Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy 2006-ig bezárólag a magyarok sokkal pozitívabban gondolkodtak?

Figyelt kérdés

Én ugyan 1995-ben születtem, tehát a 2000-es évek elején még elég kicsi voltam, de ahogy emlékszem, a közhangulat sokkal jobb volt 2006-ig bezárólag.

Az emberek valahogy mertek tervezni, és a terveiket nagyjából meg is tudták valósítani, tényleg emelkedett az életszínvonal.

A politika sem tűnt ENNYIRE mocskosnak, mint most.

Vagy csak azért látom így, mert felnőttem? Akkor is (a '90-es években, a 2000-es évek elején) ilyen rossz volt a közhangulat Magyarországon?

2013. márc. 3. 22:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
jól látod. ilyen fos hangulat még nem volt ebben az országban. azért az mindent elmond, hogy a 80+ -os öregek azt mondják, hogy még a rákosi rendszer sem volt ilyen, mert az legalább kiszámítható volt.
2013. márc. 3. 22:37
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt érzem én is 40 évesen, ugyanezt mondja a családom minden tagja a 20 évestől a 80 évesig.
2013. márc. 3. 22:43
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert 2006 körül kezdtek körvonalazódni a gondok.

Akkorra derólt ki, hogy a rendszerváltás utáni években felvett hiteleket vissza kell fizetni, mert nincs ingyen hitel. Addigra vesztették hitelüket mind egy szálig a politikusaink. Akkor derült ki, hogy a rendszerváltás utáni Magyarországot álmokra, álmokból akarták építeni, amiből a szemfülesek hasznothúztak, de akinek soha nem volt beleszólása, mert nem ért hozzá, vagy mert nem is akar bemocskolódni a politikától, az megszopta.

Tömören ennyi. Ne hidd azt, hogy a rendszerváltás utáni élet jó volt. Mélyen voltunk, ezért ez a kis javulás is hatalmas ugrásnak tűnt, ezért láthatod szépnek.

Ha engem kérdezel, az egész országfejlesztést ott rontották el, hogy az első 5 évben szinte csak Budapestre figyeltek, oda költöttek, míg vidéken mindenki egy anarchiaszerű semmiben lebegett, és csak néhány szemfüles -én már csak így hívom őket - jól megszedte magát -persze rokonok.

Budapest legnagyobb - egyébként befejezetlen fejlesztése az Expo '96: [link]

E köré szervezték Budapest és egyben az ország első 5 évét, ezzel akartak nyitni nyugatfelé, és ezzel akarták kifordítani az országot a sarkából. ÁLMOK!

2013. márc. 3. 22:46
 4/18 anonim ***** válasza:
81%
ez így ebben a formában nem igaz. nem a hitelek, meg a többi miatt szar a hangulat, hanem a kilátástalanság miatt, a jövőkép hiánya miatt. Ilyen nem volt régebben, csak az elmúlt pár évben. Három gyerekem van, és remélem, hogy baromi gyorsan le tudunk innen tiplizni, mert egyszerűen nem tudom, mi lesz, ha maradunk. Nem lehet tervezni, mert ellehetetlenítenek mindent. Háromszor annyit keresek, mint 4-5 éve, vagy még többet, mégsincs egy kanyi fillér sem a bankban, mert elmegy, pedig nem élünk nagy lábon. De enni, lakni kell valahol. Napról napra él az ismerőseim 90%-a, mert képtelenek félretenni, és nem azért mert elszórják a pénzt. A teljes jövőtlenség a gond.
2013. márc. 3. 22:55
 5/18 anonim ***** válasza:
Ezt nem érzem magamra igaznak. Nekem van jövőképem, pedig nem kares a családban senki se jól.
2013. márc. 3. 23:00
 6/18 anonim ***** válasza:
Az ha valakinek a jövőképét a pénz befolyásolja, az sajnálatos. Ahhoz, hogy az ember tudja, hogy merre akar menni, ahhoz nem kell pénz. Ha valakinek a jövőkép a nagyház+autó combóban merül ki, az is sajnálatos - sajnos a többségre igaz.
2013. márc. 3. 23:02
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

6: A jövőkép nem autót meg családi házat jelent, hanem azt, hogy látom magam kisnyugdíjasként ahogy az unokákkal játszom... Régen így képzeltem, most pedig úgy, hogy nyugdíj helyett kilövési engedélyt adnak rám, vagy a patkányokkal együtt startolhatok a kukára.

A jövőkép az, hogy látom a gyerekemet tanárként, ápolónőként boldogan a családjukkal.. Az meg nem pozitív jövőkép, hogy vagy munkanélküliként látom, vagy kizsigerelve, agyonadóztatva, és hogy nem mer bevállalni gyereket, mert akkor kirúgják a munkahelyéről vagy csak lehetetlenné teszik.

Én is pont emiatt a nulla jövőkép miatt hoztam a gyerekeket külföldre, én nem magamnak akartam jobbat, én többet itt úgysem érek el mint otthon, de legalább ők egy kellemesebb, toleránsabb környezetben nőnek fel és ha lesz egy szakmájuk akkor normális színvonalon élhetnek.

2013. márc. 3. 23:11
 8/18 anonim ***** válasza:

Manapság azért elég nehéz túlélni ha nincs az embernek pénze. Nem milliókról beszélek, hanem arról, hogyha bármi történik mondjuk a férjemmel, konkrétan éhenhalunk, mert feléltük a megtakarításainkat. És mivel nem tudunk többet dolgozni a napi 12-16 óránál, sajnos, be kell érjük ennyivel. Pár éve sokkal kevesebb pénz elég volt arra, hogy az ember félrerakjon.

hogyha ez nem érthető akkor sajnálom, majd rájön mindenki, hogy miről beszélek, ha saját bőrén is érzi, hogy nagy szívás, ha elromlik a hűtő, mert még a szerelőt sem tudja kifizetni, mert nincs fölösleges 20 ezre, nemhogy pénz egy újra, mert akkor a hónap 2. felében nem tud mit enni.

Ha ez a nagy házról, meg a kocsiról szól, és valaki azt szűrte le belőle, hogy arról beszélek, az igen sajnálatos. Mert nem arról beszélek. Ja, autónk sincs 4 éve, mert nem tudtuk fenntartani.

2013. márc. 3. 23:11
 9/18 anonim ***** válasza:
7-es, igen, kb pont erről beszélek én is, csak lehet, hogy nem tudtam jól megfogalmazni.
2013. márc. 3. 23:12
 10/18 anonim ***** válasza:
50%
Ja, hát jó. De a többség (ejj, de csúnyán általánosítok) nem alkalmazkodásra képes. Neki a nem tudom milyen színvonalcsökkenés, vagy valami változás egyenlő azzal, hogy őt megnyomorítják azt' kitör a polgárháború. Látjátok, a rezsicsökkentésen is tudtak hőbörögni.
2013. márc. 3. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!