Nektek mi bajotok van a rockerekkel?
Alapjáraton nincs velük semmilyen gondom , az hogy milyen zenét hallgatnak , hogy öltözködnek stb az az ő magánügyük. Az ízlés nálam nem vitatárgya , de vannak sajnos olyanok (persze nem csak a rockerek között) akik még a zene fogalmát is átértelmezik , makacsul ragaszkodnak a rögeszméjükhöz , hogy ők egyediek és nem birkák , ráadásul akik esetleg nem hallgatnak annyira "kemény" zenét mint ők akkor azokat lefikázzák lepózerezik (egyébként ezt elég jól körülírta valamelyik előttem szóló válaszoló). Sokszor már kiváltságosnak érzik magukat csak mert olyan zenét hallgatnak amilyet , és lenézik azokat akik nem olyanok mint ők és szóba se állnak velük (akinek nem inge...) Én azt vettem észre , hogy az ilyeneknek az ember még a kulturált véleményét sem mondhatja el , mert elküldik a.... Aztán persze azért nem tetszett nekik a vélemény mert magukra ismertek benne. Szerintem a probléma valahol itt kezdődik. Számos rockertől hallottam , hogy a "pop egy nagy hulladék meg nem is zene" , de ezzel a tévhittel az a baj , hogy a popzenét a mostani szennyekkel (had ne mondjak példát) azonosítják. Vannak tehetséges énekesek szép számmal akik már évtizedek óta a pályán vannak ( pl Mariah Carey és Madonna , vagy hogy egy teljesen "mait" is mondjak: P!nk ), nyilván nem tetszhet a zenéjük mindenkinek (nekem is csak pár számuk jön be) , de a tehetségük elismerendő. Lehetne még a többi műfajból is példákat sorolni , de sajnos ezt azok nem értik meg akiknek rögeszméjük lett , hogy "csak a rock a jó" , közülük sajnos sokan az elvakultságtól még az orruk hegyéig se látnak. Született színvakoknak pedig nem lehet a színeket elmagyarázni. Egy újabb általánosítás , hogy "női énekesnek nem való a rock". Ellenpéldának felhoznám ezt: http://www.youtube.com/watch?v=GdZn7k5rZLQ . Sokan a fentebb leírt okok miatt miatt ítélik el az összes rockert , és emiatt is éri őket néha lenézés és bántás. Sajnos , sokan még 2014-ben is ott tartanak , hogy a zenei ízlésük miatt cseszegetik egymást és nem jut el a tudatukig , hogy nem az összes rockert "kellene" lenézni ha nem csak az ilyen idiótákat akik egyébként a többi zenei műfaj fanatikus táborában is megtalálhatóak.
Hozzáteszem az eddig leírtakhoz , hogy nem célozgattam én itt senkire , mielőtt bárki is magára venné amiket leírtam.
Egyébként erre a "korszakra" is jellemző , hogy tömegízlés alakult ki , mivel amit leadnak a tévében rádiókban a többség azokat hallgatja , vagyis a divatos zenéket , de ez nem most kezdődött el , a hetvenes nyolcvanas években a nagy többség rockzenét hallgatott mert akkor annak volt a "szezonja". Most egyszerűen nem a rockerek "ideje" van. Viszont sajnos a média egyre inkább eligénytelenedett , már ott tartok , hogy szinte tévét se nézek és rádiót se hallgatok , mert egyszerűen nem érdekel már belőle semmi (bár régen is elég ritkán néztem , de mind1)
Egyébként én is rockzene párti vagyok (leginkább punkrockot hallgatok) , szeretem a mondanivalóval és életérzéssel rendelkező zenéket , voltam több koncerten , szeretek pogózni is , de nem vallom rockernek magam.
sokszor identitás keresésből, meg valahova tartozásból lesznek ilyen gyüjtőneves embercsoportok mint pl. a rocker
a kedvenc zenéim rockzenék, de nekem nem fontos, hogy ez látszódjon rajtam, én másképp élem ki a komplexusaimat
Hmm. Hozzászólásaid alapján 10-re tippeltem volna. Oké. Még a kinövöd majd kategóriába tartozol.
Mivel szépen át fogsz lépni a felnőtt korba ahol, munka van elvárás van és senki nem fog alkalmazni egy hátborzongató fekete ruhás valakit alkalmazni. puszi
Szivem örülök, hogy tetszik a szövegem:)
Ne aggódjál idősebb nő vagyok nálad(28). De kék hajjal bakanccsal max piti munkára vesznek fel. Mehetsz szemetet szedni. Vaaagy öltözhetsz felőlem halálhercegnőnek is, ha mellé olyan tudással rendelkezel, és annyit tettél le az asztalra, hogy megtűrjék tőled. De ezt igazából kétlem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!