Külföldre kivándorolt magyarok! Munkát szerezni hogyan lehet nyelvismeret nélkül?
Figyelt kérdés
Kérlek segitsetek tanácsokkal!Németországban élek a párommal fél éve, én még nem dolgozom de nagyon szeretnék.Sajnos amikor kijöttem egy szót nem beszéltem németül.Jártam 3 hónapig kezdő nyelvtanfolyamra,németül tanították mindenféle nemzetiségű embernek egy csoportban a németet.Ahhoz képest hogy szinte semmit nem tudtam előtte,egész jól megy,vagyis inkább megértek már sokmindent de beszélni nem nagyon tudok csak alap dolgokat.Volt már valaki hasonló helyzetben?Lehet igy munkát szerezni?Természetesen tisztában vagyok vele hogy csak takarítás vagy kisegítő állás jöhet így szóba,de valamiért nem is méltatnak válaszra sem ha küldök egy e-mailt álláshirdetésre,Kisvárosban élünk,ez is megnehezíti. Mit javasoltok?2013. febr. 28. 21:11
1/1 anonim válasza:
Ha mesterséged nincs, a nyelvet sem beszéled rendesen, akkor mit is akarsz ? A helyedbe elmennék a helyi munkaközvetítő irodába és érdeklődnék tanfolyamok iránt, amiket ők szerveznek. Mesterséget is tanulnál, a német szaknyelvet hozzá és még fizetnének valamennyi segélyt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!