18 éves múltam áprilisban. Három hónapja összeköltöztem a barátommal. Azóta anyám nem támogat semmivel, csak a családit és az apámtól kapott gyerektartást kapom meg tőle. Még nappalin tanulok. Járna nekem tartásdíj az anyámtól?
ma 10:30 vagyok
Én nem támadtalak le. Sajnálatos hogy milyen körülmények miatt jöttél el, de a tény tény marad.
Elköltöztél, felnőtté váltál. Ha akar támogat. Ha nem akar nem támogat. Nem kötelező. Nem tudsz mit tenni. Vagy elmész iskola mellett dolgozni, és megtudsz élni. Vagy összeszorítod a szád és visszaköltözöl. Így támogatva leszel a lakhatással, étellel továbbra is.
Zsebpénzt sem kötelező adni. Én sosem kaptam, mégis boldogultam. Vagy van még egy lehetőség. Nem tanulsz tovább és elmész dolgozni.
Vigyázz, csp csak addig jár, amíg középiskolás vagy (ötöd-, hatodéven is jár 20 éves korig, de ha egyetemen/főiskolán tanulsz, akkor nem).
A gyerektartást főiskolán/egyetemen is kaphatod még, de a szülő kérheti az összeg csökkentését.
Anyukádtól nem jár tartásdíj.
10. kommented
akkor mégis mire számítottál tőle?
szánalmas kommentek: "örülj hogy ennyit kapsz"
már nem azért, de szerintem egy normális szülő támogatja a gyerekét ahogy tudja
kérdező, ha apukád rendes, és küld pénzt, akkor legjobb ha megkéred, hogy neked adja oda és ne anyádon keresztül történjen, mert a kommentedből azt szűrtem le, hogy lehet majd azt se fogod megkapni
19.
én sem nevelném vadtartásban a lányom, nem értek egyet az anyukával. DE a kérdés úgy szólt, hogy JÁRNA-e nekem TARTÁSDÍJ az anyámtól. az anya nem kötelezhető arra, h fizessen a tőle külön háztartásban élő gyerekének. ezt egyébként 18 évesen is tudhatná, aki ebban az országban él. attól, h az anya viselkedésével bőven lehet nem egyet érteni, még határozott "nem" a válasz a kérdésre. és az nem azt jelenti, h én nem adnék pénzt a külön élő gyerekemnek, ha megtehetném, sőt! de nem ez volt a kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!