Miért hordanak a bölcsész hallgatók olyan nagy előszeretettel sálakat?
Miért épp a bölcsészek hordják a már-már védjegyükké vált, hatalmas, színes kendőket? Miért nem látjuk például a pénzügy-számviteleseket nagy indiai sálakban és tarisznyával rohangálni? A tudatalatti formálja ezt a típusú divatot, vagy a divat a tudatalattit?
Kedves Válaszolók!
Ebben a témában végzek jelenleg kutatásokat, és nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre. Ha valakinek van válaszötlete a fent említett bármely kérdésre, s van hozzá egy szabad perce is, legyen szíves, és kommentelje ide nekem. Bármilyen egyéb "bölcsész-stílus"-ra jellemző aspektust, és annak szerintetek vélt kiváltó okait szívesen olvasnám.
Várok továbbá minden egyéb egyetemi karokhoz köthető öltözködési sztereotípiát, és véleményeket, hogy szerintetek milyen okok miatt alakulhatott ki.
Remélem, hogy segítetek nekem és előre is köszönöm válaszaitokat.
Szerintem divat/stílus kérdése a dolog...
Én is voltam bölcsész, deaztán abbahagytam, rájöttem hogy engem a sok pénz vonz. De soha nem jutott volna eszembe olyan ruhát felvenni mint ők..
A bölcsésznek lenni az életérzés, nem divat. nem kellenek hozzá elb@szott kendők meg hülye sálak, ugyan már... én ötödéves bölcsészhalgató vagyok, a mi évfolyamunkon senki nem hord ilyesmit, főleg az első/másodéves kis taknyokon látom, hogy ezzel menőznek és ezzel akarnak olyan "hű de elvont arc vagyok vazze" típusú pózerkedős bölcsésznak tűnni. röhej.
üdv.
még a nagy művészek szoktak sálat hordani, akik quimbyt és kispált hallgatnak, beatleses táskájuk van, stb.
én is rajzos vagyok, de nekem nagyon nem tetszik ez a fajta 'hú, de nagy művész és gondolkodó vagyok én, és főleg egyedi'-stílus.
Sajnos azt nem tudom, hogy ők miért hordanak ilyet...
Viszont én is hordok néha nagy kendőket vagy sálat, pedig biológus szakon vagyok, aminek ugye nem sok köze van a bölcsészethez. Én szimplán azért hordom, mert tetszenek és pl egy nagy, vérvörös kendő illik a goth öltözékemhez :)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!