Elmondanád az 57 éves anyukádnak, hogy gyerekkorodban molesztált valaki? Meg tudnád bocsájtani, hogy nem állt melléd az aki tudott róla?
33 éves nő vagyok, ez a dolog 11-13 éves koromig tartott. Nagymamám élettársa csinálta. Nem erőszakolt meg, csak időnként a lábam közé nyúlkált, meg a combomat, mellemet (a lapos mellkasomat) simogatta és kérdezgette, hogy akarok-e vele papás-mamás játékot játszani, megkérdezte, tudom-e mi az a f@sz, meg hasonlók. Anyám nem tudott róla, mert nem mertem neki elmondani. Az öreg nála is próbálkozott régen, még pénzt is akart neki adni egy kis szexért cserébe. Nagyinak viszont rögtön elmondtam, de ő nem tett semmit. Aztán a következő alkalommal is elmondtam, de megint nem tett semmit. Annyit mondott, hogy majd feljelenti, ha megint próbálkozik...de nem jelentette fel soha. Csak szó nélkül tűrte, hogy a kedvenc (állítólag kedvenc) unokáját fogdossa egy 80 éves tata. Pár hete megkérdeztem, hogy miért nem mentünk el a rendőrségre? Miért nem védett meg? Nem tudott felelni. Annyit mondott, hogy "...hááát...én nem is tudom gyerekem..."
Mostanában többször eszembe jutott a régi dolog és annyira jól esne kibeszélni, elmondani, lerázni magamról ezt a terhet és válasz találni arra, hogy a mama miért nem védett meg. Nagyon nagy bajt csinálnék vele, ha elmondanám a kis titkomat anyámnak? Jó lenne, de attól tartok, hogy emiatt anyám és a nagyi összevesznének. Vagy ennyi év után már nem tűnne olyan szörnyűnek? Volt már valaki hasonló helyzetben?
Mondd el.
Nagymamád meg is érdemli ha összeveszik vele a lánya.
És még a bácsi?
A tata már régen meghalt egy szociális otthonban. Egyszer megverte mamámat. Mamám azonnal feljelentette és nem sokkal később el is vitték az otthonba, mondván, hogy agresszív és beszámíthatatlan.
A nagymamám 80 éves, kissé feledékeny már, meg gond van az ízületeivel. Egyébként szeretem én a mamámat, jól kijövök vele, csak nagyon nehéz ezt megbocsájtani neki. Talán nem is tudom soha.
Ne foglalkozz már az üggyel, ne keseritsd anyukádat ezzel ennyi év távlatából. A nagyira rákérdeztél, tudja ő a bűnét, nem felejti el soha. Biztos lehetsz benne hogy rágódik ezen azóta is, választ azért nem adott mert nincs válasz.
Max kerülöd őt amennyire a családi helyzet engedi.
Az arra érdemes partnereddel beszéld majd ezt ki, ő segiteni fog feldolgozni, már az is nagy segitség lesz hogy valakinek elmondhatod a történetet, de azt javaslom ez - mostmár - ne az anyukád legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!