Honvágy. Egyetemisták, főiskolások, akik messze tanulnak az otthonuktól. Hogyan oldjátok meg ezt?
Én 180-200 km-re tanulok (Veszprém) az otthonomtól,és szinte minden hétvégén hazajárok,de még így is honvágyam van.
Aggódok,hogy mi lesz velem,ha végzek a sulival.Ha otthon vagyok,akkor Veszprém hiányzik,ha meg Veszprémben,akkor meg az otthonom.Túl sok dolog köt már Veszprémhez (hobbik,a párom,barátok),nem tudnám otthagyni.
Ti hogy vagytok ezzel?Ha befejezitek a sulit,akkor maradtok abban a városban,ahol tanultok vagy hazamentek?
És ha maradtok,hogy oldjátok meg?Sajnos drága az albérlet és néha haza is kellene utazni,ami diákigazolvány nélkül elég drága lesz. :(
Igazad van! :)
És ha végzel a sulival,hol szeretnél majd élni?
Szerintem nyugodj meg, meg fogod szokni.
Amikor én elkezdtem az első évemet az egyetem (100 km), az első estét végigbőgtem. ("Itthagytak anyáék, ó jaj, mi lesz velem?!")
Ma már alig várom, hogy felérjek az albérletbe, amiben élem a saját kis felnőtt életem. Szóval meg lehet szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!