Egyetemisták, mennyiből jöttök ki egy hónapban?
Ez elég soktényezős dolog. Egyéntől függ, meg az igényeitől. Vannak fix költségek: koli, kaja, könyvek. Erre meg jöhet a ráadás. A kolik ahogy hallom, 10e környékén vannak, +/- 3ezer. Kaja: legalább havi 20 ezer, de ha hazamész sűrűn, akkor tudsz kaját hozni. Könyvek: szakfüggő, illetve ez egyszeri beruházás egy félévre.
Én személy szerint "sokba kerülök". Egyedül vagyok albérletben, lusta vagyok főzni, így mindig rendelek, rengeteget telefonálok, sokat vásárolok, bulizok, autóval közlekedem stb. Így havi szinten 120 alatt nem nagyon vagyok meg. Persze ebből rengeteget lehet lefaragni, mondjuk felét is reálisnak látnám mindent egybevetve.
Nekem kb. havi 7000ft volt az utazás
20.000ft a kaja
3-4000 a buli
18.000 az albérlet
és mindig vannak nem várt, plusz költségek.
Albérlet rezsivel 30-35 között.
Kaja 25-30 között.
Szórakozás, sport, BKV, egyebek, havi 15-20 körül.
Utazás haza havi kétszer, havi 7.
Összesen 75-100 között szokott kijönni valahol, ez függ sok tényezőtől. Nyilván évkezdésnél könyveket kell venni, több a buli, majd szépen elcsendesedik a dolog.
De rajtad múlik, ha pl. teszkós ételeket eszel és nem veszel részt a közösségi életben, akkor a lakást leszámítva havi 20 ezerből is kijöhetsz.
Érdemes jó diákmelót kifogni, akkor nem kell szűkölködni és szülői támogatás is kevesebb kell.
Utolsó, hát te sem matek szakos vagy, az biztos!:)
Ha napi 500 az heti 2500, vagyis havi 10.000, szóval fedezi az a húszas, ha többet költesz is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!