Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hordanak a bölcsész...

Miért hordanak a bölcsész hallgatók olyan nagy előszeretettel sálakat?

Figyelt kérdés

Miért épp a bölcsészek hordják a már-már védjegyükké vált, hatalmas, színes kendőket? Miért nem látjuk például a pénzügy-számviteleseket nagy indiai sálakban és tarisznyával rohangálni? A tudatalatti formálja ezt a típusú divatot, vagy a divat a tudatalattit?

Kedves Válaszolók!

Ebben a témában végzek jelenleg kutatásokat, és nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre. Ha valakinek van válaszötlete a fent említett bármely kérdésre, s van hozzá egy szabad perce is, legyen szíves, és kommentelje ide nekem. Bármilyen egyéb "bölcsész-stílus"-ra jellemző aspektust, és annak szerintetek vélt kiváltó okait szívesen olvasnám.

Várok továbbá minden egyéb egyetemi karokhoz köthető öltözködési sztereotípiát, és véleményeket, hogy szerintetek milyen okok miatt alakulhatott ki.

Remélem, hogy segítetek nekem és előre is köszönöm válaszaitokat.

2009. okt. 7. 15:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nagyon hasznos válaszokat kaptam, köszönöm szépen mindenkinek!
2009. okt. 16. 16:25
 22/26 Kockamaci válasza:
100%
Én végzős bölcsész hallgató vagyok, de kiráz a hideg a sáltól :D
2010. szept. 1. 02:03
 23/26 anonim válasza:
100%

én is bölcsész vagyok, én is állandóan sálat meg kiegészítőket hordok stb, szemüveges is vagyok de egyáltalán nem tudatosan, fel se merült bennem h ilyet direkt is lehet "menőzésből" :D persze biztos vannak olyanok, de ez belülről fakad vhogy :D mikor nem voltam még egyetemista akk is így öltöztem, ez egy életérzés, stílus, mint bármelyik másik

am ha így belegondolok, nálunk sincsenek sokan -ezek szt- "tipikus bölcsészek" és igenis vannak pénzügyes meg építészmérnök barátnőim, akik ilyen stílusúak

de érdekes téma és tudom h soká írtam de remélem örömedet lelted a kutatásban ^^

2012. jan. 7. 01:16
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
BTK-s vagyok, leszögezhetem, hogy komolyabb szakokon egyáltalán nem jellemző ez. Tipikusan filósokat, töriseket, néprajzosokat...stb. látok ilyen elcseszett cuccokban. Én nyelvszakos tanár leszek hamarosan, ez pedig megköveteli, hogy normálisan nézzünk ki.
2012. jan. 7. 14:31
 25/26 anonim ***** válasza:
72%

azért mert mocskosul elvont népség... :D valahogy ez hozzá tartozik az életükhöz,sál/kendő és persze az elmaradhatatlan nemez tarisznya..:D na meg pasiknál a kotrás sapka :D

gondolkoztam már rajta én is,hogy vajon ez miért van így,de sztem ez olyan lehet mint az ilyen összetartás szimbolizáló jelek,szimbólumok :D vagy pedig mint az állatoknál: ez jelzi az ivarérett bölcsész párzási szándékát. a hímnemű bölcsész kortárs verseket szaval majd a nősténynek,aztán megtörténik aminek meg kell :D

2013. jan. 6. 17:06
 26/26 anonim válasza:
100%
Én bölcsész vagyok, de többnyire túracuccokat viselek, mert szeretek túrázni is, és ezek a ruhák nagyon tartósak.
2015. nov. 17. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!