Én nem tudom mit tegyek. Már rosszul vagyok az egésztől.
Adnátok tanácsokat?
Figyelt kérdés
Én egy 14 éves lány vagyok, 8. osztályos. A szüleim 6.os koromban elváltak eddig Pécs mellett laktam és miután elváltak a szüleim anyu talált magának egy pasast aki Békés megyébe lakik és hozzá költöztünk, mert neki itt volt egy háza, természetesen ez azt jelenti, hogy anyával maradtam. Itt van a tovább tanulás és foggalmam sincs, hogy melyik várost válasszam, mert nem szeretem az Alföldet nem tehetek róla..:// szenvedek itt...igaz találtam barátokat, de nekem nagyon hiányoznak a Dunántúli barátok...:((( Az a lényege, hogy szívesen haza mennék vissza tanulni, de én kivagyok apámtól :(( 1 hete volt a névnapom fel se hívott, nem foglalkozik velem, felölle meg is dögölhetnék. (elnézést a kifejezésért) fél éve van barátom...(tudom ezért sokan offolni fognak) de igen nagyon szeretjük egymást és fél éve járunk és mivel apuhoz van közelebb (siófokon lakik) ezért bemutattam apunak a fiút, mert úgy voltam vele, hogy nem fogok hazudozni inkább megmondom az igazat, felvállaljuk, hogy szeretjük egymást...bemutattam a fiút...és azt mondta szimpatikus a srác, de azóta csak flegmázik velem és nagyon rosszul esik, mert semmi rosszra nem kell gondolni ő az akire mindig számíthattam eddig...az a lényeg, hogy itt anyunál a környezet miatt nem szeretek lenni apu meg flegmázik és nem foglalkozik velem...nagyon, de nagyon igényes vagyok magamra és multkor ezért le is pi-csázott...:(( elég rosszul esett...foggalmam sincs hova mennyek tovább tanulni, hogy a barátomhoz is közel legyek és anyu és apu között kellene legyek és kollégista...apu meg el akar venni anyutól minden áron azt akarja, hogy Pécsre mennyek és én már ki vagyok akadva kérlek titeket adnátok tanácsokat?? Előre is köszönöm!
Hát ezek alapján apukádhoz ne menj, az tuti. Tudom, azt írod, utálod az Alföldet, de Debrecenben nagyon jó gimik vannak.
Esetleg nézelődhetsz Budapesten is, de ez a kérdés sokban függ azért az anyagi helyzetetektől is, illetve attól, hogy a szüleid hogy állnak ahhoz, hogy kollégista legyél.
2013. jan. 13. 17:49
2/13 A kérdező kommentje:
Jól állunk anyagilag szval....attól nem kell tartani...én is gondolkodtam Pesten :)
2013. jan. 13. 17:51
3/13 anonim válasza:
mennyek-MENJEK
Oda menj,ahol fejlődni tudsz, ahol jobb Neked. a Saját fejlődésed miatt! Felnőttként gondold át a dolgokat. Végy két lapot. Egyikre írd fel Alföld, másikra Dunántúl. Mindenhova írd fel az előnyöket, hátrányokat, meglátod majd hol van több előny, esetleg kevesebb hátrány és odamenj!
Anyukád mit mond?
2013. jan. 13. 17:51
4/13 anonim válasza:
Ezt már kérdezted mostanában, úgye?
2013. jan. 13. 17:53
5/13 A kérdező kommentje:
nem, ez az első
2013. jan. 13. 17:53
6/13 anonim válasza:
Nem feltétlenül kell apukádhoz költözni. Ilyen esetben a kollégium a legjobb megoldás. Az pedig már tőled függ, hogy kinél töltöd a hétvégeket.
Én egy hétig sem bírtam az Alföldön, pedig csak nyaralni voltam. Tudom, mit érzel.
2013. jan. 13. 17:54
7/13 anonim válasza:
A barátod hol tanul? Meg az is kérdés mi akarsz lenni, ha nagy leszel :) Ne a pasid, meg a családod legyen a döntő, hanem az, hogy te mit szeretnél, és keresd meg azt az iskolát, amitől a legtöbbet kapnád.
2013. jan. 13. 17:55
8/13 A kérdező kommentje:
Hát anyukám azt szeretné, hogy itt maradjak, de nem, nekem ez a 2 év szenvedés volt...a barátom Siófokon tanul 11. osztályos, szeretnék hozzá közel lenni bevallom, mert tudom, hogy ő rá mindig számíthatok..://
2013. jan. 13. 17:59
9/13 anonim válasza:
Nem bajj az, ha van barátod csak ésszel :) Apukáddal meg hát...tudod milyenek a felnőttek, akik már nagyon felnőttek...sokan nem értik meg, hogy ez a 21. század...és mit szeretnél tanulni? :)
2013. jan. 13. 18:05
10/13 A kérdező kommentje:
Hát van egy jó pár ötlet xd legalább, ha már a várost nem tudom ezt tudjam...:) Írtózatosan szeretem a kémiát, úgyhogy gondolkodtam, hogy elmegyek gimnáziumba biosz-kémia szakra...Szegeden van Magyar Média Kommunikáció az is érdekelne...gondolkodtam fodrászon meg kozmetikuson is, de akk mindenképp fokozatosan felsőfokú végzettséget szeretnék, idegen vezetőn is gondolkodtam, vagy csak szimpla idegen nyelv...nagyon szeretek nyelvet is tanulni :) 3-as 4-es tanuló vagyok...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!