Segítség! A barátnőm fogszabályzót kapott és nem tud megnyugodni miatta! Mivel tudom megnyugtatni? Ti mit tapasztaltatok mikor a környezetekben élők megtudták?
Annyira helyes lehet egy lány fogszabályzóval!! Rengeteg ismerősömnek volt fogszabályzója, a testvérem a legközelebbi ember, akit e téren meghallgattam párszor. Sokkal rosszabb lesz, ha titkolja, mert a fogszabályzó látszik, ha akarja, ha nem. Ha titkolja, akkor a fogszabályzó mellett még hülyén is fogja tartani a száját, motyogni fog és sosem nevethet egy jólesőt. Ha simán beszélne, akkor ennyi lenne a környezet reakciója: "Nahát fogszabályzót kaptál? Fájt, amikor feltették? Meddig kell hordanod?" És ennyi! :D Mindenki tök hamar megszokja.
És ismétlem: annyi embernek áll jól!!!
Ma már annyi fiatalnak (és nem annyira fiatalnak!) van fogszabályozója, szerintem egyáltalán nem ciki :) Ez a is fogápolás része, miért is lenne gáz?
Az alsó nem annyira észrevehető, de ha felül is van neki, akkor nem fogja tudni titkolni. De mondom, nem is érdemes :) Ne szégyellje, inkább örüljön, hogy a későbbiekben tuti szabályos mosolya lesz ;)
Bár nincs fogszabályzóm, de a közeli ismerőseim, barátaim között több embernek is van/volt. Ők is ugyan így viselkedtek, mint a barátnőd. Ez teljesen normális, szerintem. Gondolj bele, valószínű, hogy te is rejtegetnéd a vasat a szádban. :) Nem éri meg rejtegetni, és hosszú ideig úgysem tudja titkolni, mert egyszer valaki, vagy többen rákérdeznek, hogy „Nicsak, mi van a szádban, fogszabi?!”. Vannak olyan minuszos IQ-jú emberkék, akik ki fogják röhögni, vagy kigúnyolják. Nem tudom, hány éves a barátnőd, de a felnőttek között is van gúnyolódás, nem csak gyerekek, kamaszok között.
Tojja le őket. :) Egy-két év múlva gyönyörűszép, egyenes lesz a fogsora (minden bizonnyal).
A kezdeti időben elég nehéz ápolni a fogszabit, ezt ismerőstől tudom. Ő úgy 1 hónapig szenvedett a 3 fogkefével, hogy a fogát mossa, a fogszabit, meg volt még valami harmadik, plusz a fogselyem, ésatöbbi. Macerás dolog, na. :) És akkor ehhez jön az, hogy mégis valami van a fogán, zavaró, idegesítő, meg nem szép.
Bátran merjen beszélni, mosolyogni. Ha mások látják, hogy boldog, és nem idegesíti a fogszabi, akkor mások se fognak rácuppanni a témára. :)
Az első időkben mondjuk egy csomóan meg fogják jegyezni, hogy „Né, fogszabid van?”, és a többi vele kapcsolatos kérdés. De egy idő után már elül a téma.
Szóval nyugodjon meg, nem olyan nagy dolog ez. És nem is örökké lesz a fogain, idővel leveszik. :)
- Nahát, neked fogszabályzód van?
- Aha. :)
- :)
Körülbelül mindenkinek ez volt a reakciója.
Tök fölösleges miatta aggódnia. A kapafogak sokkal cikibbek, mint a fogszabi, nem beszélve arról, hogy milyen gyönyörű mosolya lesz, ha lekerül.
Először én sem akartam felvállalni és úgy mondtam az ismerőseimnek hogy "jajj, na megyek... szurkoljatok hogy ne legyen gáz és ne nevessetek ki holnap :("
Aztán másnap mondták hogy mosolyt kérnek, mosolyogtam és mindenki visszamosolygott rám és dícsérték! :) Az emberek nagyon kedvesek tudnak lenni, egyébként meg van az az idézet hogy "Ha tudnád, mennyire figyelnek rád mások, még meg is sértődnél..." :D
Rengeteg fogszabályzós ember van! Ez azt bizonyítja, hogy törődik a külsejével. Egy darabig mindenki nézi majd meg kérdezősködik, de egy hét múlva senki nem fog erről beszélni. Amúgy meg neki örökre fent lesz?! :D
Bárcsak nekem anno lett volna. :(
Ne zavarja, ez nem egy örök életen át tartó bőrbetegség, ami pl nekem van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!