Szerintetek ez jó könyv? Érdemes folytatni? Ki arakod adatni egy könyvet, de félek nem tudom majd befejezni!
Egy nap Max a tizennégy éves fiú a varázslóiskolában ült. Merlin, a nagy mágus épp elemtant tanított.
- Tudni illik, hogy létezik e világon olyan vérörökség amely egyesíti a tüzet, vizet, szelet és földet. Ez a szivárvány elem... Max?! Max! Figyelsz?
- I-igen... - felelte Max.
- Jó...akkor mit mondtam az előbb?
- Oké, nem tudom! - Max nem szerette az iskolát, szerinte teljesen felesleges iskolába járni, mert ő volt az egyik legjobb tanuló, a szél és a víz elemet tudta irányítani.
- Akkor találkozunk ma az igazgatóiban! - Merlin szinte állandóan ezt mondta, mert ő volt a vörös téglából épített varázslóiskola igazgatója és tulajdonosa.
Max most nagyon izgult, mert még soha nem volt az igazgató, vagyis Merlin szobájában. Félt, hogy kirúgja az iskolából. A következő két órán rettegett, és most kivételesen cseppet sem várta az iskola végét. Lassan vége lett a sulinak és a fiú felment az igazgatóiba.
- Már vártalak - szólt Merlin.
- Gondolom azért hívott, mert nem figyeltem az órán.
- Nem... kivételesen nem. Most el kell mennünk a Főmágus házába.
- Mi? Gondoltam, hogy ki fog rúgni! - Max nagyon elkeseredett volt.
- Nem! Küldetést kapsz! Már elég képzett, okos és idős vagy a küldetésekhez - mondta határozottan az öreg mágus, és ősz hajszálai kikandikáltak kék kalapja alól.
- Mi?! Akkor nem kell ebben az évben suliba járnom?
- Pontosan. Leteszed majd a vizsgákat, és együtt készülünk fel mindre. De most indulunk!
Tizenöt perc múlva ott is voltak a Főmágus házában.
- Óóóóóóó... hát itt vagy Max - mondta a Főmágus - az lesz a küldetésed, hogy megkeresd Zoét a harcost és Katy-t a tündért és le kell győznötök Thadripot!
- Mi?! Maga biztos csak viccel! Nem! Thadrip a legerősebb ellenségünk! Soha nem tudnánk legyőzni!
- Nyugi! Tudok valamit amit ti nem!
- Mit? - kérdezte izgatottan Max.
- Jó...elmondom! Te, Katy és Zoe mind távoli rokonok vagytok, és egy különleges klán tagjai vagytok, mégpedig azoké akik képesek mind a négy elemet irányítani és a szivárvány elemet létrehozni. Ezenkívül képesek vagytok használni a szivárványszem teknikát. Egy ilyen varázsló is nagyon erős és szinte legyőzhetetlen , nem hogy három! Csak ti vagytok képesek ezt megtenni. Menj el a varázserdőbe ott vannak a rokonaid!
- Jó! És mikor indulhatok?
- Holnap, de elkísér két nagyerejű mágus, a biztonság kedvéért. Itt van három varázskönyv! És a rokonaid kéziratai.
- Rendben. Akkor holnap hajnalban!
Max nem aludt túl jól, de másnap reggel nagyon izgatott volt, alig várta az első küldetését. Ő lehet a világ hőse! Reggel elment a faluja határához, már ott várta a két mágus, az egyik férfi volt a másik nő.
- Te lennél Max? - kérdezte a nő - az én nevem Oceabrym, örülök, hogy találkozhatunk!
- Én pedig Delyr vagyok.
- Azta! Te vagy az a híres vízmágus és te pedig a föld hercege! Sosem hittem hogy valaha is találkozhatok veletek!
- Igen, már régóta csak küldetéseket teljesítünk. Mellesleg mi nem megyünk végig veled, csak az Elátkozott Erdőig!
- Tudom!
- Jó induljunk! - mondta a föld hercege.
És hárman elindultak. Mentek, és egy óra múlva Oceabrym mondta, hogy pihenjenek egy kicsit. Leültek, megreggeliztek.Időközben Delyr valamit hallott, gyorsan figyelmeztette barátait.
- Szerintem valami vagy valaki közeledik! Mit tegyünk?
- Bújjunk el és várjuk meg! - javasolta a vízmágus - de szerintem nem csak egyvalaki közeledik.
És így is lett. Három csuklyás harcos állt előttük. Az egyik mágus, a másik harcos, a harmadik pedig íjász. Az íjász szeme lilára változott és felkiáltott:
- Tudom hogy ott vagytok! Nem bújhattok el előlem! - majd nevetni kezdett.
- Igen! Tudjuk, hogy ott vagytok és, ha nem bújtok elő, mi megyünk oda!
