Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a párok vagy családok közös e-mail címet vagy facebook oldalt csinálnak magunknak. Ez nem a saját egyéniség feladása?

Figyelt kérdés
Szerintetek nem kellene ennyi magánélet, még egy családban vagy stabil párkapcsolatban is?

2013. jan. 7. 10:40
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
53%
ja és mellesleg ha mondjuk valakinek az esküvői képe a profilkép, mert mondjuk a nyáron házasodott az gáz? meddig nem ciki ha kint van? 2 hét, belefér? vagy egy esküvőről még annak napján sem szabad beszámolni, mert azzal azt akarom mondani hogy ez bennem az egyetlen érték hogy valaki elvett??? :D:D:D hát, nekem érdekes, hogy erről gáz beszámolni, de arról hogy mit ettem vagy kivel hol vagyok az aztán a nagy hír.
2013. jan. 7. 13:40
 22/31 anonim ***** válasza:
26%

Imádom az ilyen hisztérikákat, akik fennhangon emlegetik, hogy attól, hogy levegőt venni nem bír a férje/párja/családja nélkül, ő még egyéniség, és van magánélete...

Egyébként szerintem a már mások által is említett okokból pusztán baromság ilyesmit csinálni: ha én a katinak akarok írni, akkor nem arra vágyom, hogy azt a józsi olvasgassa, akkor sem, ha történetesen ő a férje. Legyen ez akár facen, akár emailben.

Az ilyen közös email, fb típusú emberek tipikusan az elnyomottak (akiknek még azt sem engedi a párjuk, hogy ennyi szabadságuk legyen) vagy az elnyomók (akik maguk kényszerítik ezt ki a párjukból ilyen-olyan hisztivel vagy fenyegetőzéssel. Aztán a képeken meg ott figyel a boldog családi élet, csupa vigyor álca, a két lépést nem tudunk tenni egymás nélkül mézes-mázos hazugság. A valóságban meg az összes életképtelen mártír vagy hatalmaskodó képmutató.

2013. jan. 7. 13:43
 23/31 anonim ***** válasza:
13%

Nekünk nincs közös fb-nk, de nem mézes -mázos maszlag, hogy nem megyünk egyedül sehova, meg hogy boldogok vagyunk.

Mivel van annyi tapasztalatom már főleg nők terén, hogy mind egy képmutató álszent csitri, akik addig barátnők amíg nekik kell valami, így nincs is szükségem egy barátra se, mert hiába próbáljátok majd itt bizonygatni, hogy de nálatok más, nektek tényleg barátnőtök, csak képmutatás ez is, mert nem létezik olyan , hogy önzetlen barátság!

És ez mind azért, mert az olyanok akik szívesen adnak csak pofára esnek és ők se közelednek már tovább többet és lesz ilyen véleményük, mint ahogy nekem lett.

2013. jan. 7. 13:52
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az a véleményem róla, hogy tipikus magánügy, ebben a kérdésben sincs "jó" meg "rossz", ki így, ki úgy. Nekünk pl. külön mail-címeink vannak, de mindketten tudjuk a másik belépési adatait is (az enyémhez pl. nem is kell, ott virít a gépen a mail-program). A fészbúkról meg közösen döntöttük el, hogy ott nem óhajtunk jelen lenni, se közösen, se külön-külön, rohadtul nem érdekli egyikünket se az a giga-maunikasó, annak skubizása, hogy ki postolt újabb képet Ödönkéről, és kinek változott a párkapcsolati státusza:)... Ja, egyébként infomatikából élek:)))
2013. jan. 7. 14:08
 25/31 anonim ***** válasza:
43%

azt magyarázzátok már meg nekem, hogy az egyéniség hogyan függ össze a facebookkal? hiába vagyok egyéniség, ha nem osztom meg facebookon akkor nem ér?

más: miért rossz az, ha valaki a párja társaságában szeretne lenni, ha együtt érzik jól magukat? miért rosszabb ez, mintha valaki net/fb nélkül nem bír "levegőt venni"?? és főleg, ebből hogy lehet pont azt a következtetést levonni, hogy biztos boldogtalanok és egymás által meg vannak félemlítve?? :D:D agyrém

2013. jan. 7. 14:19
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

" miért rosszabb ez, mintha valaki net/fb nélkül nem bír "levegőt venni"?"

Senki nem mondta, hogy rosszabb, mindkettő egyformán gáz :)

2013. jan. 7. 14:21
 27/31 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon túl van misztifikálva ez a Facebook.

Biztos vannak olyan házaspárok, akik csak azért vannak fenn, hogy mondjuk a távolabbi család fényképeit nézegessék, a levelezéseiket nem ott folytatják és nem látják értelmét külön postafiók létrehozásának.

De nem is nagyon érdekel, hogy ki miért hoz létre közös, vagy külön fiókot, az ő dolguk.

Az egyéniséget meg szerintem sem a Facebook határozza meg. Szép is lenne!

