18 éves múltam áprilisban. Három hónapja összeköltöztem a barátommal. Azóta anyám nem támogat semmivel, csak a családit és az apámtól kapott gyerektartást kapom meg tőle. Még nappalin tanulok. Járna nekem tartásdíj az anyámtól?
Előzők: a gyerektartás addig jár, ameddig nappalin tanul (az első szakmáig), kivéve, ha nem megfelelő a magatartása (nem tartja a kapcsolatot az apjával, nem jár be az iskolába stb.). Szóval hiába költözött el, az eddig sem az anyjáé volt, hanem az övé! Evvel az erővel a más városban tanuló kolisoknak/albérleteseknek sem járna...
Kérdező: anyukád nem kötelezhető tartásra (sajnos, bár a szavaid alapján megérdemelné). És a családi sem fog tovább járni, mert az csak a középiskolásoknak jár.
Amennyiben nappalin tanulsz lehetőséged van szociális ösztöndíjra, sok pontot jelent az, ha anyukád leveszi rólad a kezét, kell egy papír amiben elismeri, hogy nem támogat.
Iskolában mindent elmondanak neked.
20.
igen, pontosan, ahogy leírtad. Az volt a kérdés, hogy járna-e, én egy szóval nem mondtam, hogy járna, csak azt hogy minden normális szülő támogatja a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!