Szerintetek ez jó könyv? Érdemes folytatni? Ki arakod adatni egy könyvet, de félek nem tudom majd befejezni!
Egy nap Max a tizennégy éves fiú a varázslóiskolában ült. Merlin, a nagy mágus épp elemtant tanított.
- Tudni illik, hogy létezik e világon olyan vérörökség amely egyesíti a tüzet, vizet, szelet és földet. Ez a szivárvány elem... Max?! Max! Figyelsz?
- I-igen... - felelte Max.
- Jó...akkor mit mondtam az előbb?
- Oké, nem tudom! - Max nem szerette az iskolát, szerinte teljesen felesleges iskolába járni, mert ő volt az egyik legjobb tanuló, a szél és a víz elemet tudta irányítani.
- Akkor találkozunk ma az igazgatóiban! - Merlin szinte állandóan ezt mondta, mert ő volt a vörös téglából épített varázslóiskola igazgatója és tulajdonosa.
Max most nagyon izgult, mert még soha nem volt az igazgató, vagyis Merlin szobájában. Félt, hogy kirúgja az iskolából. A következő két órán rettegett, és most kivételesen cseppet sem várta az iskola végét. Lassan vége lett a sulinak és a fiú felment az igazgatóiba.
- Már vártalak - szólt Merlin.
- Gondolom azért hívott, mert nem figyeltem az órán.
- Nem... kivételesen nem. Most el kell mennünk a Főmágus házába.
- Mi? Gondoltam, hogy ki fog rúgni! - Max nagyon elkeseredett volt.
- Nem! Küldetést kapsz! Már elég képzett, okos és idős vagy a küldetésekhez - mondta határozottan az öreg mágus, és ősz hajszálai kikandikáltak kék kalapja alól.
- Mi?! Akkor nem kell ebben az évben suliba járnom?
- Pontosan. Leteszed majd a vizsgákat, és együtt készülünk fel mindre. De most indulunk!
Tizenöt perc múlva ott is voltak a Főmágus házában.
- Óóóóóóó... hát itt vagy Max - mondta a Főmágus - az lesz a küldetésed, hogy megkeresd Zoét a harcost és Katy-t a tündért és le kell győznötök Thadripot!
- Mi?! Maga biztos csak viccel! Nem! Thadrip a legerősebb ellenségünk! Soha nem tudnánk legyőzni!
- Nyugi! Tudok valamit amit ti nem!
- Mit? - kérdezte izgatottan Max.
- Jó...elmondom! Te, Katy és Zoe mind távoli rokonok vagytok, és egy különleges klán tagjai vagytok, mégpedig azoké akik képesek mind a négy elemet irányítani és a szivárvány elemet létrehozni. Ezenkívül képesek vagytok használni a szivárványszem teknikát. Egy ilyen varázsló is nagyon erős és szinte legyőzhetetlen , nem hogy három! Csak ti vagytok képesek ezt megtenni. Menj el a varázserdőbe ott vannak a rokonaid!
- Jó! És mikor indulhatok?
- Holnap, de elkísér két nagyerejű mágus, a biztonság kedvéért. Itt van három varázskönyv! És a rokonaid kéziratai.
- Rendben. Akkor holnap hajnalban!
Max nem aludt túl jól, de másnap reggel nagyon izgatott volt, alig várta az első küldetését. Ő lehet a világ hőse! Reggel elment a faluja határához, már ott várta a két mágus, az egyik férfi volt a másik nő.
- Te lennél Max? - kérdezte a nő - az én nevem Oceabrym, örülök, hogy találkozhatunk!
- Én pedig Delyr vagyok.
- Azta! Te vagy az a híres vízmágus és te pedig a föld hercege! Sosem hittem hogy valaha is találkozhatok veletek!
- Igen, már régóta csak küldetéseket teljesítünk. Mellesleg mi nem megyünk végig veled, csak az Elátkozott Erdőig!
- Tudom!
- Jó induljunk! - mondta a föld hercege.
És hárman elindultak. Mentek, és egy óra múlva Oceabrym mondta, hogy pihenjenek egy kicsit. Leültek, megreggeliztek.Időközben Delyr valamit hallott, gyorsan figyelmeztette barátait.
- Szerintem valami vagy valaki közeledik! Mit tegyünk?
- Bújjunk el és várjuk meg! - javasolta a vízmágus - de szerintem nem csak egyvalaki közeledik.
És így is lett. Három csuklyás harcos állt előttük. Az egyik mágus, a másik harcos, a harmadik pedig íjász. Az íjász szeme lilára változott és felkiáltott:
- Tudom hogy ott vagytok! Nem bújhattok el előlem! - majd nevetni kezdett.
- Igen! Tudjuk, hogy ott vagytok és, ha nem bújtok elő, mi megyünk oda!
Tényleg túl gyorsan történik minden.Én is azt ajánlom, hogy térj vissza később a megírására! Figyelj a személyleírásra, pl. az íjásznál. Nem tudom, hogyan néz ki, milyen magas stb.
A Főmágus házát is kibontakoztathatnád, milyen belülről, komor vagy vidám a hangulata, tehát ugyanez, mint amit az íjászról is elmondtam.
Jobban elnyújthatnád az utat, hogy mi történik miközben mennek. Tehát fogalmam sincs arról, mit lát Max, mikor hárman elindulnak.
De amúgy nagyon szép munka egy 12 évestől, csak így tovább! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!