Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mihelyst fizettél már nem is...

Mihelyst fizettél már nem is törődött veled az eladó?

Figyelt kérdés
Majd rakjátok át ha rossz a kategória. Vásárolni mentem tegnap egy helyre, ahol össz vissz, rászántam egy húszezer forintot a dologra. Mivel kezdő vagyok valamilyen szinten, amikor jöttek kis dolgot venni mások, mondtam, hogy szolgálja ki nyugodtan, mert nem akarom őket feltartani. Nos rendesen segített kiválasztani, stb, ki is fizettem, pont bejött vissza valaki és ugye az ember mikor valami értékeset veszel, a végére egy köszi a vásárlást, vagy egy elköszönést az ember elvárt volna. De pont ahogy ideadta a táskát, már fordult is a két sráchoz, gondolom ők törzsvásárlók és semmi elköszönés, vagy az az érzés átadása, hogy azért csak ötthagytam egy huszast. Voltatok már ilyen utólag xar érzést kiváltó helyzetben?
2013. jún. 28. 06:19
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
Kontinenseken, országokon keresztül éheznek, neked meg az a legnagyobb bajod, hogy nem nyaltak be neked, azért mert te 20ezer forintot fizettél? Ritka undorító ember vagy. Ha már ilyen vagy, akkor menj el tesztvásárlónak 15ezer forintért, mert nekik a feladatuk ez, hogy figyeljék minden egyes mozdulatát az eladónak.. Jött a következő vásárló, és vele foglalkozott. Nem ez a dolga? Ha leáll veled ott bratyizni, figyeli a kamera és ki is rúgják. Nagyon önérzetes hangulatodban vagy, de arra nem gondolsz, hogy másnak is vannak érzései, érzelmei? Komoly pénzösszegekkel játszik, elég ha elszámol, és akkor is kirúgják. Próbáld ki, hogy hónap 5.-e és 15.-e között, mikor az emberek nagyrésze kapja a fizetést milyen érzés lehet eladónak lenni, mikor már a 15-20 nyitott kassza sem elég arra, hogy kiszolgálják a vásárlókat, akik általában teli kosarakkal/kocsikkal mennek oda, mert hónapra vásárolnak be. Arra bezzeg van időd, hogy kiírogasd a kérdésedet.. Ennyi idő alatt, ha már úgyis netezel, kereshettél volna munkát.
2013. jún. 28. 09:14
 32/45 anonim ***** válasza:

Nem kell mindjárt lebunkózni a másikat, ha 100 vásárlásból 100x ezt csinálja,akkor igen , gond van.

Szerintem egyszerűen csak sok dolga volt és próbált mindenkit kiszolgálni. Nem kell ennyire mindent magadra venni, de úgy látom ez szokás ebben az országban, legyél kicsit elnézőbb.Te sose felejtesz el semmit? Mindig mindent illendően csinálsz?

2013. jún. 28. 09:21
 33/45 anonim ***** válasza:

Terjedőben a bunkóság mindenhol, sajnos ez van.Kiveszőben van a tisztelet, udvariasság,igényt még sokan tartanának rá, csak valahogy megadni ne kelljen....

Másik dolog az, hogy mostanában olyanokat is beraknak eladónak, akinek köze nincs a szakmához.Lehet, hogy egy diplomás csitri volt a pult mögött, aki azt sem tudja, mi fán terem a vásárló, csak meló kell valahol, általában ezek viselkednek így, meg a maszek boltosok.Ő a nagy fene tulajdonos, köszönd meg, hogy egyáltalán beléphetsz az üzletébe...

Emlékszem volt itt felénk egy ruházati , a rréb meg egy kis vegyse bolt, mindkét üzletben "régi típusú", igazi kereskedők dolgoztak, ha belépett a vásárló, kedvesen köszöntek, szolidan felajánlották a segítségüket, de nem lesték szúrós tekintettel a vásárló mozdulatait és nem sürgették, nem zargatták, távozáskor megköszönték a vásárlást és el is köszöntek.Nagyon egyszerű gesztusok, de valahogy megmarad az emberben és szívesen megy vissza vásárolni oda.Az udvariatlanság, bunkóság egy eladó részéről nem a legjobb üzletpolitika.

