Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántalmazó kapcsolatban...

Bántalmazó kapcsolatban maradni, hogy "a gyerek családban nőjön fel"?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan választ olvasok bántalmazó kapcsolatokról szóló kérdések alatt, ahol biztatják a kérdezőt, hogy maradjon és oldja meg a gyerek miatt.

Bár ahol már kutyába veszik az embert, bántalmazzák testileg és lelkileg, ott nem tudom mit kellene még javítani.

Aki olyat tanácsol, hogy maradjon a nő a "család szentsége" miatt olyan férfi mellett, aki hol a nőt, hol a gyereket elgyepálja "mert így lesz valaki melletted", azt mi motiválja?

Komolyan gondolja, hogy egy bántalmazó apa mellett és megalkuvó, rettegő anya mellett jobb lenne a gyereknek? Főleg, ha néha a gyereket is megveri az apa?

2012. jún. 19. 07:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen családban nőttem fel. Már gyerekként kértem anyutól, hogy váljanak el, de nem tette, mert az "szégyen".

Most 38 évesen még mindig nyögöm a gyermekkori terheket, pedig igyekszem felejteni, feldolgozni.

2012. jún. 19. 07:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az aki azt tanácsolja ilyenkor hogy próbáljon meg a gyerek miatt maradni meg ilyenek, az vagy nem volt ilyenbe, vagy van, de a pénz vagy a gyávaság miatt nem szakít. Gondolj bele: a szülő kapja a sok rosszat, nem is veszi észre, türelmetlen, kiabál a gyerekkel a gyerek megsinyli azt, ami miatt elvileg ő miatta nem vált el. Akkor minek nem vált el inkább? Ja, hogy a türelmetlenség az természetes mert Ő miatta van még mindig a rossz kapcsiba? Na ez a bolond gondolkodás. Sok felnőtt ember olyan iq-val gondolkodik, hogy ássa el magát. direkt nem szégyenkezést írtam, hanem Ássa el magát. Mert ilyenkor mint nálunk is volt ő a nagy Mártírka, hogy nem vált el, közben meg lelkileg gyílkolta a gyerekeket a frusztráltságával. Szóval értitek.....
2012. jún. 19. 07:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs nagyobb kicseszés a gyerekkel, mint ha kicsi korától kezdve az van előtte követendő példaként, hogy a házasság ordibálásból, verekedésből és félrekefélésből áll.
2012. jún. 19. 07:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyu sem vált el az alkoholista apámtól, mert szégyen, meg nem is tudott volna hová menni velünk, mivel a szülei még akkor meghaltak, mikor én kicsi voltam. A rogyadozó házban meg a bátyja lakott, aki nem tartotta karban, hagyta tönkremenni. Így hát tűrnünk kellett évekig. Gondolhatjátok, h nem én voltam az iskola legvállalkozóbb szellemű, legnagyobb önbizalommal rendelkező, legnépszerűbb gyereke. Visszahúzódóak lettünk, társaságkerülők a mindennapos ok nélküli verésektől és attól, h folyton azt hallgattuk, h minek születtünk meg, takarodjunk el, stb. Nehéz ilyen örökséggel sikeresnek lenni az életben.
2012. jún. 19. 07:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Valj el minel hamarabb. Az, hogy "csak hogy csaladban nojon fel", ostobasag. A gyereknek borzalmas felnoni egy olyan csaladban, ahol a szulok kozott problemak vannak, me'g akkor is, ha nem kerul sor bantalmazasra. En arra biztatlak, hogy menekulj - ha masert nem, a gyerek miatt.
2012. jún. 19. 07:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam ilyet tanácsolni pl. elhidegülésnél, kis problémáknál, amiket egyszerűen csak meg kellene beszélni egymással, mégis azonnal válni akarnak a házastársak. De egy fizikai erőszakot alkalmazó házastárs nem ilyen eset, aki ilyet tesz, azzal agylag nincs rendben valami, és egy elmebeteggel nem lehet megoldani semmit békésen. Aki megver, azt minél hamarabb ott kell hagyni, bármi módon megszabadulni tőle és elvinni a gyereket is a közeléből.
2012. jún. 19. 08:02
 7/9 A kérdező kommentje:

Engem nem érint szerencsére, csak az olvasott kérdések és válaszok miatt tettem fel a kérdést.

Szerencsére engem még soha nem bántott senki.

2012. jún. 19. 08:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Pont az miatt kellene válniuk, hogy:

- a gyerek egészséges, nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben nőjön fel, ne kelljen azt látnia, hallania, hogy az (egyébként általa szeretett) apa, hogyan püföli az általa szeretett anyát

- nehogy azt az életmódot tartsa majd felnőttként is követendő példaként, és azt mondja majd: apám is így tartott otthon rendet, majd én is ugyanazt teszem.

Tehát pont a gyermek érdekében kellene ilyenkor válni.

2012. jún. 19. 08:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Soha, pont a gyerek miatt kellene ilyenkor válni. Az apa csak rosszra tanítja ezzel... Ha az anya talál maga mellé egy NORMÁLIS embert, akkor is családban fog felnőni a gyerek, nem igaz?
2012. jún. 19. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!