Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el még jobban a...

Miért ítélik el még jobban a bántalmazott nőt, mint a bántalmazó férjeket?

Figyelt kérdés

2013. márc. 12. 11:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ez csak a te anyád. Rengetegnek nincsen senkije, vagy a világ végére is utána megy az elmebeteg férfi. Lásd az egyik választ. Azért mert a te anyád ilyen volt, nem kéne minden bántalmazott nőt elítélned. Ennyi.
2013. márc. 12. 12:08
 12/26 anonim ***** válasza:
Rendben, akkor hogy mindenkinek jó legyen, elnézést kérek a többes számért, a kettes hozzászólónak címeztem az üzenetemet, és a későbbi hasonló gondolkodású kommentelőnek!!! Rosszul fogalmaztam. 2-es ne haragudj, hogy ezt írom, de azért ez egy kicsit más helyzet, mint a nő-férfi helyzete. Nektek szerencsére ott voltak a nagyszülők, volt kihez menekülni!!! Viszont egy olyan nőnek, akinek adott esetben nincs családja, és a kapcsolat miatt a barátai is eltűntek, nincs könnyű helyzetben! Na de mindegy!!
2013. márc. 12. 12:09
 13/26 anonim ***** válasza:

6-os válaszolónak:

Nagyon sajnálom, hogy gyerekként ezen kellett átmenned és tisztellek, amiért tudtál tenni ellene, de azért hidd el nem minden nő tud elmenekülni a nagymamájához, aki eltartja. Vannak, akiknek nincs családja vagy nem olyan a családja, akik tudnák vagy akarnák akár anyagilag, akár erkölcsileg támogatni.

Nekem is a barátnőm volt hasonló helyzetben, amikor GYES-en volt (24.000 Ft.)a kislányával és elkezdődtek a bántalmazások. Ő sem tudott egyik pillanatról a másikra kilépni, mivel ő sem számíthatott saját magán kívül senkire.

Szerintem ez pontosan egy olyan témakör, ahol nem lehet általánosítani, hiszen mindenkinek más a sorsa, mindenkinek mások a körülményei, mindenkinek más a személyisége. Ezért én nem tudok és nem is akarok azok felett ítélkezni, akik maradnak egy ilyen férj mellet.

2013. márc. 12. 12:11
 14/26 anonim ***** válasza:
45%
Én azt mondom, hogy zsák a foltját... Teljesen normális emberből nem lesz bántalmazó férj, egészséges önértékeléssel és megfelelő emberismerettel egy nő szóba sem áll olyan férfivel, akivel ez a probléma felmerülhet, nemhogy feleségül menjen hozzá.
2013. márc. 12. 12:18
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Rendben nem kell általánosítani, vannak esetek mikor talán tényleg nincs lehetőség, vagy nagyon nehéz megtalálni. De ne haragudjatok akkor sem hiszem hogy ez van többségben. Én is ismerek több családot sajnos ahol ez folyik. Úgy látom többen maradnak mint amennyinek nincs lehetősége. Nem aranypalotába átköltözésre gondolok, de nagyon sok minden jobb mint egy agresszív férj/apa. Vannak rétegek ahol talán valóban nincs hova kötözni, mert ott sem jobb sokkal Ezt tényleg látom. Csak én azt mondanám olyan 80 marad, pedig csak kb. 5-10nek nincs tényleg lehetősége. Akármi másra! Én ezt látom, tapasztalom. Legyen egy orvos vagy egy gyári munkás feleségéről szól. Csak ebből tudok "általánosítani".
2013. márc. 12. 12:18
 16/26 anonim ***** válasza:

14-es válaszoló.

Ez óriási tévedés. A barátnőm férje sikeres vállalkozó volt. Aztán néhány jóakarójának köszönhetően egyre rosszabbul ment a vállalkozás, elkezdett inni (amit előtte sohasem tett) és az üzleti sikertelenségét kompenzálta és levezette a barátnőm bántalmazásával. Nem lehet mindig előre látni!

2013. márc. 12. 12:23
 17/26 anonim ***** válasza:
pszichológia. olvassatok utána a Stockholm szindrómának, a bántalmazott nő házastárs esetében hasonló a helyzet
2013. márc. 12. 12:50
 18/26 anonim ***** válasza:
Én csak azokat a bántalmazott nőket ítélem el, akik mellett ott van a családjuk, de mégsem lépnek. Viszont akkor az ő fejükben van a bibi és lehet, a bántalmazó annyira lehúzta az önbizalmukat, hogy beleragadtak ebbe a csapdába és nincs elég erejük kimászni. Ne ítéljetek addig, amég nem voltatok ilyen helyzetben. Nem mindig olyan egyszerű megtalálni a kiutat. Ahhoz erősnek kell lenni és nem mindenkinek van annyi ereje. Sajnos itt is az állatok törvénye érvényesül: az marad életben, aki erősebb. Meg aki szerencsés. Én mindenesetre jobban elítélem azt, aki visszaél a párja rossz helyzetével, mint azt, akit bántalmaztak, mert lehet, úgy húzták csőbe, hogy közben észre se vette. És amikor észhez tért, már csapdában volt.
2013. márc. 12. 13:11
 19/26 anonim ***** válasza:
14-es ez a legnagyobb butaság, amit valaha hallottam!!! Még hogy nem lesz egy normális emberből bántalmazó férj, apa???? Valószínűleg ha már a legelején olyan, akkor nem foglalkozna vele senki. Én korábban leírtam a barátnőm helyzetét. Az ő párja sem volt ilyen!!!! Egyszerűen nem tudjuk, hogy mi történt vele, hogy mi váltotta ki belőle ezt a hatalmas agressziót, de azt elhiheted, hogy nem volt ilyen!!!! Én nem is értem, hogy miért ír olyan ember az efféle témákhoz, akinek halvány lila gőze nincs ezekről a szörnyű dolgokról!!!
2013. márc. 12. 13:38
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják áldozathibáztatásnak.

Egyébként sokszor nincs kisegítve a nő a rokonokkal sem. Még a mai napig is rengeteg szülő gondolkodik úgy, hogy a család szent, azt össze kell tartani, menj vissza "a zuradhoz", és nem fogadják be a lányukat.

A rendőrséghez szintúgy nem érdemes fordulni, "amíg nem folyik vér" , nem tesznek semmit. Ezért kellett volna a családvédelmi törvény, de ezt (au EU nyomása ellenére) még mindig nem szavazták meg.

Sajnos nagyon siralmas a helyzet, rengeteget kell még fejlődni ezen a területen!

2013. márc. 12. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!