Egyedül mennyiből lehet megélni 1 hónapban?
Sajnos itthonról elkell költöznöm, mert az anyám már félő hogy rámgyújtja a házat, annyira kivan kattanva. Most másodéves vagyok, de muszáj elmennem dolgozni. Már vannak lehetőségek, ahova eltudok menni nyártól vagy ősztől dolgozni. Egy garzon amit egyedül kitudnék fizetni, 30ezerért már kitudnék bérelni, 10ezer a rezsi 1 hónapban. Olyan munkahelyeket nézek, ahol adnak étkezési csekket, ami nagyjából 10ezer forint. Körülbelül 80ezer forintos fizetéssel számolok amit kézhez kapok, végzettségemnek megfelelően. A kérdés:
Mennyit eszik meg egy átlagos ember 1 hónapban? Mennyibe kerülnek az egyéb kiadások 1 hónapban (itt gondolok pl: egészségügyi dolgok, tisztítószerek, mosogatószerek, plusz a hajam is a derekamig ér és nagyon sokba kerül az ápolása stb)? Szóval kitudok jönni 1 hónapban így 80ezerből?
Hát igazából így 30 marad mert ha étkezési csekket is beleszámolunk...
Áá nem használok ilyen pakkolásokat a hajamra csak balzsamot meg sampont, de azokból sem a drágákat és márkásakat, de nem tehetek róla olyan hosszú hogy minden hajmosásnál legalább fél liter balzsamot kell ráraknom hogy kitudjam fésülni, és 3 naponta mosom a hajam. És a legolcsóbb balzsam sem olyan olcsó...
De hogy mennyi tisztítószert használ az ember 1 hónapban, plusz az egészsgügyis dolgok (wcpapír tampon anyámkínja) eddig ezeket sose kellett megvennem mert itthon voltak és fogalmam sincs hogy mennyit költ az ember 1 hónapban ezekre!
Nem hiszem,h van olyan akár kis lakás is ,aminek kijön
a rezsije 10e-ből.Gáz,villany,víz,közös költség,esetleg
kábel tévé.Számolj utána.Nekem egy 32 nm-es saját garzonom van:januári rezsim volt kb. 30e és ebben még nincs benne az internet,kábel,telefon.+ kell közlekedni
is,Bp-en 9ezer a bérlet.Akkor számoljunk csak: 30 a lakás bérlés,mondjuk kijön 30-ból a rezsid(nincs kábel,net,telefon),9e a bérlet ez majdem 80 és még nem ettél és nem vettél még egy doboz tampont sem.Én durván napi 1200-ot költök kajára,és kb 5-10 ezret tisztálkodási dolgokra,de van úgy,ha egyszerre fogy el minden többet:mosószer,öblítő,wc papír,kometikai dolgok stb.És fiatal vagy,gondolom szeretnél néha! vmi új cuccot
venni,elmenni szórakozni.persz ez nem létszüksélet,de akkor meg csak egy gép leszel ami nem hiszem,h boldogítata.Én nem tudnék 80-ból kijönni,pedig nem élek
nagy lábon.
Én csak azt tudom mondani hogy mi hárman élünk 90ezres fizetésből. 2 felnőtt és 1 kisgyerek. Bár elég nehéz kijönni belőle.
Neked azt tudom mondani keress lakótársat, 1-2 plusz ember és máris több marad ha nem egyedül fizeted az albérletet. És tényleg van 10ezer forintért is albérlet már pesten, csak jól szét kell nézni.
A kajára és minden másra én 25ezret költök havonta, nekem is derékig érő hajam van, viszont nem eszek sokat, tészták, kenyér, sajt, felvágott, konzervek, kb ennyi. De írd össze miket használsz, mennyibe kerül, ki tudod számolni te mennyiből jönnél ki.
a lakótárs ötlet nagyon jó. én németországban lakom és itt nincs nagyon kollégium, itt a közös lakások vannak, ahol a diákok közösen laknak egy bérelt lakásban.
Egy egy szoba konyhában két lánynak simán el kell férnie mint a kollégiumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!