A Díjbeszedő Zrt. November hónapban kiküldött nekem egy közel 200. 000 F-os számlát. Kiderült, hogy 2006 óta nem olvasták le a lakásban levő vízmérőket. Ez nem évül el? Nem kellett volna már előbb jelezniük, legalább minden év végén? Mit tegyek?
Ha nem kaptál számlát eddig, akkor jelezned kellett volna. Gondolom tudtad, hogy nem olvasták le az órát.
Nem, nem kell egyszerre, kérj részletfizetést, de mivel a vizet elfogyasztottad, igen, ki kell fizetned.
Egyébként, ha nem tudták leolvasni, mert nem voltál otthon, akkor arról kaptál értesítést.
Soha nem kaptam értesítést, hogy nem tudják leolvasni az órát. Hogy számolták ki, hogy mennyit kell fizetnem havonta?
Jó kis ajándék ez most karácsony előtt!Több évre visszamenőleg! Ők ezt nem vették észre? Legalább 2006, 2007, 2008, 2009 év végén miért nem jeleztek?
Nem vetted észre, hogy soha nem jött leolvasó? Nem kellett leadnod az óraállást? Nem vetted észre, hogy évvégén nem küldenek elszámolást? Nem vetted észre, hogy csak alapdíjat fizettél valószínűleg?
Miért mindig a hivatal vagy a másik ember a hibás? Hívd fel őket, kérj részletfizetést, de nem évül el, a vizet elhasználtad és azt ki kell fizetni, nem az állam fizeti a fürdésed, mosogatásod.
A házban mindig kiírják, hogy mikor van leolvasás. Ha nem vagy otthon, biztosítanod kellett volna a bejutást. Ha nem tetted, átalányt számláznak, a különbözetet pedig ki kell fizetni. Te is nyugodtan bediktálhattad volna telefonon az óraállást.
És ne mondd, hogy soha nem raktak ki papírt a házatokban, hogy mennek, mert azt nem hiszem el.
egy volt DB-s dolgozó
pár év alatt 4 albiban is laktam,mindig jöttek leolvasni 82 havonta),vagyis hagytak papirt,hogy nem tudtak bejönni,email/telefon/levélben küldjem el az óraállást ha pár nappal később sem voltam otthon...
év elején meg mindig elszámolás
ez város
falun nem is kérdeznek,legalábbis nálunk,simán bemásznak a kiskertbe be az aknába,leolvassák,fel se tűnik hogy ott jártak
évente szintén van elszámolás,igaz,ez mindig egy nullás csekk
gondolom hozzád nem tudtak bejutni,kis cetlit meg ki figyeli...bár ha előszedsz egy akármelyik előző vizszámla csekkhez tartozó levelet,benne van h van elmaradásod,jelezd már h hogy áll az órád
illetve biztos hogy általányt számláztak,azért fel keleltt volna tűnnie ,hogy minden hónapban ugyanazt az x összeget fizeted évek óta
A volt Díjbeszedős dolgozónak:
Mint említettem, soha nem küldtek értesítést, hogy nem tudták leolvasni a mérőállást. Jó, valószinűleg akkor általánydíjat fizettem, bár különböző összegekkel. De a Díjbeszedő nem hibázott? Ők NEM ELLENŐRZIK MINDEN ÉVVÉGÉN a dolgokat? VAGY DIREKT MEGVÁRTÁK AZ 5 ÉVET?????
Egyébként, fogadni merek, ha 100 embert megkérdeznénk, értik-e, vagy letudják-e ellenőrizni, mi szerepel a számlán, biztos hogy 90 nem tudná, mi az a sok minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!