Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csinálnak mártírt...

Miért csinálnak mártírt Amanda Todd-ból?

Figyelt kérdés

Oké sajnálom azért mert senki sem érdemli meg, de csak maga alatt vágta a fát minden egyes hibás döntésével, a mai kislányok életvitelének megtestesítője, és senki sem gondolkozik el rajta, hogy miért kell tizen pár évesen webkamerában "mellet" villantani, meg minek kell idős pasikkal lógni, és droghoz nyúlni.

Az emberekben van gonoszság, de nem vagyok képes elhinni, hogy egy am rendes kislányt az egész környezete megtámadja ezért a ballépésért, szerintem inkább a kis flegma ribit látta benne mindenki, mert ennek megfelelően élt, totál ellentmondásos a történet ezen része...

2012. okt. 21. 01:44
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
A mellvillantás miatt utálták ki .. Szerinted miért csak azután kezdték el megverni és alázni miután a képet elküldték mindenkinek ? Gondolkodj már mielőtt idiótaságot írsz.És te honnan szűrted le azt hogy "tiniringyó"-ként élt ? Ismerted ?
2012. okt. 23. 19:17
 32/43 A kérdező kommentje:

1 senki sem kívánta a halálát

2 senki sem ócsárolta durván

3 senki sem mondta, hogy akik piszkálják normálisak

4 nem egy hibája volt, hanem számtalan, nem tanulva az előzőkből

5 sajnáljuk, de kitörölheti vele mindenki

6 te el sem olvastad figyelmesen amiket írtam/írtunk, vagy ha mégis és így értelmezted, akkor nincs vitatni valónk.

7 szuszá

2012. okt. 24. 23:15
 33/43 A kérdező kommentje:

17:19 te ismerted hogy ilyen bizton az ellenkezőjét állítod? és ha már itt tartunk nem a mellvillantás miatt verték meg, hanem az idős palizás miatt csöppent abba bele, mi keresnivalója egy párkapcsolatban élő felnőtt emberrel egy nyaraláson, meg a rengeteg haverjával, ez is felelőtlenség volt, de ebből most biztos az jön le pár embernek hogy szerintem megérdemelte, ahelyett hogy a lényeg jönne le, hogy tanuljatok belőle!

Lassan én szégyellem magam, hogy ilyen együgyű világot élünk, beszűkült látókörű önfejű emberekkel hiába vitatkozom, csak a saját álláspontjukat szajkózzák, nem tágítanak, és ha kifogytak az "érvekből" belekezdenek a sárdobálásba, az mellett elhaladnak, hogy én sajnálom, de ha kétségbe merem vonni a szent életét már én vagyok a megtestesült gonosz...

2012. okt. 24. 23:21
 34/43 anonim ***** válasza:

"buta depis ribiként viselkedik hát akkor valamilyen szinten megérdemli." Szerintem első 2 pontot ki ez kielégíti.Igen valóban ennél a kérdésnél a hozzászólások nagy része valóban kúltúrált volt elnézés heves felbőszülésemért :) Csak kedves kérdező nem a tied az egyetlen hasonló szemszögű kérdés... És 3-4 ilyen után kicsit ... főleg hogy több kérdésnél is láttam hogy lekvázzák ler*bancozzák és azt mondják hogy "megérdemelte" .Akármit tett ezzel ők bélyegzik meg magukat és még csak meg sem érdemli.. miért nem ?

4 pontod szerint számtalan hibát vétett .. hogy összeállsz egy idős férfivel és emiatt bántották.Kérdezem ezzel kinek árt egyrészt.Ha összejön egy idős férfival egy fiatal lány akkor azzal árt neked illetve ezért tömegbe szegülten meg kell verni és megalázni ? Mert ez nem indok.Aztán nem tudom láttad-e a videót de az a csávó akiről beszélsz az a melléről készült kép miatt jött a képbe és egész végig átb*szta a lányt hogy a végén megalázhassa ...

Igen 5ös pont hát megint mit mondjak ... Ha édesanyád meghal sajnálod de minek temessük el azzal "kitörölhetem". Gondolom te így gondolkoznál.

