Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó könyv?...

Szerintetek ez jó könyv? Érdemes folytatni? Ki arakod adatni egy könyvet, de félek nem tudom majd befejezni!

Figyelt kérdés

Egy nap Max a tizennégy éves fiú a varázslóiskolában ült. Merlin, a nagy mágus épp elemtant tanított.

- Tudni illik, hogy létezik e világon olyan vérörökség amely egyesíti a tüzet, vizet, szelet és földet. Ez a szivárvány elem... Max?! Max! Figyelsz?

- I-igen... - felelte Max.

- Jó...akkor mit mondtam az előbb?

- Oké, nem tudom! - Max nem szerette az iskolát, szerinte teljesen felesleges iskolába járni, mert ő volt az egyik legjobb tanuló, a szél és a víz elemet tudta irányítani.

- Akkor találkozunk ma az igazgatóiban! - Merlin szinte állandóan ezt mondta, mert ő volt a vörös téglából épített varázslóiskola igazgatója és tulajdonosa.

Max most nagyon izgult, mert még soha nem volt az igazgató, vagyis Merlin szobájában. Félt, hogy kirúgja az iskolából. A következő két órán rettegett, és most kivételesen cseppet sem várta az iskola végét. Lassan vége lett a sulinak és a fiú felment az igazgatóiba.

- Már vártalak - szólt Merlin.

- Gondolom azért hívott, mert nem figyeltem az órán.

- Nem... kivételesen nem. Most el kell mennünk a Főmágus házába.

- Mi? Gondoltam, hogy ki fog rúgni! - Max nagyon elkeseredett volt.

- Nem! Küldetést kapsz! Már elég képzett, okos és idős vagy a küldetésekhez - mondta határozottan az öreg mágus, és ősz hajszálai kikandikáltak kék kalapja alól.

- Mi?! Akkor nem kell ebben az évben suliba járnom?

- Pontosan. Leteszed majd a vizsgákat, és együtt készülünk fel mindre. De most indulunk!

Tizenöt perc múlva ott is voltak a Főmágus házában.

- Óóóóóóó... hát itt vagy Max - mondta a Főmágus - az lesz a küldetésed, hogy megkeresd Zoét a harcost és Katy-t a tündért és le kell győznötök Thadripot!

- Mi?! Maga biztos csak viccel! Nem! Thadrip a legerősebb ellenségünk! Soha nem tudnánk legyőzni!

- Nyugi! Tudok valamit amit ti nem!

- Mit? - kérdezte izgatottan Max.

- Jó...elmondom! Te, Katy és Zoe mind távoli rokonok vagytok, és egy különleges klán tagjai vagytok, mégpedig azoké akik képesek mind a négy elemet irányítani és a szivárvány elemet létrehozni. Ezenkívül képesek vagytok használni a szivárványszem teknikát. Egy ilyen varázsló is nagyon erős és szinte legyőzhetetlen , nem hogy három! Csak ti vagytok képesek ezt megtenni. Menj el a varázserdőbe ott vannak a rokonaid!

- Jó! És mikor indulhatok?

- Holnap, de elkísér két nagyerejű mágus, a biztonság kedvéért. Itt van három varázskönyv! És a rokonaid kéziratai.

- Rendben. Akkor holnap hajnalban!

Max nem aludt túl jól, de másnap reggel nagyon izgatott volt, alig várta az első küldetését. Ő lehet a világ hőse! Reggel elment a faluja határához, már ott várta a két mágus, az egyik férfi volt a másik nő.

- Te lennél Max? - kérdezte a nő - az én nevem Oceabrym, örülök, hogy találkozhatunk!

- Én pedig Delyr vagyok.

- Azta! Te vagy az a híres vízmágus és te pedig a föld hercege! Sosem hittem hogy valaha is találkozhatok veletek!

- Igen, már régóta csak küldetéseket teljesítünk. Mellesleg mi nem megyünk végig veled, csak az Elátkozott Erdőig!

- Tudom!

- Jó induljunk! - mondta a föld hercege.

És hárman elindultak. Mentek, és egy óra múlva Oceabrym mondta, hogy pihenjenek egy kicsit. Leültek, megreggeliztek.Időközben Delyr valamit hallott, gyorsan figyelmeztette barátait.

