Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy...

Csak én érzem úgy, hogy 2006-ig bezárólag a magyarok sokkal pozitívabban gondolkodtak?

Figyelt kérdés

Én ugyan 1995-ben születtem, tehát a 2000-es évek elején még elég kicsi voltam, de ahogy emlékszem, a közhangulat sokkal jobb volt 2006-ig bezárólag.

Az emberek valahogy mertek tervezni, és a terveiket nagyjából meg is tudták valósítani, tényleg emelkedett az életszínvonal.

A politika sem tűnt ENNYIRE mocskosnak, mint most.

Vagy csak azért látom így, mert felnőttem? Akkor is (a '90-es években, a 2000-es évek elején) ilyen rossz volt a közhangulat Magyarországon?

2013. márc. 3. 22:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
azért lássuk be, a rezsicsökkentés az évszázad vicce :)
2013. márc. 3. 23:19
 12/18 anonim ***** válasza:
De nem sanyargatás, mint előadják. Meg nem is egy polgárháború pozitív dolog.
2013. márc. 3. 23:21
 13/18 anonim ***** válasza:

nem, valóban a rezsicsökkentés nem sanyargatás. hanem vicc.

mondjuk ha jól néztem, kb 1000 ft-al csökkent a rezsim. ez aztán a segítség :D polgárháborús? nem tudom.. remélem, hogy nem, de előbb-utóbb csak betelik a pohár, és a sok ember meg fogja elégelni, amit művelnek. úgyhogy akár az is lehet belőle simán.

2013. márc. 3. 23:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

10: Nem érted. Azt látom a környezetemben, hogy aki keményen dolgozik akár fodrász, akár tanár még esti plusz tanítványokkal, akár ápolónő vagy orvos annak napi megélhetési gondjai vannak.

Itt ahol lakom, errefelé van egy autószerelő, tök normális házuk van egy golfpálya mellett, a gyerekek tanárának annyiba kerül az autója mint az otthoni lakásom árának a fele volt... Tanárról, autószerelőről beszélek, nem bankvezérről! A gyerekem otthoni tanára meg zsonglőrködik a számlákkal, nehogy kikapcsolják az áramot. Nem az a lényeg, hogy vehet-e magának egy quadot mint most az autószerelő, hanem hogy a tisztességes munkájáért kapjon egy normális bért.

Azt láttam, hogy a multinál igaz, hogy én a magyar átlaghoz képest igencsak jól megvoltam fizetve, viszont sokkal többet kellett dolgozni, mint a kinti kollégáknak hasonló pozícióban, ők simán leléptek munkaidő végén, nekünk meg létszámstop volt. És örülhettünk hogy van munkánk, mert amint a multi rájön, hogy ugyanezt a munkát Bukarestben vagy Indiában fele annyiért elvégzik, akkor kivág minket az utcára.

Én ezt a bizonytalan rabszolgaéletet nem kívántam a gyerekeimnek.

2013. márc. 3. 23:29
 15/18 anonim ***** válasza:
Na, ezért húzunk el mi is innen, amint lehet :( csak nehéz 3 gyerekkel úgy, hogy nincs semmi megtakarítás.. ördögi kör.
2013. márc. 3. 23:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Munkahely =pozitív gondolkodás

Munkanélküliség= depresszió, kilátástalan élet.

90 -es évekbe még voltak munkahelyek. Később indult el, hogy a nagy cégek tömegesével kivonultak Magyarországról. Helyette bevezették a közmunkát, ami még a megélhetésre is kevés.

2013. márc. 4. 11:01
 17/18 anonim ***** válasza:

16: "Munkahely =pozitív gondolkodás "

Nem ezt látom, és épp ez szúrt szemet szerintem a kérdezőnek is, meg sok másnak. Az a baj, hogy hiába van munkahelyed, ha bizonytalannak érzed a helyed és a jelenlegi helyzeted nagyon törékeny, ha azt látod, hogy hiába gürizel nem fogsz előbbre jutni és trükközni kell a számlákkal, ha azt látod, hogy többet dolgozol mint a külföldön lévő kollégád, de őt 5 után már lehetetlen elérni...

2013. márc. 4. 12:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Igazad van.

Akkor kijavítom magam! :)

Hosszútávú biztos megélhetést nyújtó munkahely= pozitív gondolkodás.

Hozzátenném még azt, ahol az emberek nem marják szét egymást. Ahová szívesen megyünk dolgozni. Ha egyáltalán létezik ilyen.

Ezért is depressziósak a magyarok.

2013. márc. 4. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!