Mennyiből pénzből tudnék egyedül megélni Pesten?
90-100 az amiből megtudsz élni normális lakásban, ami a sajátod
Albérletek elviszik a fizetésed felét, ergó lakásra és számlákra fogsz dolgozni
Van egy-két ismerősöm akiken senki nem tud segíteni csak Ők maguk tudnak boldogulni, de egyikőjükön sincs kínai kivételével másmilyen ruha.
21/F
Én most veszek ki egy szobát 35 ezerért, ebben benne van a rezsi, internet. Jó, nekem mondjuk mákom van ezzel, mert ennél azért magasabb árakra kell számítani.
BKV bérlet 10 rongy körül van, nem tudom mennyibe kerül, mert bliccelek.
A kaja az drága.
Hülyeséget írnak előttem. Méghogy kozmetika, telefon, stb. Ha valaki ilyen kérdést tesz fel, nyilván nem dőzsölni jönne fel Pestre. Én sokáig laktam Pesten, több helyen is.
A legolcsóbb albérlet 30+rezsi körül van, de ne számíts jó körülményekre. Legyen a rezsivel együtt 60. A kaja attól függ,hogy főzöl-e, vagy készételt veszel, mennyit eszel, milyen minőségben, számolhatunk rá 40 ezret, ha nem vagy nagyétkű. Egyéb fontos kiadások: tisztálkodási szerek, BKV bérlet, felmerülő kellékek: kalapács, szög, ragasztó, stb., ha iskolába jársz füzet, toll. Olyan 20-30 ezret kell rá számolni attól is függ, hogy diák vagy-e, mert akkor lényegesen olcsóbb a bérlet.
Szóval olyan 120-130 ezer kell ahhoz, hogy relatíve ne nélkülözz. Persze ismerek olyat is, aki havi 80-at keres és bérel, csak hát ő nem veheti meg a pick szalámit és nem használja a tömegközlekedést, hanem gyalogol.
Mindennek mértéke az ember.
Sok sikert kívánok!
(21)
Ti milyen helyeken laktok??? 60 ezer? Lehet, hogy nem luxusvillát kellene bérelni? Amikor én 45 ezret fizettem albira, akkor abban benne volt: nagyszoba+erkély, rezsi, internet, kábel, wc-papír, mosogatószer.
Körül kell nézni, nem mindjárt az első drága sz@rt kivenni.
"Ti milyen helyeken laktok??? 60 ezer? Lehet, hogy nem luxusvillát kellene bérelni? "
A luxusvilla kicsit erős kifejezés, nem gondolod?
Én laktam egy pincében, ahol csak egy konyha és egy szoba volt, összesen 18 négyzetméter. Dohos, nedves, sötét luk. Ezért fizettem 20+ rezsit.
Persze attól is függ, hogy melyik kerületről beszélünk, milyen a fűtési rendszer, mennyibe kerül a víz, stb. Helyileg hol volt az, ahol ennyiből kijöttél? Tényleg érdekelne... És hogy mikor volt ez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!