Adtok/Adnátok hajléktalannak pénzt? Miért?
3 évig dolgoztam egy hajléktalanszállón, nálunk törvény volt, amit véresen komolyan vetettek mindenkivel, legyen az takarító, informatikus, a gazdasági igazgató, részlegvezető vagy épp szociális munkás, hogy szigorúan(!) TILOS pénzt adni nekik.
TILOS, mert azt majdnem 100%, hogy italra(leinkább filléres borra) költi, és ittasan nem lehet - belső szabály szerint- a szállóra engedni. Ez alól kivételt csak a téli krízisidőszak jelenti, amikor kemény mínuszok repkednek odakint.
Első: MI az, hogy nem szorul rá? Még az sem talál munkát, vagy tud kitörni a szegénységből, aki nem hajléktalan! A szociális háló másokon sem nagyon segít, hajléktalanon egyáltalán nem.
Pénzt nem szoktam adni, de ha úgy adódik, kaját és ruhaneműt igen.
gyakorivalasz2 válasza:!
Kívánom neked, hogy ne éld át azt, hogy hajléktalan vagy!
Nagyon nehéz kitörni úgy, hogy nincs gyakorlatilag semmid!
Nincs rászorulva? Sokan még úgy is halálra fagynak, hogy van fedél a fejük fölött, de tüzelőre már nem telik! Rengeteg gyermek éhezik. Éhező gyermeknek adtál már egy darab kenyeret? Ő nem italra költené...
Ha tudok adok! Én mondjam meg, hogy mire költse a pénzt? Az már nem az én pénzem, az már az ő pénze! Ő sem mondja meg, hogy én mire költsem a saját pénzemet.
Azt tegyétek az emberekkel, amit ti magatok is szeretnétek, hogy veletek tegyenek az emberek ha rászorulnátok. Gondolom, ha bajban vagytok, akkor azért elvárjátok, és örültök a segítségnek.
Nincs senki, aki segíthetne? Nincsenek barátaid, családod, aki otthont adna neked? Miért nincs, talán mert senki nem szeret?
Amúgy meg ha már adjunk valamit a csöviknek, akkor annak nem pénznek kéne lennie. Mert tudod, mikor mindenki megdolgozik a saját pénzéért, miért adja olyanoknak, akik nem is hajlandóak dolgozni? Nem azért töri magát az ember, hogy arra költsék, amire akarják, tehát hogy még mélyebre süllyedjenek.
Egyszer akartam egy hajléktalannak odaadni egy szendvicset, mert kinn volt egy táblán, hogy éhes. Nem kellett neki, ő pénzt akar. Akkor mondtam, hogy cseszd meg, még válogatsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!