Miért ítélik el még jobban a bántalmazott nőt, mint a bántalmazó férjeket?
6-os válaszolónak:
Nagyon sajnálom, hogy gyerekként ezen kellett átmenned és tisztellek, amiért tudtál tenni ellene, de azért hidd el nem minden nő tud elmenekülni a nagymamájához, aki eltartja. Vannak, akiknek nincs családja vagy nem olyan a családja, akik tudnák vagy akarnák akár anyagilag, akár erkölcsileg támogatni.
Nekem is a barátnőm volt hasonló helyzetben, amikor GYES-en volt (24.000 Ft.)a kislányával és elkezdődtek a bántalmazások. Ő sem tudott egyik pillanatról a másikra kilépni, mivel ő sem számíthatott saját magán kívül senkire.
Szerintem ez pontosan egy olyan témakör, ahol nem lehet általánosítani, hiszen mindenkinek más a sorsa, mindenkinek mások a körülményei, mindenkinek más a személyisége. Ezért én nem tudok és nem is akarok azok felett ítélkezni, akik maradnak egy ilyen férj mellet.
14-es válaszoló.
Ez óriási tévedés. A barátnőm férje sikeres vállalkozó volt. Aztán néhány jóakarójának köszönhetően egyre rosszabbul ment a vállalkozás, elkezdett inni (amit előtte sohasem tett) és az üzleti sikertelenségét kompenzálta és levezette a barátnőm bántalmazásával. Nem lehet mindig előre látni!
Ezt hívják áldozathibáztatásnak.
Egyébként sokszor nincs kisegítve a nő a rokonokkal sem. Még a mai napig is rengeteg szülő gondolkodik úgy, hogy a család szent, azt össze kell tartani, menj vissza "a zuradhoz", és nem fogadják be a lányukat.
A rendőrséghez szintúgy nem érdemes fordulni, "amíg nem folyik vér" , nem tesznek semmit. Ezért kellett volna a családvédelmi törvény, de ezt (au EU nyomása ellenére) még mindig nem szavazták meg.
Sajnos nagyon siralmas a helyzet, rengeteget kell még fejlődni ezen a területen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!