Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A származásom miatt folyton...

A származásom miatt folyton piszkálnak, mit tegyek?

Figyelt kérdés
15 éves roma lány vagyok. Szerintem elég szolidan öltözködöm, jól tanulok, a családom is tök normális, a szüleim dolgoznak, két kistestvérem van. Mégis akárhová megyek, mindig csúnyán néznek rám, gyakran szoktam hallani suliban meg itt-ott, hogy mondogatják, hogy így meg úgy mocskos cigány vagyok. Ti mit tennétek a helyemben?
2009. aug. 18. 23:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
61%

kiegészítés:

mosolyogj sokat!

és kérdezz!! kérdezd meg pl., hogy ők mit tennének te helyedben :)

2009. aug. 19. 01:17
 12/31 anonim ***** válasza:
42%
Én csak azt hallom rendes roma vagyok,a családom is az,de amikor a nem rendes romák dorbézolnak,rabolnak,verekednek,buszon,orvosnál garázdálkodnak miért nem megy oda egy rendes roma rájuk szólni?Ezt jól írják kérdező szokd meg és köszönd a fajtársaidnak,hogy ez a véleményünk rólatok.És áld a szerencsédet mert ha egy Magyar\ahogy ti hívjátok gádzsó\kerül be egy roma közösségbe nem ússza meg azzal,hogy csúnyán néznek rá,hanem minden esetben tettleg bántalmazzák!Nem vagytok képesek beilleszkedni 700 éve mi mit tegyünk?
2009. aug. 19. 01:17
 13/31 anonim ***** válasza:
77%

A válasz megírásának időpontja: ma 01:16

kezd lehűlni a levegő. lassan eléri az IQ szintedet.

miért támadsz egy olyan embert,akit nem is ismersz és aki neked nem tett semmit???

2009. aug. 19. 01:21
 14/31 anonim ***** válasza:
27%

hozzáteszem, a jobbikos beszólásommal nem bántani akartalak, de szerinted mi lenne a jobb? engedni, hogy egyre egyre több cigány legyen Magyarországon, és azt a keveset ami még maradt, azt is tönkretegyék?!

szavazz a jobbikra!

ébresztő, Magyarország!!!

2009. aug. 19. 01:25
 15/31 anonim ***** válasza:
58%

Kedves Kérdező!

Tegnap valaki innen a fórumról belinkelt egy cikket a kuruc.info oldalról... Nem szoktam olvasni ezt az oldalt, de most kinyílt a bicska a zsebemben : felháborító, amit az oldal szerkesztői megengednek maguknak (persze, a névtelenség mögé bújva bátran csinálhatnak akármit).

Tele a weboldal a cigányok mocskolásával, nem kímélik a kisgyerekeket sem (mit tehetnek ők arról, hova születtek?)...

Háborogtam magamban, ma reggel is eszembe jutott : mit lehetne tenni ez ellen?

Aztán eszembe jutott, hiába próbálnám én is védeni a romákat, hogy vannak azért becsületes, dolgozók is köztük, nem mindegyikük lógós, lopós, segélyeken és családipótlékokon élő... Ha példát kellene felhoznom, nem lenne ilyen ismerősöm, nem tudnék 1 roma emberre vagy családra sem rámutatni, hogy "lám, itt van, ők becsületesen dolgoznak"...

Ekkor az jutott eszembe : ITT VAN A BAJ!

Léteznek roma-fórumok, újságok, weboldalak, itt kellene a romáknak kiemelniük azokat a családokat, embereket, akik becsületesen élnek, szorgalmasan dolgoznak, tehetséges, elismert művészek! MERT VANNAK ILYENEK!

Tessék büszkék lenni rájuk, én is szívesen olvasnám és szívesen dörgölném a mocskolódok orra alá!

Ez talán a lustább, lump életet élő romáknak is példakép lehetne! (Na, nem mintha magyar emberben nem lenne épp elég részeges, börtöntöltelék, tolvaj!)