2013. jún. 28. 10:08
 34/45 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de a köszönés nem lehet olyan rettenetesen kimerítő és elfelejteni sem lehet.
2013. jún. 28. 10:10
 35/45 anonim ***** válasza:

Szerintem azt hitte,hogy még maradsz,mert előreengedtél más vevőt is.

Az ilyen dolgok,hogy köszönöm,viszontlátásra rettenetesen beleégnek az emberbe.Bolti eladó vagyok és már akkor is tolom a köszönömöt,ha csak nézelődik és vásárlás nélkül távozik valaki,egyszerű megszokás az egész.Az meg,hogy mekkora pénzzel fizettél semmit se jelent.Legalábbis én nem foglalkozott azzal,hogy mit vett és mennyiért,nem kapok a vevők után plussz pénzt.Nem izgat,kedves vagyok velük,de ez nem kimondottan az embernek szól,ha nem csak munkaköri leírás.

2013. jún. 28. 10:22
 36/45 A kérdező kommentje:

kedves válaszolók, engedelmetekkel pontokba szedem amik így a reggel óta írt válaszokra reagálnék.

1. Nem biztos, hogy valami azért esik xarul, mert amúgy nincs jobb dolgom és ennyire ráérnék.

2. Már mondtam, hogy dolgoznék én szívesen, ha lenne hol.

3. Nem várom én el, hogy kinyalják a segggemet, egy köszönés még nem seggkinyalás.

4. A csávón kívül aki visszajött a papírért senki más nem volt.

5. Nem hiszem, hogy azt hitte, hogy még maradok, amikor is visszaadta a kártyámat, a dolgot amit vettem, és ekkor lépett be a visszatért srác és pacsízott vele, és még fél mondatban voltunk valahol ott, hogy mondtam neki, hogy kösszönöm, hogy válaszolt a kérdésekre, erre ő, hogy azért van ott. De még lett volna folytatás, de már az fontosabb volt, hogy a srác milyen kis butuska volt, hogy ott hagyta a cuccát.

6. Biztos vagyok benne, hogy van aki százezret is otthagyhat egy ilyen boltban, mivel akár egy bot is kerülhet annyiban.

7. Mint láthatjátok írt vendéglátós vagy kereskedő, ha ő azt mondja, hogy illő, akkor illő. Most olyan emberek akik azt hiszik ilyen kérdésekből, hogy biztos valami unatkozó ember írta ezt, azok tévednek. Hidjétek el, bárcsak ne kéne unatkoznom.

8 Végül, ha dolgoznék, akkor is furálnám amúgy, mivel nekem ez az alap, hogy köszönök, vagy akár fogadom, vagy elköszönök vagy fogadom azt.

nem hiszem, hogy ez ennyire elítélendő lenne.

2013. jún. 28. 10:59
 37/45 anonim ***** válasza:
Én pl. vendéglátóhelyen úgy szoktam megoldani, ha bunkó a kiszolgáló személyzet, nem hagyok borravalót. Volt már rá példa.
2013. jún. 28. 11:00
 38/45 A kérdező kommentje:
Világos, de gondolom van azért különbség egy vendéglő vagy büfé vagy bármi között meg egy bolt között. De amúgy ez szerintem eleve a csávóé, szal saját érdeke kedvesnek lenni egészen addig amíg kilép a vevő az üzletből. De mondom ez az én véleményem.
2013. jún. 28. 11:03
 39/45 anonim ***** válasza:
Megnyugodtál végre?
2013. jún. 28. 12:44
 40/45 A kérdező kommentje:
Igen Apuci! :)Most már lemehetek jáccani a petivel? :)
2013. jún. 28. 13:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!