Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Adtok/Adnátok hajléktalannak...

Adtok/Adnátok hajléktalannak pénzt? Miért?

Figyelt kérdés

2013. aug. 28. 15:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%
Nem, mert nem szorul rá. Magyarországon olyan túlfejlett a szociális háló, hogy csak az nem tud kitörni a csövezésből, aki nem is akar. Nem mondom, hogy egyszerű, sem pedig, hogy egyik napról a másikra megy, Bill Gates sem lesz egy csövesből, de ha nem törődne bele abba az életmódba, nem lenne ideje koldulni.
2013. aug. 28. 15:41
 2/12 anonim ***** válasza:
3
2013. aug. 28. 15:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem mert az az én pénzem, nekem is kell. Másrészt úgy is csak elissza. Egyszer adtam egy csövesnek, mert tetszett hogy megmondta neki borra kell az összes pénz.
2013. aug. 28. 15:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Szoktam adakozni, de mivel biztos szeretnék lenni abban, hogy az adományaim olyan helyre mennek, ahol tényleg szükség van rá, ismerősöknek adok csak. A közelben lakó, egyedül élő idős néninek szoktunk adni egy csomó befőttet, tartós élelmiszert, stb. A forrásaim végesek, így ha már adok, azt szeretném, hogy az olyan helyre jusson, ahol tényleg kell.
2013. aug. 28. 15:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

3 évig dolgoztam egy hajléktalanszállón, nálunk törvény volt, amit véresen komolyan vetettek mindenkivel, legyen az takarító, informatikus, a gazdasági igazgató, részlegvezető vagy épp szociális munkás, hogy szigorúan(!) TILOS pénzt adni nekik.

TILOS, mert azt majdnem 100%, hogy italra(leinkább filléres borra) költi, és ittasan nem lehet - belső szabály szerint- a szállóra engedni. Ez alól kivételt csak a téli krízisidőszak jelenti, amikor kemény mínuszok repkednek odakint.

2013. aug. 28. 15:59
 6/12 anonim ***** válasza:
72%

Első: MI az, hogy nem szorul rá? Még az sem talál munkát, vagy tud kitörni a szegénységből, aki nem hajléktalan! A szociális háló másokon sem nagyon segít, hajléktalanon egyáltalán nem.

Pénzt nem szoktam adni, de ha úgy adódik, kaját és ruhaneműt igen.

2013. aug. 28. 16:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Unokatesómhoz oda ment egy csöves a piactéren Fehérváron, a hülyéje meg addig nem adott neki amig benem vallotta hogy borra kell neki :D :D :D
2013. aug. 28. 16:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Élelmiszert vagy ruhát igen, de pénzt NEM. Félek hogy elissza vagy eldrogozza...
2013. aug. 28. 17:32
 9/12 anonim ***** válasza:
59%

gyakorivalasz2 válasza:!

Kívánom neked, hogy ne éld át azt, hogy hajléktalan vagy!

Nagyon nehéz kitörni úgy, hogy nincs gyakorlatilag semmid!

Nincs rászorulva? Sokan még úgy is halálra fagynak, hogy van fedél a fejük fölött, de tüzelőre már nem telik! Rengeteg gyermek éhezik. Éhező gyermeknek adtál már egy darab kenyeret? Ő nem italra költené...

Ha tudok adok! Én mondjam meg, hogy mire költse a pénzt? Az már nem az én pénzem, az már az ő pénze! Ő sem mondja meg, hogy én mire költsem a saját pénzemet.

Azt tegyétek az emberekkel, amit ti magatok is szeretnétek, hogy veletek tegyenek az emberek ha rászorulnátok. Gondolom, ha bajban vagytok, akkor azért elvárjátok, és örültök a segítségnek.

2013. aug. 28. 20:45
 10/12 anonim ***** válasza:

Nincs senki, aki segíthetne? Nincsenek barátaid, családod, aki otthont adna neked? Miért nincs, talán mert senki nem szeret?

Amúgy meg ha már adjunk valamit a csöviknek, akkor annak nem pénznek kéne lennie. Mert tudod, mikor mindenki megdolgozik a saját pénzéért, miért adja olyanoknak, akik nem is hajlandóak dolgozni? Nem azért töri magát az ember, hogy arra költsék, amire akarják, tehát hogy még mélyebre süllyedjenek.

Egyszer akartam egy hajléktalannak odaadni egy szendvicset, mert kinn volt egy táblán, hogy éhes. Nem kellett neki, ő pénzt akar. Akkor mondtam, hogy cseszd meg, még válogatsz is.

2013. aug. 28. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!