Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Segítség! A barátnőm fogszabál...

Segítség! A barátnőm fogszabályzót kapott és nem tud megnyugodni miatta! Mivel tudom megnyugtatni? Ti mit tapasztaltatok mikor a környezetekben élők megtudták?

Figyelt kérdés
Nem mer beszélni csak zárt szájjal. Azon van hogy minnél kevesebb ember tudja meg! Most tíz embernél tartunk! En a helyében már rég felvállaltam volna! Ha van köztetek fogszabályzós akkor segítsen és mondja el hogy mikor a többiek megtudták, higy reagáltak rá?
2012. dec. 29. 21:59
1 2
 1/15 anonim válasza:
74%

Annyira helyes lehet egy lány fogszabályzóval!! Rengeteg ismerősömnek volt fogszabályzója, a testvérem a legközelebbi ember, akit e téren meghallgattam párszor. Sokkal rosszabb lesz, ha titkolja, mert a fogszabályzó látszik, ha akarja, ha nem. Ha titkolja, akkor a fogszabályzó mellett még hülyén is fogja tartani a száját, motyogni fog és sosem nevethet egy jólesőt. Ha simán beszélne, akkor ennyi lenne a környezet reakciója: "Nahát fogszabályzót kaptál? Fájt, amikor feltették? Meddig kell hordanod?" És ennyi! :D Mindenki tök hamar megszokja.

És ismétlem: annyi embernek áll jól!!!

2012. dec. 29. 22:06
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Én is szégyelltem az elején, rossz érzés volt. :( Aztán rájöttem, hogy büszkén és bátran kell viseljem, mert én legalább teszek azért, hogy szépen legyenek a fogaim. És amíg fent volt a fogszabim, mindig arra gondoltam, hogy igaz, hogy most szenvedek vele, de utána jó esetben egy életen át élveztem, hogy szép a fogsorom. Rengeteg embernek kuszák, csúnyák a fogai. Szerintem ez a gáz. Ha valaki tesz azért, hogy szépek legyenek a fogai, az inkább igényességre vall.
2012. dec. 29. 22:11
 3/15 anonim ***** válasza:

Ma már annyi fiatalnak (és nem annyira fiatalnak!) van fogszabályozója, szerintem egyáltalán nem ciki :) Ez a is fogápolás része, miért is lenne gáz?

Az alsó nem annyira észrevehető, de ha felül is van neki, akkor nem fogja tudni titkolni. De mondom, nem is érdemes :) Ne szégyellje, inkább örüljön, hogy a későbbiekben tuti szabályos mosolya lesz ;)

2012. dec. 29. 22:14
 4/15 anonim válasza:
jézusom. Én a közeli barátaimnak már előre elmondtam, hogy lesz. Szóval ők már akkor tudták, mikor még ki se nyitottam a számat. Aztán jött az uuuuu de fura, nem is látszik annyira, tök jó stb. Ennyi. Utána már senki nem foglalkozott vele...Az idegenek meg nem érdekeltek...De miért ekkora trauma ez? Egy-két hónap és a fogai viszonylag egyenesen fognak állni. Muszáj lesz elfogadnia. Mondd meg neki, hogy ez csak átmeneti állapot és, hogy utána még szebb lesz stb. Emiatt ne zárkózzon el az emberek elöl. Ma már különben is tök természetes a fogszabályzó. Van 30 feletti fogszabályzós ismerősöm is. :)
2012. dec. 29. 22:15
 5/15 anonim válasza:

Bár nincs fogszabályzóm, de a közeli ismerőseim, barátaim között több embernek is van/volt. Ők is ugyan így viselkedtek, mint a barátnőd. Ez teljesen normális, szerintem. Gondolj bele, valószínű, hogy te is rejtegetnéd a vasat a szádban. :) Nem éri meg rejtegetni, és hosszú ideig úgysem tudja titkolni, mert egyszer valaki, vagy többen rákérdeznek, hogy „Nicsak, mi van a szádban, fogszabi?!”. Vannak olyan minuszos IQ-jú emberkék, akik ki fogják röhögni, vagy kigúnyolják. Nem tudom, hány éves a barátnőd, de a felnőttek között is van gúnyolódás, nem csak gyerekek, kamaszok között.

Tojja le őket. :) Egy-két év múlva gyönyörűszép, egyenes lesz a fogsora (minden bizonnyal).

A kezdeti időben elég nehéz ápolni a fogszabit, ezt ismerőstől tudom. Ő úgy 1 hónapig szenvedett a 3 fogkefével, hogy a fogát mossa, a fogszabit, meg volt még valami harmadik, plusz a fogselyem, ésatöbbi. Macerás dolog, na. :) És akkor ehhez jön az, hogy mégis valami van a fogán, zavaró, idegesítő, meg nem szép.

Bátran merjen beszélni, mosolyogni. Ha mások látják, hogy boldog, és nem idegesíti a fogszabi, akkor mások se fognak rácuppanni a témára. :)

Az első időkben mondjuk egy csomóan meg fogják jegyezni, hogy „Né, fogszabid van?”, és a többi vele kapcsolatos kérdés. De egy idő után már elül a téma.

Szóval nyugodjon meg, nem olyan nagy dolog ez. És nem is örökké lesz a fogain, idővel leveszik. :)

2012. dec. 29. 22:16
 6/15 anonim ***** válasza:

- Nahát, neked fogszabályzód van?

- Aha. :)

- :)

Körülbelül mindenkinek ez volt a reakciója.

Tök fölösleges miatta aggódnia. A kapafogak sokkal cikibbek, mint a fogszabi, nem beszélve arról, hogy milyen gyönyörű mosolya lesz, ha lekerül.

2012. dec. 29. 22:17
 7/15 anonim ***** válasza:

Először én sem akartam felvállalni és úgy mondtam az ismerőseimnek hogy "jajj, na megyek... szurkoljatok hogy ne legyen gáz és ne nevessetek ki holnap :("

Aztán másnap mondták hogy mosolyt kérnek, mosolyogtam és mindenki visszamosolygott rám és dícsérték! :) Az emberek nagyon kedvesek tudnak lenni, egyébként meg van az az idézet hogy "Ha tudnád, mennyire figyelnek rád mások, még meg is sértődnél..." :D

Rengeteg fogszabályzós ember van! Ez azt bizonyítja, hogy törődik a külsejével. Egy darabig mindenki nézi majd meg kérdezősködik, de egy hét múlva senki nem fog erről beszélni. Amúgy meg neki örökre fent lesz?! :D

2012. dec. 29. 22:18
 8/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem ciki ez. Én barátnőmnek is van 19 éves és őt az első perctől kezdve nem zavarta, és a kutya sem foglalkozott vele, ha felvállalja hogy van neki mert úgy is kifog derülni akkor rosszabb lesz majd minthogy magától elmondja, mert akkor egyesek tudni fogják hogy őt ez nem zavarja és akkor nem szivatják ezzel.
2012. dec. 29. 22:24
 9/15 anonim ***** válasza:
Osztálytársamnak is volt 1-évig és most vették le.Olyan gyönyörű lett a fogsora,hogy most meg mindenki irigy rá.
2012. dec. 29. 22:25
 10/15 anonim ***** válasza:

Bárcsak nekem anno lett volna. :(

Ne zavarja, ez nem egy örök életen át tartó bőrbetegség, ami pl nekem van. :D

2012. dec. 29. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!