- Szerintem valami vagy valaki közeledik! Mit tegyünk?

- Bújjunk el és várjuk meg! - javasolta a vízmágus - de szerintem nem csak egyvalaki közeledik.

És így is lett. Három csuklyás harcos állt előttük. Az egyik mágus, a másik harcos, a harmadik pedig íjász. Az íjász szeme lilára változott és felkiáltott:

- Tudom hogy ott vagytok! Nem bújhattok el előlem! - majd nevetni kezdett.

- Igen! Tudjuk, hogy ott vagytok és, ha nem bújtok elő, mi megyünk oda!

2013. júl. 14. 12:31
1 2 3 4 5
 41/47 anonim válasza:
közzéteszed valahol a részleteit?:) elolvasásra, kirtikaírásra?:)
2013. okt. 10. 14:18
 42/47 A kérdező kommentje:
...nem tom....
2013. okt. 10. 15:30
 43/47 A kérdező kommentje:
Valahogy erőtlen vagyok, nincs ihletem... azt, hogy mi lesz2-3 fejezet múlva azt tudom, de azt már nem hogy mi lesz most! :'(
2013. okt. 10. 15:33
 44/47 anonim ***** válasza:
Akkor addig írd azokat a részeket, amik később lesznek:) V nézz meg valami - nem feltétlenül hasonló témájú - filmet:))
2013. okt. 10. 15:37
 45/47 A kérdező kommentje:

pl.??? nem tok egyet se! se könyvet...álandóan azokat keresen de semmit sem találok!

:( :/

2013. okt. 10. 15:39
 46/47 anonim válasza:
100%

Hello!

Remélem még nem adtad fel, és aktuális még a téma, mert szeretnék segíteni néhány dologgal kapcsolatban.

A történet nem jó. Sablonos, Epizodikusan összerakott, a dialógusok egy valódi beszélgetésben elképzelhetetlenek lennének. Én egy pár sor után képtelen voltam olvasni. Ne sértődj meg ettől, a kiadott könyvek 90%-val így vagyok, nagyon sok írni nem tudó embert kiadnak, pusztán azért, mert piacképes.

Most nem azért jöttem, hogy elrontsam a kedvedet azzal, hogy Magyarországon a könyveknek nincs normális piaca, ezt már elég helyen megtettem. Most inkább az írással kapcsolatban segítenék.

Elöljáróban, én itt gyk-n csak olyan kérdésekre válaszolok a millió "jó a történetem?" közül, amelyek megérdemlik. Te nem azért érdemled meg, mert a sztori jó - az írót se az teszi, hogy elsőre jót ír -, hanem azért, mert írtál, és munkát fektettél bele. Sok ember néhány oldal után sír, hogy milyen nehéz, és sajnos igazuk van... De ezért író az író. Mert ennek ellenére is leírja.

Ne álltassuk egymást. 12 évesen nem valószínű, hogy kiadáskészre tudnál írni egy könyvet. De nem szabad azt gondolnod, hogy akkor kár elkezdeni. Én is évek óta halogatok dolgokat, és nagyon rossz. Nem szabad. Kezdd el most, ha eszedbe jut, hogy nem jó, amit írsz, az sem érdekeljen, írd csak le. Először mindössze az a lényeg, hogy befejezd a könyvet.

Ha elég szorgalmas vagy ez fél-egy év alatt kényelmesen meglehet. Ekkor ismerni fogod a teljes történetet, és rengeteg részletet. Mit kell tenned ekkor? Újból nekiállni, ezúttal már az elején tudva mindent, ami történni fog.

Amint ezzel is megvagy, pedig mehetnek a minőség javítására ráfekvő szerkesztések. Erre már kb. 14-15 éves leszel majd, ami már elég ahhoz, hogy meg tudj írni egy regényt. Olvass sokat, és minőségit, és soha ne add fel! :)

Olyan nincs, hogy nem tudsz írni, csak olyan, hogy nagyon nem akarsz. De mindenki így van ezzel, és ők is legyőzik!

Sok sikert!

2014. jan. 22. 06:12
 47/47 A kérdező kommentje:
Köszi.. :DDD sokat segítettél! :))))
2014. jan. 23. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!