Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül mennyiből lehet...

Egyedül mennyiből lehet megélni 1 hónapban?

Figyelt kérdés

Sajnos itthonról elkell költöznöm, mert az anyám már félő hogy rámgyújtja a házat, annyira kivan kattanva. Most másodéves vagyok, de muszáj elmennem dolgozni. Már vannak lehetőségek, ahova eltudok menni nyártól vagy ősztől dolgozni. Egy garzon amit egyedül kitudnék fizetni, 30ezerért már kitudnék bérelni, 10ezer a rezsi 1 hónapban. Olyan munkahelyeket nézek, ahol adnak étkezési csekket, ami nagyjából 10ezer forint. Körülbelül 80ezer forintos fizetéssel számolok amit kézhez kapok, végzettségemnek megfelelően. A kérdés:

Mennyit eszik meg egy átlagos ember 1 hónapban? Mennyibe kerülnek az egyéb kiadások 1 hónapban (itt gondolok pl: egészségügyi dolgok, tisztítószerek, mosogatószerek, plusz a hajam is a derekamig ér és nagyon sokba kerül az ápolása stb)? Szóval kitudok jönni 1 hónapban így 80ezerből?

2009. márc. 31. 12:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlka elkeseríteni,de ha Pestről beszélünk, egy garzont sem fogsz tudni 30.000-ért bérelni. Mikor én nézegettem, akkor olyan 60.000 volt egy egyszobás, de nagyon minimum 40-45-et elkérnek + ehhez ugye a rezsi.

Étkezési csekkből csak a meleg utalvány 12.000 a hideg étkezés csak!! 6000 Ft. Szóval nem tudom,azért én meggondolnám a helyedben. Én a 110.000-es fizumból nem mertem meglépni.

Az előbb tényleg jót mondtak, próbálj meg vkivel összeköltözni vagy betarsulni szobatársként...

2009. márc. 31. 14:35
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tudok az eddigiekhez hozzátenni, hogy ne a közeli kisboltban, ABC-ben vásárolj, hanem pennyben, tescóban, plusban; tisztálkodószernek, kozmetikumnak megteszik az áruházláncok saját termékei, amik mindenhol sokkal olcsóbbak. Továbbá igyekezz kerülni az éttermi evéseket, és próbáld otthon megoldani az étkezést, sokkal ocsóbb úgy, és egészségesebb is.

A hajadat szerintem túlápolod, nem tesz neki jót a 3 naponta mosás, és ennyi rengeteg balzsam. Azok jók, amiket 1. írt. Nekem is derékig érő hajam van, de meg is őrülnék, ha ennyi időt, pénzt fordítanék rá, mint Te - ha így folytatod, annyira eleged lesz, hogy levágatod, pedig hülyeség ennyi macera. Én hetente mosom, kiöblítős balzsamot nem is mindig használok, csak Gliss Kur fújósat, ami sokáig elég - és az enyém is szép, mindig dícsérik.

2009. márc. 31. 15:35
 13/18 A kérdező kommentje:

Debrecenben élek, nálunk 30ezer egy garzon (max 40, de 30ért is van) és hát nem tudom, szerintem egymagamnak a rezsi kijön 10ből, egyik barátnőm a barátjával él együtt és úgy 10-13ezer a rezsijük, pedig egyikük sem igénytelen vagy hasonló...

Kölcsönkérni a családtól? Pont hogy a család az aki miatt erre a lépésre kényszerülök.

Valaki kérdezte a tanulást: mindenképpen folytatni akarom a tanulást. A cég aminél valószínüleg leszek, támogatja a továbbtanulást (nem pénzben, hanem toleráns hogy néha iskolába kell járnom vizsgáznom tanulnom kell stb). A diákhitelből kitudom fizetni a tandíjat, és még marad is (250 a diákhitel 1 félévre, a tandíj meg 150) semmiképpen nem akarom befejezni a tanulást. Testileg lelkileg sokmindent eltűrtem már eddig de azt nem tudnám.

2009. márc. 31. 15:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Ja, mégvalami: nekem is eszembe jutott hogy egy lakótársat összeszedek valahol és akkor olcsóbb az albérlet, de nem tudom hogy nem-e lenne jobb nekem egy kicsit egyedül lenni és élni, azok után amiket itthon kaptam éveken át...
2009. márc. 31. 15:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Kénytelen leszel kompromisszumot kötni lakótárs ügyben,mert 80-ból bérelt lakást és magadat is fenntartani egyedül sztem nem megy.
2009. márc. 31. 17:13
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy a rezsit egy kicsit elszámolod. Mi ketten élünk a férjemmel 36nm-em, bár nem igazán attól függ, hogy mennyien vagytok. A villanyszámlánk (minden csak durván, lefelé kerekítve) 7000, víz,fűtés télen 25, nyáron is kb a fele, közös költség 5000, gáz 3000. Ezeket ki kell fizetni ha akarom, ha nem. Ezenkívül van a kábeltévé, telefon, mobilok. 10000-bő nem tudom, hogy jön ki a rezsi, de én is akarok akkor ilyen lakást!!! Jól számolj utána, mielőtt költözöl, de sok sikert neked!!!
2009. márc. 31. 17:25
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, elég 'optimistán' számoltad magad!

A nagy magyar valóság ennél picit rosszabb. Pályakezdőként ha találsz 80 e Ft-s fizetést... hát...

A garzon szintén... nagyon csábító ajánlat lehet, de azért megnézném személyesen, hogy mégis mit bérlek ki!

Mindenesetre kívánom, hogy sikerüljön, csak azért írunk ilyen 'tanácsokat', hogy ne koppanj!

2009. márc. 31. 19:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia, szerintem ki lehet jönni ennyi pénzből, de ahhoz nagyon ügyesnek kell lenned. Az egészségügyi dolgok nem annyira drágák, ha jó helyen veszed meg, gondolok itt: hypermarket-re vagy százforintos boltra. (egy próbát az is megér hogyha más márkát választasz, gondolok én tamponra mondjuk, olcsobbak és nem rosszabbak, mint az agyonreklámozottak) Mosogatószerből nem kell sok kitart akár 3 hónapig is, tisztítószerek még tovább. Ezekből nem is kell sokat felhalmozni, 1-2 univerzális is bőven elég.

Hajápolással kapcsolatban: fodrászkellékesben lehet kapni úgy tudom 1 literes balzsamokat is egész olcsón.

Az étkezési utalvánnal egy bizonyos boltban (real) lehet vásárolni normál élelmiszereket, tisztítószereket. És az étkezés nem olyan drága, ha mindent otthonról viszel, mintha vennél út közben, bár picit több idő, de szerintem megéri.

Unokatestvéremnek és feleségének bp-en sikerült 9000-ből kijönniük (rezsi) úgy csinálták, hogy nem volt internet telefon. Tv-n csak a 3 fő csatornák. Mobilról hívtak mindenkit, de csak csörgettek, és visszahívtuk őket (anyagi helyzet miatt). Te is megkérhetnéd erre a barátaidat. Biztos megértenék. A szemét kérdést pedig úgy oldották meg, hogy minden héten 3-4x levitték egy utcai szemetesbe és így nem kellett ezért fizetniük.

Remélem találsz hasznos gondolatokat. Sok sikert!

2009. márc. 31. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!