Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem értünk egyet a férjemmel...

Nem értünk egyet a férjemmel öltözködés terén, mit gondoltok, tényleg nem illő munkásruhában mászkálni, ha az ember ügyeket intéz?

Figyelt kérdés
Gondolok itt mondjuk egy festőre vagy autószerelőre, aki "piszkos" munkát végez, és ebédidőben ügyfélszolgálati irodákban kell elintézni sok mindent. Vegye a plusz fáradságot átöltözni, mert különben lenézik és nem állnak hozzá normálisan. Mit gondoltok?
2013. febr. 27. 22:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
56%
9-es vagyok ismét. No, meg van olyan ismerősöm is, hogy megy ám a puccoskodás, kiöltözve, smink, stb... mennek mindenhová, játsszák az eszüket. Pár éve eladó lakások után nézelődtünk, kinéztük az újságból, felhívtuk, mentünk időpontra. Hát, te jó ég, akkora kosz, retek, bűz, ami ott volt, takarítva hónapok óta nem volt, a függönyük megállt volna a sarokban a kosztól, szörnyű volt. Mikor a nő kipucolkodva ajtót nyitott, majd elájultam, hogy ők laknak itt? Az utcán nem is gondolnád az ilyenekről, valójában milyenek.... Nem mind, de nagyon sokan. Ja, és lakásnézés közben gyorsan elmondta a nő, hogy megvesz egy konzervbabot négyükre, azt összeüti egy kis tojással, és azt eszik két napig. Azért eszik ezt, mert olcsó, és inkább ruhákra költik a pénzüket, ők megvesznek mindent maguknak ami tetszik, és inkább a kaján spórolnak.
2013. febr. 28. 00:43
 12/30 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ameddig a ruha nem teljesen piszkos meg büdös és jóízlés határain belül van (tehát nyáron nem megy be az útmunkás félmeztelenül a postára), addig nyugodtan el lehet menni munkásruhában is irodába. Amennyi ebédidőt adnak, örülhet, ha el tudja intézni a dolgát, nemhogy még öltözködjön. Az ügyfélszolgálatosok meg csak ne nézzenek le senkit, akiből élnek.
2013. febr. 28. 00:49
 13/30 anonim ***** válasza:
61%

Ír itt mindenki mindenről, szélsőségesebbnél szélsőségesebb helyzetekről...

vegyük már észre, hogy egyik szélsőség sem jobb a másiknál. Sem az nem jó, ha talpig olajos munkaruhába álítunk be (hiába milliomos az ember mellette), de az sem, ha arra vagyunk beképzeltek, hogy milyen tip-top az öltözködésünk, és emiatt jobbnak képzeljük magunkat másnál, vagy ha épp a kinézet alapján ítélünk.

Én nem tudom, hol élnek azok, akik külföldet emlegették, és a munkaruhában munkába menést, ügyintézést. Én Németországban élek. Itt pl. mindenki azért megy 10-15 perccel előbb munkába, hogy átöltözhessen (a 10 perccel előbbi jelenlét egyébként is elvárás, tehát sokan úgy vannak vele, hogy mindegy akkor már. Az munka után pedig azért öltöznek át sokan, mert a dolgozók nagy része pl. gyárakban le is zuhanyzik munka után, és friss ruhában megy haza). Nem előítéletből mondom, hanem tapasztalatból: akik mackóban vagy munkaruhában indulnak útnak, azok 90%-ban törökök, oroszok, ukránok.

Szerintem semmi baj a munkaruhával - amíg az tiszta, rendezett. Viszont koszos, olajos, forgácsos (és főleg szaggal rendelkező) ruhában szerintem illetlenség megjelenni bárhol is, az adott munkahelyen kívül. Nem nézem le az ilyen embereket, de én nem így csinálnám, és a környezetemben sem ezt látom.

Itt többnyire a kétkezi munkásoknak fél óra ebédszünetük van, mégis veszik a fáradtságot, hogy nadrágot, inget cseréljenek. 2 percet vesz igénybe, viszont ez egy gesztus (szerintem), amellyel megadják a tiszteletet azoknak az embereknek, akikkel érintkeznek.

Magyarán szerintem helyénvaló átvenni a ruhát. Ha nem is minden alkalommal - hiszen megeshet, hogy az ember nagyon siet, rengeteg dolgot kell elintéznie - de ha lehetőség adódik rá.

2013. febr. 28. 01:03
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

8-ka, forgácsos ruha neked nem koszos? Hogy rajta vannak a forgácsok?

Ha meg totál tiszta volt, minek írod ezt a szitut ebbe a kérdésbe? Itt nem tiszta munkásruháról van szó, hanem koszosról.

2013. febr. 28. 01:25
 15/30 anonim ***** válasza:
23%

Nem, nem ugyanaz az ember vagy szép ruhában, meg igénytelenben.

Saját magad számára igen, de a többi ember számára nem.

Akár elfogadod, akár nem.

2013. febr. 28. 01:27
 16/30 anonim ***** válasza:
43%
Nekem ez a munkásruhás-milliomos példa sem tiszta. Ha valakinek milliói vannak, megjelenthet akárhol ahogy akar, a lényeg az, hogy vannak kívánatos forintjai?
2013. febr. 28. 01:40
 17/30 anonim ***** válasza:

"Nem, nem ugyanaz az ember vagy szép ruhában, meg igénytelenben.

Saját magad számára igen, de a többi ember számára nem."

Ezzel egyetértek. Mivel az ügyintéző nem ismer, nem tudja, milyen ember vagy, ezért a megjelenéseddel reprezentálod magad.

2013. febr. 28. 01:42
 18/30 anonim ***** válasza:
82%

Na hatosnak bele trafáltam :

Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló

Az elküldés időpontja: ma 01:30

Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Nem értünk egyet a férjemmel öltözködés terén, mit gondoltok, tényleg nem illő munkásruhában mászkálni, ha az ember ügyeket intéz?

"Hatosnak az fáj,hogy a kikent-kifent seggével betopog a plázába és ugyan azt a parfümöt veszi meg és fújja magára mint az előbb említett asztalos.."

Az üzenet szövege: Én nem használok parfümöt, szivi.

És én magam dolgozom meg a pénzemért. Na, nem mintha közöd lenne hozzá akkor is, ha csak úgy az ölembe hullana.

Privátba nem válaszolok!- A "szivi" meg túl személyes egy nős férfinak írva. /Nem szívelem a rongyrázó buta nőket./

2013. febr. 28. 01:55
 19/30 anonim ***** válasza:
75%
En vagyok az egyik kulfoldi. Amerikaban dolgozom noverkent egy korhazban. Otthonrol a szep zold munkaruhamban (nadrag es rovidujju folso) jovok el es abban is megyek haza. Oltozo nincs, szekreny nincs. A kabatomat fel akasztom a pihenoszoba sarkaba es alaja teszem a taskamat. Az utcan is noverruhaba vagyok. Bankba is ugy megyek. Ebedelni is ugy megyek. 12-18 ora muszak utan se kedvem, se energiam nincs oltozkodni. Megsem neztek meg le soha.
2013. febr. 28. 03:02
 20/30 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem a munkás ruhával magában nincs gond. Viszont ha koszos, akkor csak nem kellene abban ügyeket intézni. Nem azért, mert ugyan hogy néz már ki, hanem azért, mert utána más ember ugyan abba a székbe ül le, amibe előtte ő a piszkos, poros, forgácsos... ruhában.
2013. febr. 28. 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!