Nagyon aranyos, és érdekes....de. Én 11 évesen kezdtem el írni.Akkor én is pont ilyen tervekkel írtam.^^ De ha befejezed, akkor NE ADD KI RÖGTÖN! Egy. Túl fiatalnak hisznek, és nem vesznek komolyan. Kettő. Később foghatod a fejed, hogy: de hülyeségeket írtam, én ezt nem akarom kiadva látni. Szóval írj ilyen buzgalommal, mint most :) de azért olvass, és kutass. Írj kicsit lassabban, mármint, túl gyorsan pörögnek az események. Ki az a Max? Hány éves? Hova is jár? (Am, azért nem rúgnak ki valakit, mert nem figyel ;) )
Ki az a Thadrip (am jó név.:)) miért gonosz, és mit tett?
Meg azért ha velem közölnék, hogy küldetésem van, nem hiszem, hogy öt perc alatt bele egyeznék. Több kérdést, több leírást! (Am, a tanár nem hiszem, hogy úgy beszél, mint egy diák, nem mondja hogy nyugi :))
Csigalom, és nyugavér, ha valaki el akarja lopni a történeted, az azt jelenti, hogy nincs ötlete, és majd rosszul írja meg. (Nekem is próbálták már ellopni a könyvem, de béna lett, úgyhogy abba hagyták).
Naggggggypn sok sikert, és rengetek biztatást küldök neked, mert érzem, hogy teljes szívvel írsz.:))
Remélem segítettem.:)
U.i. Fiú vagy lány vagy?
Utolsó válaszoló: Nagyon köszi!!!!!
Fiú vagyok.
Amúgy a neveket egy iPad-ra letölthető alkalmazásból vettem, de saját eszemtől alakítottam át.
Max kisgyerekkorában is egyedül volt, nem voltak barátai, se családja. A fiú sötétszőke hajú, türkiz szemű, magas és sovány gyerek. Utálta az iskolát, meg már egy párszor megpróbálták kirúgni a tanintézményből, mert sokat lógott, de ha mégis elment akkor egyik órán sem figyelt, mert ő ( legalábbis saját maga szerint ) mindent tudott. Egyedül volt egy házban, melyet az apja hagyott rá.
Egy nap Max, a tizennégy éves fiú, a varázslóiskolában ült. Merlin, a nagy mágus épp elemtant tanított.
- Tudni illik, hogy létezik e világon olyan vérörökség amely egyesíti a tüzet, vizet, szelet és földet. Ez a szivárvány elem... Max?! Max! Figyelsz?
- I-igen... - felelte Max.
- Jó...akkor mit mondtam az előbb?
- Oké, nem tudom! - Max nem szerette az iskolát, ő volt az egyik legjobb tanuló, a szél és a víz elemet tudta irányítani.
- Akkor találkozunk ma az igazgatóiban! - Merlin szinte állandóan ezt mondta, mert ő volt a vörös téglából épített varázslóiskola igazgatója és tulajdonosa.
Max most nagyon izgult, mert még soha nem volt az igazgató, vagyis Merlin szobájában. Félt, hogy kirúgja az iskolából. A következő két órán rettegett, és most kivételesen cseppet sem várta az iskola végét. Lassan vége lett a sulinak és a fiú felment az igazgatóiba.
- Már vártalak - szólt Merlin.
- Gondolom azért hívott, mert nem figyeltem az órán.
- Nem... kivételesen nem. Most el kell mennünk a Főmágus házába.
- Mi? Gondoltam, hogy ki fog rúgni! - Max nagyon megkönnyebült volt.
- Nem! Küldetést kapsz! Már elég képzett, okos és idős vagy a küldetésekhez - mondta határozottan az öreg mágus, és ősz hajszálai kikandikáltak kék kalapja alól.
- Mi?! Akkor nem kell ebben az évben suliba járnom?
- Pontosan. Leteszed majd a vizsgákat, és együtt készülünk fel mindre. De most indulunk!
Tizenöt perc múlva ott is voltak a Főmágus házában.
- Óóóóóóó... hát itt vagy Max - mondta a Főmágus - az lesz a küldetésed, hogy megkeresd Zoe-t a harcost és Katy-t a tündért és le kell győznötök Thadripot!
- Mi?! Maga biztos csak viccel! Nem! Thadrip a legerősebb ellenségünk! Soha nem tudnánk legyőzni! - Thadrip régebben ment el a faluból ( vagyis szökött ). Nagy bűnei voltak: több embert igénylő kisérleteket végzett. Ezeken fejlesztgette, tökéletesítette a pecsétjét. Gonosz volt és hataloméhes, mindent akart, nem lehetett megfékezni. Meg akrja szerezni a Szivárványcsalád titkos vérörökségét egy testen keresztül.
- Nyugi! Tudok valamit amit ti nem! - a Főmágus ezt nem akarta kimondani, csak kicsúszott a száján.
- Mit? - kérdezte izgatottan Max.
