Mennyi idő elteltével mondtad el a párodnak, hogy bántalmazott voltál?
Gyerekkoromban, fiatalkoromban súlyosan bántalmaztak a családban, majd felnőttként az első férjem is. Rendszeresen, fizikailag. Nem mertem még mondani a kedvesemnek, nagyon traumatikus a téma, és egyelőre nem akarom, nehogy elrontsa a kezdeti szép időszakot. Már túl vagyok ezeken a dolgokon, hosszútávon viszont hozzátartozik ez is az őszinteséghez...
Mikor lehet szerinted ezt elmondani a másiknak? Te hogyan mondtad el?
Egyszerűen tudni fogod, mikor jött el az ideje. Én a legjobb barátnőmnek 8 évnyi barátság után, egyik filmnézős-ottalvós estén zsíros kenyér evés közben jelentettem be, hogy ez és ez volt a gyerekkoromban. Mindezt fapofával, sírás nélkül, nyugodtan, mert akkor ért meg bennem az érzés, hogy senkinek sem fog róla beszélni, nem fog szánakozva-sajnálkozva nézni rám, stb.
Meglepően könnyen gördültek ki belőlem a szavak. Ő persze hatalmas szemekkel nézett, nem is gondolta, hogy ilyesmik történtek velem, és hogy minderről ilyen rezignáltan beszélek.
De nekem ehhez kellett 8 év, viszont megérte, hogy nem mondtam el előbb, akkor biztos képtelen lettem volna beszélni róla, rosszul lettem volna az idegtől, stb.
Szóval ezt neked kell érezni. Semmit se erőltess, ez a te magánügyed, akkor és annak mondd el, akinek és amikor akarod. Itt nem számítanak a társadalmi konvekciók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!