Úgy gondolom mindent amit írtam alátámasztottam érvekkel vagy életpéldákkal tehát nem értem mi alapján mondod hogy összevissza irkálok és csak "sárral" dobálózom

2012. okt. 25. 14:14
 35/43 anonim ***** válasza:

Ja és igen kimaradt .. :)

Nem nem ismertem ezért nem állítok olyat én nem ez alapján gondolom át az egészet amiről nem tudok semmit :)

2012. okt. 25. 14:15
 36/43 A kérdező kommentje:

a tisztességes eltemetés, meg ez azért elég különböző dolog, meg nem is gondolok ilyenre, uh ezt hagyjuk

de figyelj, ilyen fiatalon minek mutatja meg a mellét? ez a szülei hibája is mert nem tanították meg dolgokra, meg ebből következik, hogy sok rosszat hallani idős pasi fiatal lány dolgokról, pláne hogy a barátnője mellett tartotta, úgy hogy a csaj is tudott róla, ilyentől nem várhat jót az ember, de értem azt is amit te írsz, egyetértek vele, mert te a lány pártján közelíted meg az egészet, én meg a tanulságokon, reálisan, az hogy ki mit kommentel, úgy érzem nem tartozok érte felelősséggel, csak a saját szavaimért, de tiszteletbe tartom a véleményeket, és így próbálok vitázni

2012. okt. 25. 23:38
 37/43 anonim ***** válasza:
Nem állok én senki mellet mert tény ő is hibázott.Csak nem tűröm ezt a fajta tiszteletlenséget .Senki nem érdemel semmi olyat amit ő átélt csupán emiatt főleg ahogy írtam ezzel senkinek nem ártott ... Fiatal naiv volt ezért mutatta meg.És ez szerintem mindenképp szülők hibája hiszen ahogyan nevelik amit lát amilyen környezetben él aszerint fog viselkedni élni.
2012. okt. 26. 14:27
 38/43 Meztelencsigabiga ♥ ***** válasza:
54%
Pár tömeggyilkosra nem szállnak úgy rá, mint erre a lányra. Akármit tesz egy ember, a többinek abszolút semmi köze hozzá addig amíg nem árt másoknak! Senkinek nincs joga ítélkezni olyan felett aki nem bántott senkit!
2012. okt. 27. 21:40
 39/43 A kérdező kommentje:
Senkinek sincs joga senki fölött ítélkezni. Csupán egy másik oldalról közelítettük meg a dolgokat.
2012. okt. 28. 21:05
 40/43 kizcar válasza:

Én csak most értesültem a esetről.

Eléggé meghatott a dolog, és nagyon is sajnálom a lányt.

Ezúton is kívánom, hogy nyugodjon békében! Ha van Isten, remélem megadja neki a boldogságot, ha már az életben ez nem adatott meg szegénynek.

......

Viszont ahogy olvastam az esetet, több érdekes dolog is összehúzta a szemöldökömet.

1.

Hogyhogy egy csöcsös kép miatt mindenki kivétel nélkül elkezdte utálni csupán ez miatt . Nem igaz, hogy nem volt legalább két ember, akik mellette álltak volna.

Ahhoz, hogy valakit ennyire utáljanak, sokkal több dolog kell mint egy cicis kép.

Bár azt is hozzá kell tenni, hogy vannak olyanok is, amikor ok nélkül bántja a többség az egyedüli emberkét, csupán mert félős, gyenge, vagy mert nem társasági és csendes. De van egy olyan érzésem, hogy a lány nem az utóbb leírt személyiségi körbe tartozott. Abból gondolom, hogy már 13 évesen a mellét megmutatta chaten. Meg ugye állítása szerint voltak barátai, akikkel chatelt.

A félős, gyámoltalan emberekből nem nézném ki, hogy több barátjuk van, és hogy megmutassák magukat félmeztelenül egy vad idegennek. Az ilyenek inkább szégyenlősek szoktak lenni.

De persze az is lehet, hogy félős, nem beszédes lány volt, aki a chatben kereste a vigasztalódást, és egy meggondolatlan pillanatában megmutatta magát.