- Hmmmm..Mit tegyünk? Elmondjuk nekik, Teasald? - súgta oda segédjének a főmágus.
- Figyelj Max, félünk elmondani. Ez az igazság. - Teasald kifejtette a Főmágus gondolatait.
- De mitől lehet ennyire félni? - Max olyan izgatott volt, hogy majdnem kiugrott a bőréből.
- Attól, hogy Thadrip téged is lepecsétel! - a Főmágus szinte ordított, rácsapott az asztalára és az kettébe tört.
- Uram, rendeljek asztalt? - szólt Teasald, mert a Főmágus minden héten kettétör egy asztalt.
- Lehet!
- Mi?! Hogy belemárt valamit a tintába és rám nyomja?!
- Nem, te zöldfülű! Van egy pecsétvarázslata, amit ha rád rak hozzátartozol és a tested az övé, mellesleg 1:4-hez hogy túléld!
- Nem baj! Akkoris, mondja el! ELEGEM VAN! - Max nagyon felkapta a vizet.
- Jó...elmondom! De meg fogod bánni! Te, Katy és Zoe mind távoli rokonok vagytok, és egy különleges klán tagjai vagytok, mégpedig azoké akik képesek mind a négy elemet irányítani és a szivárvány elemet létrehozni. Ezenkívül képesek vagytok használni a szivárványszem teknikát. Egy ilyen varázsló is nagyon erős és szinte legyőzhetetlen , nem hogy három! Csak ti vagytok képesek ezt megtenni. Menj el a varázserdőbe ott vannak a rokonaid!
- Nem... nem vállalom!
- Nem akarod megmenteni a világot?
- Dehogynem akarom, nem errő...
- Jó akkor vállalod!
- Na jó. Akkor mikor indulunk?
- Holnap hajnalban. De elkísér két nagyerejű mágus, a biztonság kedvéért. Itt van három varázskönyv! És a rokonaid kéziratai.
- Rendben. Akkor holnap hajnalban!
Max nem aludt túl jól, de másnap reggel nagyon izgatott volt, alig várta az első küldetését. Ő lehet a világ hőse! Reggel elment a faluja határához, már ott várta a két mágus, az egyik férfi volt a másik nő.
- Te lennél Max? - kérdezte a nő - az én nevem Oceabrym, örülök, hogy találkozhatunk!
- Én pedig Delyr vagyok.
- Azta! Te vagy az a híres vízmágus és te pedig a föld hercege! Sosem hittem hogy valaha is találkozhatok veletek!
- Igen, már régóta csak küldetéseket teljesítünk. Mellesleg mi nem megyünk végig veled, csak az Elátkozott Erdőig!
- Tudom!
- Jó induljunk! - mondta a föld hercege.
És hárman elindultak. Mentek, és egy óra múlva Oceabrym mondta, hogy pihenjenek egy kicsit. Leültek, megreggeliztek.Időközben Delyr valamit hallott, gyorsan figyelmeztette barátait.
- Szerintem valami vagy valaki közeledik! Mit tegyünk?
- Bújjunk el és várjuk meg! - javasolta a vízmágus - de szerintem nem csak egyvalaki közeledik.
És így is lett. Három csuklyás harcos állt előttük. Az egyik mágus, a másik harcos, a harmadik pedig íjász. Az íjász szeme lilára változott és felkiáltott:
- Tudom hogy ott vagytok! Nem bújhattok el előlem! - majd nevetni kezdett.
- Igen! Tudjuk, hogy ott vagytok és, ha nem bújtok elő, mi megyünk oda!
Gratulálok! ^^ Ez már sokkal jobb mint az első. De nekem még vannak megjegyzéseim :S...
Pl. Gyorsan váltod a mondatokat: maxnak nem volt családja..." de ezenkívül sem volt átlagos fiú először is azért, mert" szőke hajú, kék szemű..." 14 éves srác volt, vagyis kora ellenére egész helyes, másodszor azért nem volt mindennapi, mert varázsló iskolába járt". Érted mire célzok?:)
Nekem még kicsit mindig túl gyors az a küldetés eleje. Bár már sokkal jobban részletezted ( ezt köszönöm :)) azért még...kicsit írhatnál bele. Csak a szereplőkről néhány szót, mármint akik a kalandba még benne vannak (pl. hogy néznek ki...).
Mi van még..? Ja igen. lehetne néhány mondat úgy írva, mintha a főszereplő gondolkozna: "Na, ez se lesz egyszerű" gondolta max.
Asszem ennyi. Tehát összegezve: Nagyon jól javítottad ki, de azért még fejleszd magad, egy picit.:) Am megjegyzem, hogy légy büszke magadra, mert szerintem nem sok 12 éves srácnak jut eszébe, hogy írjon, méghozzá így :). Ha akarsz még tegyél fel részeket, szívesen olvasom.
Remélem segítettem.:)
Köszi! Felteszem a folytatást és ehhez is egy kicsit írok hozzá!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!