Mi a fontosabb, hogy magyarok vagyunk, vagy hogy emberek?
2in1
A kérdésed eléggé félreérthető egyébként. Mi mások lennének a magyarok ha nem emberek? Az olaszok is emberek, az amerikaiak is sőt a kínaiak is.
Érted.
Én magyar vagyok, de számomra fontosabb dolog "embernek" lenni...
Van bennem Magyarság tudat, de nem ez alapján mérlegelek emberi kapcsolataimnál.
Számomra lehet valaki akármilyen nemzetiségű, bőrszínű, ha "ember".
Sajnálatos módon a magyarok közt is van meglehetősen alja népség és más nem nemzetiségűek között is.
Bár, nem tudom, hogy a kérdést így értetted-e...
A rendszertanban emberek vagyunk, emellett nemzetiségünk, kultúránk, hagyományaink alapján magyar emberek.
Vagy valami bőgatyás-búsmagyar kontra humanista-kozmopolita összehasonlítást szeretnél?
Szeretném, ha minden ember képes lenne emberként élni és viselkedni.
Ezek mellett fontos, ha kell, meg tudjam mutatni, hogy az emberség mellett milyen ember a magyar.
Hogy emberek.
Mondtam is a macskáimnak, főleg az egyik verekedős ivartalanított lánynak (simán nekimegy az ivaros, idegen kandúroknak, tiszta beteg...), hogy ti sokkal okosabbak vagytok, nem azt nézitek, hogy fekete, fehér, vagy mintás-e a másik macska, válogatás nélkül barátkoztok vagy nekimentek az összesnek :)
Én székely vagyok és azt mondom,hogy a hagyományt emberként is meg lehet őrizni.
Ha emberséges vagy a más nemzetiségűekkel akkor a történelmedet is fogják szeretni,ha meg embertelen vagy akkor a történelmedet és a jövődet is fogják gyűlölni.
Lehetsz jó magyar, és akkor szeretnek mint ember.
Vagy lehetsz rossz magyar, és akkor gyűlölnek mint magyar.
Te döntesz.
"Lehetsz jó magyar, és akkor szeretnek mint ember.
Vagy lehetsz rossz magyar, és akkor gyűlölnek mint magyar."
Nem szoktam az ilyen vitákba belefolyni, de ez a mondat szíven ütött.
Kedves székely válaszoló, ennél szebben nem lehetett volna ezt elmondani!
Köszönöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!