Nincsenek barátaim. Adnátok tanácsot? / bővebben lent /
12.es gimis lány vagyok. A baj 9.ben kezdődött. Nehezen barátkoztam, félénk voltam akkoriban. Így nemis igazán lettem az osztályom része, nem ismertek. 2 barátnőm viszont lett az osztályból. Egyszer azt vettem észre, hogy nevetnek a többiek mikor bemegyek az osztáluba és jobban kinéznek mint eddig. Ezután kiderült : lopással gyanúsítanak....próbáltam erre nem figyelni, és a 2barátnőmmel lenni. De nagyon rossz volt....év végefele kiderült hogy nem én voltam, dehát nem sok dolog változott. Elszigetelődtem. Utána a 10 és 11. viszonylag nyugisan telt, hozzászoktam a dolgokhoz.
Idén viszont a két barátnőmről kiderült, hogy többet jelentenek egymásnak....értitek...ők egymásra találtak én meg egyedül maradtam. Próbáltam néhány oszt.társammal beszélgetni...ezek jórészt sikertelenek. Sajnos már túl késő ehhez. Nagyon rossz egyedül. Szükségem lenne egy barátra, de először is tanácsra tőletek...
Ui : 12. félévkor lehet iskolát váltani ?
Iskolát váltani, még ha technikailag megoldható is lenne, ilyenkor már nem érdemes. Hamarosan érettségi, és a különböző iskolákban máshogy adják le ugyanazt a tananyagot.
Érettségi után valószínűleg mész valamerre, ha eddig az osztálytársaid nem méltattak arra hogy barátkozzanak veled, akkor lesz lehetőséged az új helyen, addig ki kell bírni.
Nekem sincs egy barátom sem. Hiába voltak időszakok amikor voltak barátaim, az idő múlásával mindig eltűntek, amint egy kis távolság, vagy bármi ami miatt pár nap eltelt úgy hogy nem beszéltünk.
Szóval nem vagy egyedül.
Csak amiatt nem barátkoztak veled mert te sem közeledtél hozzájuk?
Egyetem/fősuli alatt az emberkék nagy része kollégista (vagy albérletes), akkor ez esetben meg azokat közösítik ki akik helyben laknak? Nem hiszem hogy ez így működne, az hogy koleszos voltál nem lehet ok ilyesmire. Ha ilyenek voltak veled akkor meg sem érdemelnék hogy a barátnőjük legyél.
Énis így voltam régebben hogy nem nagyon barátkoztam, mert azt éreztem hogy ugysem lennénk igaz barátok azokkal akik körülvettek, és igazam lett. Ha valaki méltó rá hogy két ember összebarátkozzon, azért mindkét félnek tennie kell, kell rá időt fordítani hogy megismerjék egymást.
Olyasmit kellene írnom, hogy ne az osztályon belül kezd el barátkozni, mert ők már leszerepeltek. Járj olyan környezetbe ahol hasonló dolgokat kedvelnek mint te. Mindig ezt olvasom tanácsként: járj szórakozni, keress hobbit, és akkor majd lesznek új ismerőseid, amikből lehet barátság. De tudom hogy ez milyen nehéz, nem könnyű embereket megszólítani hogy szia, nem akarsz velem barátkozni?
Nekem is hasonlóan teltek a gimis évek,bár nekem volt akkora szerencsém,hogy nagyon sok hozzám hasonlót találtam.De egyikőjük sem volt igazi barát,mert érettségi után megszakadt a kapcsolat mindenkivel.Nekem egy év volt nagyon pocsék,a 10-ik.Az osztályommal semmi közös pontom nem volt,csak alkalmazkodtam valahogy,hogy ne közösítsenek ki,de amúgy semmiben nem vettem részt,mert nem érdekelt.A barátaim akkor eltávolodtak tőlem,akikkel jól elvoltam az osztályban,azok megbuktak,úgyhogy átérzem,milyen pocsék egész nap csak ülni és bámulni magad elé.Én ilyenkor olvastam és vártam,hogy végre szóljon már hozzám valaki.
Amúgy fölösleges iskolaváltáson gondolkozni,ennyi időt már fél lábon is kibírsz.Az osztálytársaiddal meg ha ennyi idő alatt nem tudtál összebarátkozni,akkor már nem is fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!