Na de akkor is, ennyire megutálni ezért, és elfordulni tőle.

Az is benne van a pakliban, hogy a lány csinált bolhából elefántot. Beképzelte magának, hogy nagyon utálják.

2.

Azt írta magáról a lány, hogy az idő elteltével már jobban volt, bár a magány még mindig gyötörte, nem voltak barátai. De a férfi akivel megismerkedett, a lány barátnőjével hívta a lányt nyaralni. Tehát akkor mégis csak volt a lány mellett valaki. Igaz, hogy a férfivel egy hónappal, a magánya taglalása után ismerkedett meg, ami idő alatt szerezhetett barátnőt magának, akivel tud beszélgetni.

3.

A lány tudta, hogy a férfinek van barátnője, és mégis elment vele, annak ellenére, hogy már milyen nagy slamasztikában volt. Tetőzte a bajt. Vágta maga alatt a fejszét.

4.

Vannak rejtélyes, érdekes dolgok a történetben.

Pl. azt írja a lány, és még két másik ember mondták neki, hogy: nézzen körül, senki sem szereti. Ki volt az a lány aki ilyeneket mondott?? A megcsalt lány esetleg?? Eléggé ködös...

Akkor azt írja: az új iskolája előtt 50 ember, és a férfi azt kiabálta, most már készen áll a lány a verésre. Ki volt az a férfi??? Akivel megismerkedett, és aki nyaralni hívta??? Vagy ki??? Ködös... Miért akarta volna megverni a lányt az a férfi akivel összejöttek. Azt még megérteném, hogy a megcsalt nő akarta volna.

Írja továbbá: hogy azt hazudtam, mindenkinek, hogy az egész az én ötletem volt. Micsoda milyen ötlet??? Hogy ő akart lefeküdni a férfivel, nem pedig az vele??

Persze biztos nem kötöttek, és nem is fognak kötni minden apró részletet a nyilvánosság orrára. Nyilván...

Szóval...

Másokról is kerülnek fel netre kompromittáló képek. Mások is közrejátszanak valaki megcsalttá válásában, mégsem utálják őket annyira mint amennyire a lány állította.

Ilyen fokú utálat "kiérdemléséhez" szerintem többre van szükség.

Az a véleményem, hogy a szegény lány lelke nagyon gyenge, törékeny volt. Amit más le se tojik, azt ő már mindjárt magára vette. Erről nem tehetett szegénykém.

A szüleinek, vagy valamelyik tanárnak észre kellett volna venni, hogy mennyire gondterhelt, és hamarabb cselekedni, hogy a depresszió nem tudott volna ennyire elburjánzani a lányon.

Már egy pár éve nem járok iskolába. Nem tudom milyenek a mai gyerekek.

Vagy tényleg ennyire szörnyetegek lennének a mai fiatalok és egyesek??

Tényleg képesek lehettek a halálba kergetni??

Hogyhogy nem volt legalább egy ember aki, észrevett volna valamit??

Én nem tudom

Nagyon-nagyon sajnálom.

Nyugodjál békében Amanda!

Nyugodjanak békében Amanda sorstársai is!

Akik pedig még az életben vannak!! Ne hagyjátok, magatokat!! Ne aludjon ki bennetek a remény lángja!!

Nagyon nehéz, de ha akarjátok, akkor átvergődhettek minden problémán, ami a szíveteket bántja.

El se hinnétek mennyire erősek vagytok,

Csupán ki kell magatokból sajtolnotok.

Ha nem sikerül egyedül, merjetek bátran segítséget kérni!!

Van sok olyan ember akik hajlandóak segítséget nyújtani. A többségünk szeretetre éhes, és nem a haragra.

És emberek!!!!

Ha van a környezetetekben olyan akire gyanakodtok, merjetek segíteni, még ha az illető nem is kér. Valószínűleg nem mer, mert lehet hogy fél.

Nektek viszont könnyebb odaszólni pár kedves, bátorító szót.

Tegyetek így, és majd értetek is tesznek jót.

2013. jan. 10. 22:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!