Főiskolások, egyetemisták, mit gondoltak róluk?
Nálunk a HÖK-ösök az egyetem főtrógerei.
Pont arra képtelenek és alkalmatlanok, amire kitalálták őket: Az érdekvédelemre.
Nonstop piálnak, szerveznek összeröffenéseket, szakbulikat, amit mindig a buli előtt pár órával meghirdetnek: És lássatok csodát, csak a HÖK-ösök vannak ott, és vedelik a szak pénzén vett piát.
Szakbográcson szakgrillen ugyanez: Meghirdetik előző nap, ottvan az egész hökös banda meg pár ember, aki véletlen tudomást szerzett róla.
Közben pedig tárgyfelvétel előtt 1 nappal nincsen kiírva a tárgy, írsz nekik egy kedves kérő levelet, hogy segítsenek, mi a válasz: nekik is nyár van egyelőre nem tudnak mit tenni. Hát baz.meg... És ezért kapják a félévenkénti illetményüket...
Meg amikor kértük, hogy valami érdekvédelmet tanusítsanak már a tanárral szemben, aki 92% unknak még aláírást sem adott (majd' 500 embernek!!!) mert olyan gány számítógépes vizsgáztatási módszerük volt... Erre meg "lefeküdtek neki" gondolom dobott nekik egy kis koncot: kap a hök támogatást ha kussolnak.
Jah, és emellett a hökös tisztségviselő le meri írni, levelezőlistán, hogy ők nagy nullák, és semmi érdekvédelmi képességük, lehetőségük nincsen?! Ez mi?
Szumma: Mindenki rühelli őket.
Persze ez nálunk van így, lehet más egyetemen normális a helyzet.
Pl a BME-ről mostolvastam, hogy beperlik a saját egyetemüket a HÖK-ösök emrthogy a véleményezési jogukkat megsértették. Tehát ott működhet valami módon az érdekvédelem.
utolsó: ez hol van?:/
amúgy azért merült fel bennem ez a kérdés, mert én is szeretnék majd HÖK-ös lenni
Ez konkrétan Győr, SZE.
Amikor idekerültem, én is szerettem volna HÖK-ös lenni. Időben meggondoltam magam...
Nálunk is kb. a legnagyobb trógerek:D Tipikusan azok, akik a másodévet is harmadszor járják. Meg aki a 6 év helyett 8 év után kap diplomát:D
De azért nálunk ha vmi van, akkor próbálnak intézkedni.
Én bme-s kari hallgatói tanácsos, tanszéki összekötő, oktatási bizottságos, szociális referens, gólyatábor szervező vagyok. Talán az én véleményem is számít.
Mi azért próbálunk tenni a hallgatóért, bár a kht-n belül van egy nagy ellentét a "bulikat támogató" és a "hallgatókért tevő" csoport között. Természetesen a "bulisok" vannak többségben, így a kari pénzek nagy részét is erre fordítjuk. A fizetés is e szerint oszlik el, egy bulikat támogató 6x annyit keres, mint egy hallgatókért tevő. Mindenesetre olyan nagy baj nincs, sőt. A bulik is a hallgatókért vannak, méltán a mi karunk szervezi messze a legnagyobb bulikat az egész egyetemen, a hallgatókért tevők pedig elég lelkesek, elhivatottak, hogy csekély forrásból is minél többet kihozzanak a hallgatók javára.
Fontoskodásról nálunk szó sincs, örülünk, ha nyugtunk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!