Mit tennétek a helyemben? Fősikolás vagyok, és vidékről járok be nap mint nap. Rengeteg olyan órám van amikre kb a hallgatók 90%a nem jár be. És mivel én bejárok ezért engem kérnek meg, h írjam be őket.
Én meg nem írom be, mivel ha a én 20kmről beérek ő meg a 200m lévő koliból. Bunkó vagyok?
Zhknál is mindig rólam lesnek, mivel én tudok ők meg nem. Előbb utóbb betelik a pohár és megmondom nekik h ez így nem jó. Bunkó vagyok ez miatt?
21L
Mintha magamat látnám a leírtak alapján. :D
S nem vagy bunkó, mert aki ezt gondolja, akkor ő a bunkó.
Egy idő után azt mondtam, hogy elég volt ( a jegyzet kéregetésből, a lejmolásból, a szívességből, abból, hogy ők a füzetemből kipuskázták 5-ösre én meg tanultam rá, s az eszemből megírva kaptam 3-ast, hogy nem képesek lemenni a könyvtárba és kivenni a könyvet és kiolvasni, kijegyzetelni, lefénymásolni.)
Az ember nem lehet a végtelenségig jószívű. Persze önzetlenül tettem, de ha netalántán nekem volt segítségre szükségem, akkor nem tolongtak, hogy segítsenek. Így azt mondtam, hogy egy kicsit önzőnek kell lenni. Csak annak adom oda a dolgaimat, aki normális, aki nem csak kihasználja a másikat, hanem értelmes teremtmény és tudom, hogy azért nem jön be órára, mert épp nem tud, s nem azért, mert egyáltalán nem is akar. Ezek az emberek egyébként értékelik a segítségedet és bármikor számíthatsz rájuk.
Nekem a baráti körömben ez egyértelmű hogy beírjuk egymást,segítünk. De ez oda vissza működik.
A Te esetedben úgy cselekednék én is.
csak én sose hiányzok, tavalyi félévben is csak 1 előadásról.
a legszarabb az egészben h mindent rólam másolnak, és rám "számítanak" zhknál. én meg sose tudok senkiről másolni, segítséget kérni.
Én ugyanígy vagyok. Van egy srác, akit évek óta ismerek, most szaktársam. 5 percre lakik a sulitól (nem koleszos), én meg 20percre + 15 perc séta. Mégis fel van háborodva, hogy ha valamiből nincs meg minden anyagom. Tavaly próbáltam vele legalább azt, hogy az egyik este kezdődő órára hetente váltva járjunk be, de semmi. Ebben a félévben is számtalanszor csináltak már olyat, hogy á, menjünk el inkább csocsózni, majd rólam úgyis le tudják írni. Csak valamiért, érthetetlen okok miatt elveszett a füzetem... :D
Az engem is bosszant, hogy puskázással jobbak. Nem mondom, én is szoktam puskázni, de nagyon-nagyon ritkán. Ők meg felvágnak ezzel, hogy mert nekik jobb lett a zh-juk, mint nekem.
Nyugtasd magad azzal, hogy te rengeteg mindent hasznosítani tudsz majd abból, amit te megtanultál, ők meg nem. Nagyon jól fognak jönni később, az biztos.
Ne, ne, azt semmiképp ne mond, hogy nem tudod. Az a lehető legrosszabb.
Legyél inkább őszinte, és mondd el, h neked ez sz@r, hogy többet nem adod nekik oda a füzeted, és nem súgsz.
Vagy kérj ellenszolgáltatást :) Ha ők tudnak valamit segíteni, vagy ha valamilyen módon jót tudnak tenni veled, akkor kérd azt cserébe. Ha arányos, persze. Vagy úgy gondolod, hogy na ezért már oké. (akartam írni, h kérj pénzt érte, de aztán belegondoltam :P és inkább ne nagyon :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!