tobbi magan kivul levo gyaszolot. Soha tobbe nem megyek temetesre, barkie is legyen az. Meg is beszeltuk ez utan a temetes utan a csaladdal. Soha, senkitol nem szabad elvarni, hogy ilyenre elmenjen kenyszerbol.

De en pl sosem nyilvanitok reszvetet sem. A reakcio legtobbszor a zokogas, a sebek felszakadasa. Kinek kell az? Senkinek, de foleg enm a gyaszolonak. Lehet azt erezteni szavak nelkul is. Latod, itt kapod a reszvetemeket. Van ertelme? Vadidegen, nem ismer se teged, se edesapadat. Nem tud veled egyutt erezni. Nem segit semmiben.

2014. jún. 30. 19:54
 32/39 anonim ***** válasza:
53%

Nem gáz. Ha az én barátom meghívna a rokona temetésére, zavarban lennék. Ha van, ami családi esemény, akkor a temetés mindenképp az. Nagyon kellemetlenül érezném magam idegen zokogó emberek társaságában, ahol én nem biztos, hogy sírnék.

A legjobb barátnőm édesapjának temetésén ott voltam, mert vele többször beszélgettem, nagyon kedves volt mindig, nyaraltam is velük gyerekként.

Eszembe sem jutna meghívni barátaimat a szüleim temetésére.

2014. jún. 30. 20:00
 33/39 anonim ***** válasza:
47%

Az apum temetésén valamennyi barátom ott volt, még olyanok is eljöttek, akikkel valami miatt korábban már megszakadt a kapcsolatom, de megtudták. Nekem ez akkor nagyon jól esett.

A sok lepontozónak viszont nem szívesen lennék a barátja.

2014. jún. 30. 20:21
 34/39 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gáz. A temetés az nem egy vidám baráti összejövetel (a mi kultúránkban), így az, aki nem szereti a gyászos hangulatot, az nem szívesen megy ilyenre és akkor még búvalbaszott képpel kondoleálni is kellene, oszt mindenki szabadulna az egésztől. Ha viszont a barátod/barátnődet értesítetted a temetésről, akkor illik elmenni, hacsak személyesen nem beszéltétek meg, hogy ő mégse menne, ha egy mód van rá. Szóval ne tulajdoníts a dolognak nagy jelentőséget. Nekem olyan szerencsém volt, hogy sem az apósom, sem az anyóson temetésére nem tudtam elmenni (mert véletlenül éppen szakmai proramommal esett egy napra, de ezért sem a feleségem, sem a sógorom nem neheztelt (és hozzáteszem, szerettem az apósomat és anyósomat is). Megvolt a dolog fordítottja is: az én szüleim temetésére nem jött el a feleségem, de ezért egy pillanatig sem nehezteltem rá.
2014. jún. 30. 20:40
 35/39 A kérdező kommentje:
elég fura kifogás az, hogy valaki nem szereti a temetéseket.. senki sem szereti de azért jó tudni hogy csak a vidámságban vagyunk barátok.
2014. jún. 30. 20:44
 36/39 anonim válasza:
Van aki szereti a temetéseket szerinted? Ez nem arról szól hogy szeretjük, hanem elkísérjük utolsó útjára akit szerettünk. És a barátaink mellett a helyünk ilyenkor ha mély a barátság, Szomorú hogy ilyen kevesen gondoljuk így.
2014. jún. 30. 20:50
 37/39 anonim ***** válasza:
Hát nagyon gáz és érthetetlen és szégyenletes, azok után,hogy segített némelyiken és a "barátaid".
2014. jún. 30. 21:09
 38/39 anonim válasza:

Ezt most nem bunkóságból kérdezem de milyen temetések vannak egyeseknél , hogy meghívót küldenek? Ahol én élek itt úgy szokták , hogy kiírják a városban a halottas táblára meg a temetőben lévő halottas táblára , hogy kinek mikor lesz a temetése és aki látja , meg el akar jönni az eljön. Mindegy , hogy nem is ismerjük az illetőt.

Am szerintem is elég nagy tiszteletlenség , hogy a "barátaid" nem mentek el.

2014. aug. 25. 14:21
 39/39 anonim válasza:
Ti megbocsájtottatok a barátnak/barátnőnek? Tartjátok vele a kapcsolatot? én képtelen vagyok, úgy érzem teljesen cserben hagyott, pedig elvileg jó barátnőm volt (nem a legjobb barátnőm de közeli akivel sok mindent megosztottam és sok mindent tettem érte és ott voltam ha kellett)
2015. márc. 25. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!