Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elmondanád az 57 éves anyukádn...

Elmondanád az 57 éves anyukádnak, hogy gyerekkorodban molesztált valaki? Meg tudnád bocsájtani, hogy nem állt melléd az aki tudott róla?

Figyelt kérdés

33 éves nő vagyok, ez a dolog 11-13 éves koromig tartott. Nagymamám élettársa csinálta. Nem erőszakolt meg, csak időnként a lábam közé nyúlkált, meg a combomat, mellemet (a lapos mellkasomat) simogatta és kérdezgette, hogy akarok-e vele papás-mamás játékot játszani, megkérdezte, tudom-e mi az a f@sz, meg hasonlók. Anyám nem tudott róla, mert nem mertem neki elmondani. Az öreg nála is próbálkozott régen, még pénzt is akart neki adni egy kis szexért cserébe. Nagyinak viszont rögtön elmondtam, de ő nem tett semmit. Aztán a következő alkalommal is elmondtam, de megint nem tett semmit. Annyit mondott, hogy majd feljelenti, ha megint próbálkozik...de nem jelentette fel soha. Csak szó nélkül tűrte, hogy a kedvenc (állítólag kedvenc) unokáját fogdossa egy 80 éves tata. Pár hete megkérdeztem, hogy miért nem mentünk el a rendőrségre? Miért nem védett meg? Nem tudott felelni. Annyit mondott, hogy "...hááát...én nem is tudom gyerekem..."

Mostanában többször eszembe jutott a régi dolog és annyira jól esne kibeszélni, elmondani, lerázni magamról ezt a terhet és válasz találni arra, hogy a mama miért nem védett meg. Nagyon nagy bajt csinálnék vele, ha elmondanám a kis titkomat anyámnak? Jó lenne, de attól tartok, hogy emiatt anyám és a nagyi összevesznének. Vagy ennyi év után már nem tűnne olyan szörnyűnek? Volt már valaki hasonló helyzetben?

2012. okt. 18. 13:55
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Mondd el.

Nagymamád meg is érdemli ha összeveszik vele a lánya.

És még a bácsi?

2012. okt. 18. 14:03
 2/24 anonim ***** válasza:
34%
Tudom, h független a témától, de 11-13 éves korodban nem tudtad volna jól megrugni a tatát?
2012. okt. 18. 14:05
 3/24 anonim ***** válasza:
Hogyan élne már, ha akkor volt 80, eltelt húsz év.
2012. okt. 18. 14:06
 4/24 anonim ***** válasza:
Feltételezem a tata már nem él, a nagyi mennyi idős és milyen állapotban van?
2012. okt. 18. 14:08
 5/24 A kérdező kommentje:

A tata már régen meghalt egy szociális otthonban. Egyszer megverte mamámat. Mamám azonnal feljelentette és nem sokkal később el is vitték az otthonba, mondván, hogy agresszív és beszámíthatatlan.

A nagymamám 80 éves, kissé feledékeny már, meg gond van az ízületeivel. Egyébként szeretem én a mamámat, jól kijövök vele, csak nagyon nehéz ezt megbocsájtani neki. Talán nem is tudom soha.

2012. okt. 18. 14:15
 6/24 A kérdező kommentje:
Nem tudtam volna megrúgni. Magas, erős ember volt és nem is mertem volna. Féltem tőle.
2012. okt. 18. 14:17
 7/24 anonim ***** válasza:
76%
Szemét dolog volt. Simán nem akarta,hogy a szájára vegye a családot a falu,város,stb. Egye meg a fene az ilyet.A tesómat nagyapánk simizgette volna,de anya össze-vissza verte egy léccel.Még apum,a fia sem tudja. Kár,hogy nem anyukádnak szóltál.Felejtsd el és örülj,hogy nem történt nagyobb baj.
2012. okt. 18. 14:17
 8/24 anonim ***** válasza:
72%
Elmondanám. Mamád is hibáztatható és tényleg megérdemli az összeveszést, nehogy már te érezd magad rosszul. De anyukád... ha ez vele is megtörtént, ő nem gyanakodott v nem próbált meg elébe menni a dolgoknak, vagy attól megóvni, hogy ugyanezzel a f..sszal ez ne történhessen meg veled is... ? Á, francnak nem lehet kilőni ezeket a beteg állatokat... Mamád is semmit nem érzett, mikor megtudta, hogy a férfi, akit szeret, erre képes. Bezzeg mikor őt verte, sürgős volt a feljelentés.
2012. okt. 18. 14:21
 9/24 anonim ***** válasza:
95%
Persze akkor már feljelentette mikor őt bántotta... gyönyörű... a büdös életben nem bocsájtanám meg neki.
2012. okt. 18. 14:25
 10/24 anonim ***** válasza:
38%

Ne foglalkozz már az üggyel, ne keseritsd anyukádat ezzel ennyi év távlatából. A nagyira rákérdeztél, tudja ő a bűnét, nem felejti el soha. Biztos lehetsz benne hogy rágódik ezen azóta is, választ azért nem adott mert nincs válasz.

Max kerülöd őt amennyire a családi helyzet engedi.

Az arra érdemes partnereddel beszéld majd ezt ki, ő segiteni fog feldolgozni, már az is nagy segitség lesz hogy valakinek elmondhatod a történetet, de azt javaslom ez - mostmár - ne az anyukád legyen.

2012. okt. 18. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!