Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért piszkálnak mindig az...

Miért piszkálnak mindig az iskolában? :' (

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, mondjuk eléggé visszafogott, nem nagyon szeretek beszélgetni senkivel. Valamiért mégis velem bunkózik mindenki pedig én nem voltam bunkó senkivel. Segítek is nekik néha erre meg ez a hála... Jobb tanuló vagyok az átlagnál, mondják hogy jól nézek ki, bár mondták már hogy fura vagyok. Ugyanez volt általános iskolában is, akkor is piszkáltak, szinte majdnem végig....:'( Akkor is félénk voltam, sokszor mentem haza sírva...
2011. szept. 27. 13:32
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, én is így voltam. A tizenéves korom állandó megalázásban telt. 26 vagyok, és többet értem el az életben, mint az összes régi gúnyolódó.

Vonzóbbnak, szebbnek és sikeresebbnek érzem magam, mint valaha, és csodás érzés. :) Szóval fel a fejjel, és ne változz meg csak a társaság kedvéért.

2011. szept. 27. 13:55
 2/28 bánomisén ***** válasza:
98%
Azért piszkálnak, mert más vagy, mint ők. Örülj neki, hogy más vagy, a piszkálókkal meg ne foglalkozz. Tudom, ezt könnyű mondani, de megcsinálni sem lehetetlen. Járd szépen a saját utadat. Tíz év múlva megnézném, ki tud többet felmutatni, te, vagy a piszkálódók. Én rád tippelek :-)
2011. szept. 27. 14:27
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom öszintén ez velem is így volt, most 23 éves férfi vagyok.

De engem a piszkálódáson felül is sokminden volt, verések verések hátán... :S mindkét helyen.

A legszmorubb az hogy már nem az iskolatársaim, sőt nem is járok iskolába és ez alatt az idő alatt egyszer utcán (2 személy a sulibol akik sulitársak voltak) ... nah nem irom le... :S

Tudom hogy rossz neked is mint ahogy nekem is rossz volt, sajnos ilyen világban élünk, én max annyit tudok tanácsolni, biztos vannak jóbarátaid akik kiállnak melletted, bnök stb.

Egy tanácsot tudnék írni az előttem szólóhoz, hogy tényleg ne törödj velük, ha meg törödni akarsz, akkor max annyit tudnék tanácsolni, vegyél akaraterőt és keverj le egy szép pofont. (de ez a te döntésed, lehet rosszabb lesz lehet nem, ezt nem lehet tudni, én ezért sem merttem visszavágni sulimban, csoportosulás miatt)

2011. szept. 27. 14:33
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Csupán irigységből piszkálnak, velem is ugyanez volt igaz az osztályba csak pár idióta piszkált folyton akik még mindig az egyetemen csöveznek és még semmit nem értek el az életben. Én meg amint befejeztem a gimit szakmát tanultam és munkába álltam. Most jelenleg egy ismerősöm vállalkozásába vagyok bent ami nagyon jó mert van pénz munka is van és ott jól érzem magam szerencsére és egyre több mindent engedhetek meg magamnak az életben. Amikor volt osztálytalálkozó akkor sokan mondták hogy szinte semmit nem kezdtek még magukkal én meg hozzájuk képest már elég nagy lépést tettem előre az életben, és az osztályomból abból a 24 emberből kb 5 en vagyunk akiknek saját lakásuk/házuk van és saját autójuk meg egy normális munka helyük. Szóval ne aggódj lehet hogy most rossz neked de hidd el te fogsz majd többet elérni az életben. Aki úgy normális veled az osztályba akkor tartsd vele a kapcsolatot meg minden aki idióta azt meg kerüld el nagy ívben, ezt a pár évet túl fogod élni valahogy :)
2011. szept. 27. 14:36
 5/28 anonim ***** válasza:
Irigyek! Sz@rni rájuk!
2011. szept. 27. 14:41
 6/28 anonim ***** válasza:
95%

Mert ilyen az emberi természet. ezt nevezik falka, vagy csordaszellemnek. Mennek a vezér(ürü) -haha után.

Muszáj valakit kikezdeni, ettől erősebbnek érzik magukat.

Úgy látom, sajnos vevő vagy rá. Látják rajtad, hogy rosszul esik, ez erőt ad nekik.

Próbálj meg valami frappánsat visszaválaszolni -könnyű mondani,

- vagy vicceset, mintha nem érintene érzékenyen (lehet, hogy ebben a társaságban késő, mert ismernek. De új helyen még jó tipp lehet,

- vagy hűvös nyugalommal elnézni felettük- vagy mellettük.

Ne izgasd magad. (szintén könnyű mondani, de próbáld meg, hátha.

2011. szept. 27. 14:51
 7/28 anonim ***** válasza:
40%

Na, azért ne emeljük már piedesztára azért, mert valaki antiszociális, és/vagy nem érzi jól magát egy közösségben. És fordítva is: lehet valaki különleges úgy is, hogy jól érzi magát a közösségben.

Én is ilyen voltam, tudom milyen, de azért erre sosem voltam büszke. TAlálj ki valamit, amivel visszavághatsz; ez lehet durva, vagy finom is, ami neked megy a legjobban. A lényeg, hogy ne hagyd magad.

2011. szept. 27. 15:04
 8/28 anonim ***** válasza:
17%
"nem nagyon szeretek beszélgetni senkivel" lehet ez a gond. Kicsit azért magadba is nézhetnél. Keresd meg az okát miért nem szeretsz másokkal beszélgetni. Ez nem valami egy szociális hozzáállás a részedről. Társadalomban élünk, nem remeteként tanyán, erdőben. A társadalmi élet egyik alap feltétele a kommunikáció, amiből te valamilyen oknál fogva kivonod magad. Szóval ne csak a saját szemszögedből nézd a dolgot. Lehet furcsának tartanak a többiek a némaságod miatt. Ülj le valamelyikkel és próbáld meg kideríteni mi a problémájuk veled. Ismeretlenek ezt nem tudják megtenni helyetted.
2011. szept. 27. 15:22
 9/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bizalmakat:) Lehet belőlem tényleg lesz valami:) Bár akik piszkálnak azok nem egy észlények az tény, igazság szerint mikor írtam hogy nem szeretek beszélgetni arra értettem hogy vannak azért olyan osztálytársaim egy pár, mondjuk az iskolában olyan 8-10 ember akikkel beszélek, csak a hülyébbekkel nem szeretek. Azért tőlük magamat többre tartom, mert legalább nekem nincsen több hétnyi igazolatlan órám.
2011. szept. 27. 16:37
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a "nézzen magába" szöveggel csak az a baj, hogy elfelejtitek: ő nem bánt senkit azzal, ha nem olyan beszélgetős fajta, de attól még a többiek felelőssége, hogy ne rúgjanak belé.

Persze lehetne ilyenebb vagy olyanabb, de ha egyszer ő visszahúzódóbb alkat, akkor mi van? Akkor már szabad eltaposni?

2011. szept. 27. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!