Az is olyan érthetetlen nekem, mikor valakit az zavar, hogy az ismerőse olyan képet tesz fel, amin a férjével, feleségével, vagy a gyerekével szerepel, esetleg az esküvőjén készült a kép. Felőlem mindenki azt rak fel, amit akar, amíg a csupasz s...ggét nem mutogatja. Ha valaki a párjával tölt fel képet egy ilyen oldalra, szerintem semmivel sem furcsább, mint hogy a való életben is megjelenik a párjával nyilvánosan és zsákot sem húz a másik fejére azzal az indokkal, hogy senkinek semmi köze a kapcsolatukhoz.

Az esküvő meg egy jelentős, meghatározó esemény, ráadásul általában az ilyen képeken jól is nézünk ki, az ilyenkor készült képek a boldog pillanatokra emlékeztetnek, sokan szívesen tesznek ki ilyet.

Nem mindenkinek játszanak akkora szerepet az életében a közösségi oldalak, hogy ettől függjön az egyénisége.

A közös e-mail meg a 17-es hozzászólásomban már írtam, mikor lehet hasznos.

2013. jan. 7. 14:40
 28/31 anonim ***** válasza:

Nekünk végül is "közös" a facebook. Én regisztráltam a saját nevemmel, mert kellett (mint ahogy előttem is írta valaki, egyetemi csoportos dolog miatt). Ezen kívül használom levelezésre, chatelni nem szoktam. A férjemnek nincs külön fb profilja, mert nem szereti az ilyesmit, de néha megkeresne egy-két ismerőst, hogy mi van velük, írna egy levelet, vagy ilyesmik (elég messze költöztünk), akkor az enyémet használja. Nincs ebből különösebb probléma, nem érzem, hogy a magán szféránk sérülne. Nem igazán értem, hogy miért írják sokan, hogy pl. a barátnőikkel való levelezésüket ne olvasgassa már a párjuk (pasijuk, férjük, akármijük), amikor az ha közösen használunk valamit, nem az jelenti, hogy automatikusan bele is kell nézni a másik dolgába. Mi tudjuk, hogy ha a Katika írt, akkor az nekem szól és nem a férjemnek, ergo nem olvassa el. Még akkor sem, ha éppen ő ül a gépnél és akkor jön a levél, hanem szól, hogy kaptam üzenetet és kész. Ugyan így, ha az ő barátja ír, én sem olvasom el, hiába az én nevemmel regisztrált acc-ra jön, mert gondolom, hogy nem nekem írt.

Mail címünk külön van.

Amúgy az esküvős képeket olyan szempontból meg tudom érteni, hogy akkor azért csak készül rólad egy normálisabb kép is. Magamból kiindulva, nagyon nem vagyok fotogén. Minden képen hülye fejet vágok és nehéz olyat találni, amin kinézek valahogy. Különösebben nem foglalkoztat a dolog, mert nem cserélgetem a profilképemet hetente, de ha már egyet felrakok, azon nézzek ki valahogy (amúgy pont nem esküvői kép van kint :)). A gyerekes profil képek szerintem is viccesek kicsit, pláne ha egy ezer éve nem látott ált. iskolai ismerősöd jelöl be és azt sem tudod, hogy gyereke született (mit akar tőlem egy XYné nevű csecsemő? :)).

2013. jan. 7. 15:05
 29/31 anonim ***** válasza:
10%
Engem valahol bosszant az ilyen. Például van egy ismerős pár, mindkettejüket ismerem, közös fb profiljuk van, és sosem tudom eldönteni, hogy egy-egy képhez most végül is melyikük írta a kommentet. Azért ha válaszolok, nem mindegy. Tudom, hogy nem egetrengető kérdés, csak zavaró. Meg ha mondjuk írok egy mailt, vagy fb-chaten írok valamit, könnyen megeshet, hogy azt nem mindkettejükkel akarom megosztani, csak az egyikükkel, mert esetleg bizalmas. Jó, nekik nyilván nem is írok ilyet, mert nekem nem hiányzik, hogy az is azon csámcsogjon, akivel nem beszélném meg az adott dolgot. Csak nekem ettől kicsit olyan érzésem van, mintha megszűntek volna önálló személyként létezni.
2013. jan. 7. 15:46
 30/31 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyi, hogy amúgy a párom szokott írni úgy ismerősöknek fb-on, hogy én vagyok belépve, ezzel szerintem nincs is gond, mármint engem nem zavar, de nyilván nem is ilyenkor beszél meg olyan dolgokat a barátaival, amit nekem esetleg nem kéne látnom. Mert őszintén szólva, én sem akarom azt olvasgatni, hogy melyik haverjának mi a kínja éppen, nem rám tartozik. Ha rám tartozna, nekem mondaná. Na például ezért nem helyeslem ezt a közös profilos dolgot. De amíg engem nem érint, addig felőlem mindenki azt csinál, amit akar, csak engem ne kavarjanak bele.
2013. jan. 7. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!