Én arra nevelem a gyerekeimet, hogy minden ember egyforma : egyik sem különb, egyik sem rosszabb a másiknál, legyen az kínai, eszkimó, afrikai, ausztrál vagy európai... Ne a bőrszíne vagy a vallása alapján ítéljenek meg valakit, hanem a viselkedése után!

Sajnos, te is annak iszod a levét, hogy túl sok olyan cigányt látunk az utcákon, akik koszosak, lopnak, betörnek, a munkát messze elkerülik. :[

2009. aug. 19. 01:27
 16/31 A kérdező kommentje:

Én csak azt hallom rendes roma vagyok,a családom is az,de amikor a nem rendes romák dorbézolnak,rabolnak,verekednek,buszon,orvosnál garázdálkodnak miért nem megy oda egy rendes roma rájuk szólni?

Te oda szoktál menni közbelépni, amikor valaki valakit épp szét készül verni? Amúgy hála istennek még nem láttam élőben ilyesmit, hogy rabolnak meg verekednek.

köszönd a fajtársaidnak,hogy ez a véleményünk rólatok.

Tudtommal Te is a fajtársam vagy, mind emberek vagyunk.

2009. aug. 19. 01:30
 17/31 anonim ***** válasza:
66%
Igen oda szoktam menni,és nem csak odamegyek képzeld rá is szólok akik úgy viselkednek,hogy zavarják a nyugalmat!És ez 10 ből 9 cigány.Igazad van a Fajtársam vagy akkor átfogalmazom engedelmeddel.Köszönd a cigányoknak!Bár most a szemedben már rasszista vagyok.De elfelejtettél válaszolni arra te mit tennél azzal a népcsoporttal\remélem így jó\aki saját bevallása szerint 700 éve jelen van és nemhogy beilleszkedni nem tud a többségi társadalomba hanem nagy részük egyenesen antiszociális!Pedig azt nem mondhatod,hogy nem kapnak meg minden segítséget.
2009. aug. 19. 01:45
 18/31 anonim ***** válasza:
98%
Bocs lemaradt természetesen nem úgy gondoltam,menj te mint gyerek oda és pofozd le a bűnözőket!Hanem pl a parkban amikor látod körbeállnak egy srácot,vagy lányt a hasonló korú gyerekek akkor menj oda és szólj,hogy hagyják békén ha nem használ hívj segítséget!
2009. aug. 19. 01:50
 19/31 anonim ***** válasza:
83%

01:45-nek

Kedves beíró!

Én szemtanúja voltam már olyannak, hogy egy felnőtt, erős férfi közbelépett, mikor 3 fiatal roma (2 lány és 1 fiú) durván inzultálni kezdett egy kamaszfiút a villamoson... Mellesleg, a villamoson senki más nem mert közbelépni, csak ez az egy férfi, én meg megnyomtam közben a villamos vészcsengőjét.

Kb. 2 perc alatt véresre verték ezt a férfit!!!

Utána a villamosvezető férfi (!), a 2 BKV-s rohamkocsis férfi (!) és 2 rendőr férfi (!) sem merte megállítani a 3 romát, röhögve leszálltak a villamosról és elsétáltak! :-[

Még a rendőrök sem mernek velük szembe szállni, hogyan várod, hogy egy 15 éves kislány szólni merjen hozzájuk?!

2009. aug. 19. 02:08
 20/31 anonim ***** válasza:
71%
Ja akkor rendben van!Legyünk közönyösek,hátha nem bántanak!Nevetséges ha legalább még egy ember odaállt volna a FÉRFI mellé ez nem történik meg!Te miért nem segítettél,vagy mondtál a rendőröknek valamit?A legrosszabb utat választottad a hallgatással,és még elmered mondani úgy ,hogy cseppet sem szégyenled magad!A legközelebbi már a te hibád is,mert látják megtehetik következmény nélkül.De ez elég off beírás volt.Tehát Szegény lány mit tegyen szerinted?miért nem szeretik?
2009. aug. 19. 02:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!